Fastgørelse af skærm

Arrow left Oversigt over support til Xperia XA2

Brug fastgørelse af skærm til at indstille enheden til kun at vise skærmen for en bestemt app. Hvis du f.eks. spiller et spil, og du ved en fejl berører navigeringstasten Start, forhindrer funktionen til fastgørelse af skærm, at appens aktive spilskærm minimeres. Du kan også anvende denne funktion, når du låner enheden ud til en anden, så du dermed gør det sværere for vedkommende at få adgang til mere end én app. Du kan f.eks. låne enheden ud til en anden, så vedkommende kan tage et foto, og fastgøre skærmen til kameraappen, så vedkommende ikke så let kan anvende andre apps, f.eks. Mail.

Fastgørelse af skærm er ikke en sikkerhedsfunktion, og den forhindrer ikke fuldstændigt andre i at frigøre en skærm og få adgang til enheden. Hvis du vil beskytte dine data, skal du konfigurere enheden til at anmode om en pinkode, en adgangskode eller et mønster til skærmlåsen, for at skærmen kan frigøres.

Sådan aktiverer eller deaktiverer du fastgørelse på skærm

1. Søg efter og tap på Indstillinger > Låseskærm og sikkerhed > Skærmfastholdelse.
    2. Tap på skyderen for at aktivere eller deaktivere funktionen.

Du behøver ikke angive et mønster, en pinkode eller en adgangskode, for at fastgørelse af skærmen fungerer.

Sådan fastgør du en skærm

1. Kontrollér, at fastgørelse af skærm er aktiveret på enheden.
    2. Åbn en app, og gå til den skærm, du vil fastgøre.
    3. Tap på Ikon for seneste apps.
    4. Hvis du vil have vist ikonet for fastgørelse af skærmen, skal du stryge opad og tappe på Ikon for fastgørelse af skærm.
    5. Tap på OK, det er forstået i det vindue, der vises.

Sådan frigør du en skærm

• På den fastgjorte skærm skal du berøre og holde nede på Ikon for tilbage og Ikon for seneste apps, indtil skærmen frigøres.

Hvis du valgte en sikkerhedsindstilling, da du aktiverede funktionen til fastgørelse af skærmen, skal du angive dit mønster, din pinkode eller din adgangskode for at låse enheden op, før skærmen kan frigøres.