Fang de smukke øjeblikke i livet

Din Xperia™-enhed er udstyret med det nye Motion Eye™-kamera. Et kamera, som er bedre til at fange vigtige øjeblikke i livet end en hvilken som helst anden smartphone. Den er bygget på teknologi og knowhow fra Sonys spejlløse α™-kameraer i fuld skærm og de kompakte Cyber-shot™-kameraer, der giver dig mulighed for at tage billeder og optage videoer i klare, levende detaljer hver gang – også under dårlige lysforhold, eller hvis der er baggrundslys.

Fang de smukke øjeblikke i livet

Det nye Motion Eye™-kamera

Din Motion Eye™-kamera er pakket med masser af teknologi, herunder den nye Exmor RS™ med høj hukommelse til den mobile billedsensor, den prisbelønnede Sony G Lens i nyt design og den nye BIONZ™ til mobil billedbehandling. Hvis du kombinerer alt dette med den ultrahurtige forudsigelige hybride autofokus og de nye større pixel, der fanger flere detaljer og lys, har du et kamera, der kan forudsige ethvert øjeblik, og som hjælper dig med at fange disse vigtige øjeblikke bedre end nogensinde før.

Det nye Motion Eye™-kamera

Så kommer det ikke tættere på virkeligheden

Dine videoer har aldrig set så virkelige ud, som de gør med 4K HDR! Uanset om du tager videoer af himlen i tusmørke eller af betagende landskab på en tur i bjergene, fanger 4K HDR din verden med kontrast, detaljer og farver som aldrig før. Det eneste, du skal gøre, er at trykke på HDR på din skærm, så er du klar. Tillige med en 4 HDR-kompatibel skærm kan du slippe magien løs og dele dine oplevelser med dine kære.

Sådan tager du fuld kontrol over det kreative

Den manuelle tilstand er velegnet i de situationer, hvor du ønsker en højere grad af kreativitet i det endelige motiv, og hvor du har tiden til at få det, som du ønsker det. Det er også derfor, at den manuelle tilstand er den foretrukne optagetilstand under dårlige lysforhold, eller hvis der er baggrundslys.

Sådan tager du fuld kontrol over det kreative

Gå aldrig glip af øjeblikket

Undertiden sker tingene så hurtigt, at du ganske enkelt ikke kan nå at reagere. Heller ikke, selvom kameraet ligger klar i hånden. Ikke noget problem! Funktionen Billedforslag registrerer, om et objekt er i bevægelse, og går derefter automatisk i gang med at sende billeder til bufferen, før du trykker på udløseren. Som resultat tages der op til fire billeder, før du rent faktisk har taget billedet.

Gå aldrig glip af øjeblikket

I brugervejledningen kan du få mere at vide om, hvordan du optager videoer i super slowmotion.

Super slowmotion er super cool

Brug Motion Eye™-kameraet til at optage videoer i super slowmotion med helt op til 960 billeder i sekundet i High Definition. Du kan vælge at optage en video i super slowmotion i en enkelt optagelse eller at optage et øjeblik i super slowmotion, mens du er i gang med at optage en video ved normal hastighed. Du kan også optage en video ved normal hastighed og efterfølgende redigere den for at anvende slowmotioneffekter på udvalgte dele. Husk at optage under gode lysforhold for at opnå den bedste kvalitet i super slowmotion.

Sådan optager du videoer i super slowmotion

Tip og tricks

Herunder kan du finde tip og tricks til, hvordan du kan få mere ud af dit Xperia™-kamera og forbedre dine fotograferingsfærdigheder.

Mere fokus og mindre sløring

Mere fokus og mindre sløring

• Når du tager nærbilleder eller billeder af landskabet, skal du tappe på skærmen for at indstille fokus på et bestemt område eller for at indstille en bestemt fokusafstand.
    • Sørg altid for, at objektivet et rent. Selv det mindste fingeraftryk eller en smule snavs kan forringe et billedes kvalitet.
    • Hvis du har problemer med slørede fotos, skal du undersøge, om dækslet på din smartphone sidder i vejen for blitzen eller objektivet.
    • Brug den dedikerede kameratast i stedet for at tappe på udløseren på skærmen. Dette hjælper med til at holde din enhed i ro, inden du tager et billede.
    • Brug selvudløserfunktionen for at undgå at ryste kameraet, når du tager billeder.
    • Prøv at bruge et stativ for at opnå den optimale foto- og videostabilitet.
    • Flyt din smartphone rundt med kameratasten halvt trykket ned, og kik efter det sted, hvor billedet kommer i fokus. Når fokus er indstillet, bliver den cirkulære ramme blå.
    Høj kvalitet ved svag belysning

Høj kvalitet ved svag belysning

• Hold kameraet roligt. Anbring din smartphone på en solid overflade eller endnu bedre: brug et stativ og selvudløseren.
    • Optag i manuel tilstand, og indstil ISO eller lysfølsomheden, der går fra 50 til 3200.
    • Optag i manuel tilstand, og juster indstillingerne for udløsertiden (SS), eksponeringsværdien (EV) eller hvidbalancen (WB).
    • Brug de forskellige blitzindstillinger, der findes i alle tre optagetilstande. Disse er især nyttige, når lysforholdene er dårlige, eller når der er baggrundslys.
    • Du kan få flere tip til, hvordan du tager bedre fotos ved lav belysning, ved at klikke her.
    Høj kvalitet ved svag belysning

Lær dit kamera at kende

• Undersøg de væsentligste indstillinger og funktioner, før du bruger det, og læs brugervejledningen. Øvelse gør mester!
    • Aktivér kameraet straks, også selvom enhedens skærm er låst. Bare tryk længe på kameratasten – og du er klar.
    • Vælg en hurtig startindstilling, så kameraet med det samme tager et billede eller går i gang med at optage en video, når du tænder for det, f.eks. ved at trykke længe på kameratasten.
    • Hvis du vil reducere rystelser, når du optager videoer, skal du sørge for, at du har aktiveret SteadyShot™ og indstillet det til tilstanden for intelligent aktiv.
    • Aktivér gitterlinjerne i dine kameraindstillinger, så du kan tage billeder efter "reglen om en tredjedel". Hvis du ikke altid har dine emner midt i rammen, kan du gøre dine fotos mere interessante.
    • Opdater jævnligt softwaren til din smartphone for at få de seneste kamerafunktioner og forbedringer.
    • Aktivér "Objektsporing". Når du vælger et objekt ved at røre ved det på skærmen, sporer kameraet det for dig.
    Høj kvalitet ved svag belysning

Få mere at vide

• Lær, hvordan du bliver opmærksom på lys, lysets retning og farve, der giver motivet form og dybde. Denne type lys forekommer naturligt lige inden solopgang og solnedgang. Lyset fra et vindue kan også være godt.
    • Vær kreativ, og prøv forskellige vinkler. Du vil blive overrasket over, hvordan et billede kan ændre sig, hvis du f.eks. bare går ned på knæ eller lægger dig på maven. Men gør det sikkert!
    • Når du tager billeder af genstande i bevægelse, skal du ikke forsøge at følge genstanden. Kunsten er at finde en position, hvor genstanden skal passere forbi foran dig.
    • Hvis du ikke kan få plads til hele emnet, du vil fotografere, i ét billede, kan du prøve at bruge kamera-appen "Panorama" for at få en bredere vinkel.
    • Brug appen "Kreative effekter" i dit kamera til at opnå endnu bedre fotos, før du tager dem. Du kan f. eks. tilføje filtre, pixelere fotos eller skabe spejleffekt.
    • Tag et billede, mens du optager en video. Bare tap på udløseren på skærmen for at tage fotoet, mens videoen optages.
    Værd at vide

Værd at vide

• Antallet af fotos og videoer, du kan gemme, afhænger af den opløsning eller MP-værdi (megapixel), der bruges, og varigheden af dine videoer.
    • Videoer og fotos anvender den højeste opløsning, hvilket kræver meget plads på din interne hukommelse eller på dit hukommelseskort. En lavere opløsning giver som regel en kvalitet, der er god nok til hverdagsbrug.
    • Vær opmærksom på, at din smartphone godt kan blive varm, når du bruger kameraet i længere perioder. I nogle tilfælde kan det ske, at kamera-appen lukker midlertidigt. Lad enheden køle af, og start derefter appen igen.
    Få flere tip, og se eksempler på flotte fotos

Bemærk, at denne artikel ikke er produktspecifik. Hvilke funktioner og egenskaber der beskrives, kan derfor variere afhængigt af din enhed og/eller softwareversion.