Sådan anvender du placeringstjenester

Placeringstjenester gør det muligt for apps som Maps og kameraet at bestemme din placering ved hjælp af ‎Wi-Fi og GPS-oplysninger (Global Positioning System). Hvis du ikke er inden for GPS-satellitternes dækningsområde, kan din placering bestemmes vha. ‎Wi-Fi -funktionen. Hvis du ikke er inden for et netværks dækningsområde, kan enheden bestemme din placering vha. mobilnetværket.

Hvis du vil bruge enheden til at finde ud af, hvor du er, skal du aktivere placeringstjenesterne.

Sådan aktiverer eller deaktiverer du placeringstjenester

• Søg efter og tap på Indstillinger > Låseskærm og sikkerhed > Placering. Tap på skyderen for at aktivere eller deaktivere placeringstjenester.

Du kan også aktivere placeringstjenester fra Indstillinger > Google > Placering .

Sådan aktiverer eller deaktiverer du Deling af Google-placering

1. Søg efter og tap på Indstillinger > Låseskærm og sikkerhed > Placering. Tap på Deling af Google-placering.
    2. Tap på , vælg det tidsinterval, funktionen skal være slået til, og vælg en indstilling for at angive den kontakt, du vil dele din placering med. Du kan også vælge den måde, du vil dele din placering på, ved at tappe på Mere.

Du kan også holde styr på din placeringshistorik under Google-placeringshistorik.

Forbedring af GPS-nøjagtighed

Første gang du anvender enhedens GPS-funktion, kan det tage et par minutter, inden din placering bliver fundet. Sørg for at have frit udsyn til himlen for at hjælpe søgningen på vej. Stå stille, og tildæk ikke GPS-antennen (det markerede område på billedet). GPS-signaler kan passere gennem skyer og plastik, men ikke gennem de fleste faste genstande, f.eks. bygninger og bjerge. Flyt til en anden placering, hvis din placering ikke er fundet efter et par minutter.

Antenneområde for GPS