Berøringsskærmen fungerer ikke korrekt

Der er mange løsninger, du kan prøve, hvis din berøringsskærm er overfølsom, har sit eget liv, ikke reagerer eller reagerer dårligt.

• Berøringsskærmens ydeevne kan påvirkes af støv, varme eller brug af enhedscover eller skærmbeskytter:
      • Hvis du har påført skærmbeskytter på din enhed, skal du kontrollere, at den sidder korrekt, og at der ikke er luftbobler, støv eller fugt under skærmbeskytteren.

• Fjern et beskyttende etui eller cover fra din enhed for at kontrollere, at det ikke interferer med berøringsskærmen.

• Tør skærmen af med en ren og tør klud for at sikre, at berøringsskærmen er ren. Sørg for, at hænder og fingre er rene og tørre, før du bruger berøringsskærmen.

• Hvis enheden bliver for varm, kan det påvirke berøringsfunktionaliteten. Lad den køle af, og prøv derefter at bruge berøringsskærmen igen.

• Sluk enheden, og tænd den igen. Derved lukker du alle åbne programmer og frigør hukommelse, hvilket undertiden automatisk kan løse problemet.

• Du kan tvinge enheden til at genstarte eller lukke ned i situationer, hvor den holder op med at reagere, eller hvor du ikke kan genstarte den på normal vis. Der slettes ingen indstillinger eller personlige data, når genstart gennemtvinges.

Sådan gennemtvinger du genstart eller lukning af enheden

1. Tryk længe på til/fra-tasten og lydstyrke op-tasten samtidig, indtil din enhed vibrerer.
      2. Afhængigt af om du vil gennemtvinge genstart eller lukning af enheden, skal du fortsætte på følgende måde.
        • Hvis du vil gennemtvinge genstart af enheden: Slip tasterne nu. Enheden genstartes.
        • Hvis du vil gennemtvinge lukning af enheden: Fortsætte med at trykke på tasterne. Efter endnu et par sekunder vibrerer enheden tre gange og slukker.

Sådan tænder du din enhed

1. Tryk længe på til/fra-tasten, indtil enheden vibrerer.
      2. Indtast pinkoden til SIM-kortet, når du bliver bedt om det, og tap derefter på (Ikon for Udført) .
      3. Vent et øjeblik på, at enheden starter.

• Hvis din enhed understøtter Handsketilstand, skal du sørge for, at funktionen er slået fra, når du ikke har handsker på.

Sådan slår du handsketilstand fra

1. Søg efter og tap på Indstillinger > Skærm > Avanceret > Handsketilstand .
      2. Tap på kontakten for at deaktivere Handsketilstand .

• Hvis problemet opstår, når du oplader din enhed, skal du kontrollere, at du bruger en original Sony-oplader og et USB-kabel, der specifikt er beregnet til at oplade din enhed. Andre opladere kan have en negativ indflydelse på berøringsskærmens funktionalitet.

• Hvis der er et hukommelseskort i enheden, skal du fjerne det og genstarte enheden. Hvis du løser problemet ved at fjerne hukommelseskortet, er dit SD-kort måske beskadiget. I så tilfælde skal du anskaffe et nyt SD-kort til din Xperia-enhed.

• Brug Sikker tilstand til at kontrollere, om programmer, som du har hentet, er årsag til problemet. I Sikker tilstand starter enheden kun med den software og de programmer, der allerede var installeret, da du købte enheden. Hvis enhedens ydeevne bliver bedre i Sikker tilstand , er der sandsynligvis et eller flere programmer, som du har hentet efter købet, der påvirker enheden negativt. Du kan afslutte Sikker tilstand og genstarte enheden for at fjerne det eller de programmer, som du har mistanke om er årsag til problemet. Hvis problemet er nyt, og du ikke er sikker på, hvilket program der er årsag til problemet, kan du starte med at fjerne det sidst hentede program.

Sådan aktiverer du Sikker tilstand

1. Tryk længe på til/fra-tasten, mens enheden er tændt.
      2. I den dialogboks, der vises, skal du berøre og holde nede på Sluk og derefter tappe på OK .
      3. Vent på, at enheden genstarter i Sikker tilstand .

Du kan afslutte Sikker tilstand ved at genstarte enheden.

Sådan fjerner du en app fra programskærmen

Kun overførte apps kan fjernes helt.

1. Berør og hold nede på appikonet, indtil enheden vibrerer.
      2. Tap på (Ikon for Fjern app) > OK i den menu, der åbnes.

• Gennemfør en hurtig test for at vurdere berøringsskærmens funktionalitet på din Xperia-enhed.

Sådan gennemfører du en test

1. Søg efter og tap på Indstillinger > Support .
      2. Vælg fanen Test , og vælg en test på listen.
      3. Følg vejledningen for at gennemføre testen, og tap derefter på JA eller NEJ , afhængigt af om du bestod testen eller ej.

• Opdater enheden for at sikre, at du har optimal ydeevne og de nyeste forbedringer. Få mere at vide om, hvordan du opdaterer og finder den nyeste softwareversion.

• Det anbefales at tage backup og synkronisere dine vigtige data med en Google-konto.

• Brug Xperia Companion-computerprogrammet til at udføre en softwarereparation for at nulstille din enhed. Bemærk, at alle data slettes fra enhedens interne lager, når du udfører en softwarereparation. Indhold, som du har gemt på et eksternt SD-kort, f.eks. fotos, videoer og musik, slettes ikke.

Sådan tager du backup af data via en computer

1. Lås skærmen på din enhed op, og slut din enhed til en computer vha. et USB-kabel.
      2. Vælg den fil, der skal tages backup af, på computeren, og kopiér og indsæt eller træk og slip derefter filerne til en placering på din pc.

Sådan tager du backup og synkroniserer apps, telefonindstillinger og opkaldsliste

1. Søg efter og tap på Indstillinger > System > Avanceret > Backup .
      2. Tap på kontakten for at aktivere funktionen. Der tages automatisk backup af dine appdata, enhedsindstillinger og opkaldsliste.

Du kan også aktivere backup via indstillingsmenuen i Google Drev. Du kan synkronisere dine appdata, enhedsindstillinger og opkaldsliste automatisk ved at logge på den Google-konto, der blev brugt til at synkronisere data på din gamle enhed. Når du tænder for din nye enhed første gang, skal du logge på Google-kontoen under opsætningsguiden.

Sådan reparerer du enhedssoftwaren ved hjælp af Xperia Companion

Før du udfører en softwarereparation, skal du kontrollere, at du kender brugernavnet og adgangskoden til din Google-konto. Afhængigt af dine sikkerhedsindstillinger kan det være nødvendigt at angive dem for at genstarte enheden efter en softwarereparation.

1. Sørg for, at Xperia Companion er installeret på din pc eller Mac.
      2. Åbn Xperia Companion-softwaren på computeren, og klik på Softwarereparation på hovedskærmen.
      3. Følg vejledningen på skærmen for at geninstallere softwaren og fuldføre reparationen.

• Kontrollér, om skærmen fysisk er beskadiget på nogen måde. Hvis der er skader, skal du kontakte os.