Lager og hukommelse

Din enhed har flere forskellige lagrings- og hukommelsesindstillinger.

• Det interne lager bruges til at gemme indhold, der hentes eller overføres, samt personlige indstillinger og data.
    • Du kan anvende et udtageligt hukommelseskort for at få mere lagerplads. Mediefiler kan flyttes til denne form for hukommelse for at frigøre plads på det interne lager.
    • RAM (dynamisk hukommelse) kan ikke anvendes til lager. RAM bruges til at håndtere åbne apps og operativsystemet.

Du kan købe et separat hukommelseskort.

Læs mere om anvendelsen af hukommelse på Android-enheder ved at hente hvidbogen til din enhed under Supportdokumenter.

Forbedring af hukommelsens ydeevne

Hukommelsen i enheden har en tendens til at blive fuld ved normal brug. Hvis enheden begynder at blive langsom, eller dine apps på enheden pludselig lukker ned, skal du overveje følgende tiltag:

• Sørg altid for, at der er mindst 500 MB ledig plads på det interne lager.
    • Luk de åbne programmer, du ikke bruger.
    • Ryd cachehukommelsen for alle apps.
    • Fjern apps, du har hentet, men som du ikke bruger.
    • Overfør fotos, videoer og musik fra den interne hukommelse til hukommelseskortet.
    • Hvis enheden ikke kan læse indhold på hukommelseskortet, kan det være nødvendigt at formatere kortet. Bemærk, at når du formaterer kortet, slettes alt indhold på det.

Hvis du deler en enhed med flere brugere, skal du muligvis logge på som ejer, dvs. som den primære bruger, for at udføre visse handlinger, f.eks. overførsel af data til hukommelseskortet og formatering af hukommelseskortet.

Sådan får du vist hukommelsesstatus

• Søg efter og tap på Indstillinger > Lagerplads.

Sådan rydder du cachelageret for alle apps

1. Søg efter og tap på Indstillinger > Lagerplads.
    2. Tap på Andre apps, og tap derefter på den ønskede app.
    3. Tap på RYD CACHE.

Når du rydder cachelageret, mister du ikke vigtige oplysninger eller indstillinger.

Sådan overfører du mediefiler til hukommelseskortet

1. Kontrollér, at du har isat et hukommelseskort i din enhed.
    2. Søg efter og tap på Indstillinger > Lagerplads > Overfør data til SD-kort.
    3. Markér de filer, du vil overføre til hukommelseskortet.
    4. Tap på Overfør.

Sådan stopper du kørsel af programmer og tjenester

1. Søg efter og tap på Indstillinger > Apps og underretninger > Oplysninger om appen.
    2. Vælg en app eller en tjeneste, og tap derefter på TVING TIL AT STANDSE > OK.

Sådan formaterer du hukommelseskortet

1. Søg efter og tap på Indstillinger > Lagerplads.
    2. Tap på SD-kort > Ikon for Menu, og tap derefter på Indstillinger for lager > Formatér > Slet og formatér.

Alt indhold på hukommelseskortet slettes, når du formaterer kortet. Sørg for først at tage backup af alle data, du vil gemme. For at tage backup af indholdet, kan du kopiere det til en computer. Du kan få flere oplysninger under Håndtering af filer vha. en computer.

Smart-cleaner

Ved anvendelse af Smart rensefunktion kan du forbedre enhedens ydeevne, ved automatisk at optimere lagring og hukommelse afhængigt af, hvor ofte appen bruges.

Sådan aktiverer eller deaktiverer du Smart rensefunktion

1. Søg efter og tap på Indstillinger > Assistance.
    2. Tap på Smart rensefunktion, og tap derefter på skyderen for at aktivere eller deaktivere funktionen.

Du kan også redigere, kopiere eller slette filer manuelt ved at søge efter og tappe på appen Filer .