Sådan tager du backup af og gendanner indhold

Som regel bør du ikke gemme fotos, videoer og andet personligt indhold på enhedens interne hukommelse. Hvis du mister enheden, den bliver stjålet eller beskadiget, er det måske ikke muligt at gendanne de data, der er gemt på den interne hukommelse. Det anbefales at anvende Xperia Companion-softwaren til at tage backup, da den gemmer dine data sikkert på en ekstern enhed. Denne metode anbefales især, hvis du opdaterer din enheds software til en nyere Android-version.

Det anbefales, at du bruger Xperia-appen til backup og gendannelse til at tage backup af data, før du foretager en nulstilling til standardindstillingerne. Med denne app kan du tage backup af data til en onlinekonto, et SD-kort eller en ekstern USB-lagerenhed, som du har tilsluttet til enheden vha. en USB-værtsadapter.

Du kan bruge Google-appen til backup og gendannelse til at tage backup af data til en Google-server.

Sådan tager du backup af data til en computer

Brug Xperia Companion-softwaren til at tage backup af data fra din enhed til en pc eller en Apple Mac®-computer. Du kan tage backup af følgende typer data:
  • Opkaldslogge
  • Sms'er
  • Kalender
  • Indstillinger
  • Mediefiler, f.eks. musik og videoer
  • Fotos og billeder

Sådan tager du backup af data via en computer

1. Slut din enhed til computeren ved hjælp af et USB-kabel.
  2. Computer: Åbn Xperia Companion-softwaren, hvis den ikke starter automatisk. Computeren registrerer din enhed efter et kort øjeblik.
  3. Klik på Backup på hovedskærmen i Xperia Companion.
  4. Følg vejledningen på skærmen for at tage backup af data fra enheden.

Sådan gendanner du data vha. en computer

1. Lås skærmen på din enhed op, og slut den til en computer vha. et USB Type-C-kabel.
  2. Åbn Xperia Companion-softwaren på din computer, hvis den ikke starter automatisk. Computeren registrerer din enhed efter et kort øjeblik. Sørg for at vælge TILLAD på din enhed for at få adgang til dataene på enheden.
  3. Klik på Gendan på hovedskærmen i Xperia Companion.
  4. Vælg en backupfil fra backupposterne, klik på Næste, og følg derefter vejledningen på skærmen for at gendanne data på enheden.

Hvis du ikke har Xperia Companion installeret, bliver du bedt om at installere det, når du slutter din enhed til computeren.

Backup af data ved hjælp af Google-appen til backup og gendannelse

Du kan bruge Google-appen til backup og gendannelse til at tage backup af data på en Google-server. Du kan også slå den automatiske gendannelsesfunktion til for at gendanne programdata og indstillinger, når du geninstallerer et program.

Du kan bruge dette program til at tage backup af følgende typer data:

• Programmer
  • Bogmærker
  • ‎Wi-Fi -netværk
  • Andre indstillinger

Sådan tager du en backup til en Google-konto

1. Søg efter og tap på Indstillinger > System > Backup.
  2. Under Backup til Google Drev skal du tappe på Konto og vælge, hvilken konto du vil tage backup af dine filer til.

Sådan aktiverer eller deaktiverer du automatisk gendannelse, når du geninstallerer en app

1. Søg efter og tap på Indstillinger > System > Backup.
  2. Tap på skyderen ud for Backup til Google Drev for at aktivere eller deaktivere automatisk gendannelse.