Sådan genstarter, nulstiller og reparerer du din enhed

Arrow left Oversigt over support til Xperia XA2

Du kan tvinge enheden til at genstarte eller lukke ned, hvis den holder op med at reagere, eller den ikke kan starte normalt. Hverken indstillinger eller personlige data slettes.

Du kan også nulstille din enhed til dens oprindelige fabriksindstillinger. Denne handling kan nogle gange være nødvendig, hvis enheden holder op med at fungere korrekt, men bemærk, at hvis du vil bevare vigtige data, skal du først tage backup af dataene på et hukommelseskort eller en anden ekstern hukommelse. Du kan få flere oplysninger under Backup og gendannelse af enhedens indhold.

Hvis enheden ikke kan tændes, eller du vil nulstille enhedens software, kan du bruge Xperia Companion til at reparere enheden. Du kan finde flere oplysninger om brug af Xperia Companion under Xperia Companion.

Hvis du deler en enhed med flere brugere, skal du muligvis logge på som ejer, dvs. som den primære bruger, for at nulstille enheden til fabriksindstillingerne.

Sådan genstarter du din enhed

Enheden kan muligvis ikke genstarte, hvis batteriniveauet er lavt. Slut enheden til en oplader, og prøv at genstarte den igen.

1. Tryk og hold nede på til/fra-tasten Ikon for til/fra.
    2. Tap på Genstart i den menu, der åbner. Enheden genstartes automatisk.

Sådan gennemtvinger du genstart eller lukning af enheden

1. Tryk på til/fra-tasten Ikon for til/fra og lydstyrketasten samtidig, og hold dem nede i seks sekunder.
    2. Din enhed vibrerer en gang. Afhængigt af om du vil gennemtvinge genstart eller lukning af enheden, skal du fortsætte på følgende måde.
      • Hvis du vil gennemtvinge genstart af enheden: Slip tasterne nu. Enheden genstartes.
      • Hvis du vil gennemtvinge lukning af enheden: Fortsætte med at trykke på tasterne. Efter endnu et par sekunder vibrerer enheden og lukker.

Sådan udfører du en nulstilling til standardindstillingerne

Hvis du vil undgå permanent skade på din enhed, skal du undlade at afbryde proceduren for nulstilling til standardindstillinger.

1. Tag backup af vigtige data, der er gemt i den interne hukommelse på din enhed, på et hukommelseskort eller en anden hukommelse, som ikke er intern. Hvis du har krypterede filer gemt på et SD-kort, skal du også fjerne krypteringen for at sikre, at du stadig kan få adgang til dem efter nulstillingen.
    2. Søg efter og tap på Indstillinger > System > Nulstil.
    3. Tap på Gendannelse af fabriksdata > Nulstil telefon.
    4. Hvis du bliver bedt om det, skal du tegne dit mønster eller angive din adgangskode eller pinkode for at låse skærmen op, før du kan fortsætte.
    5. Tap på Slet alt for at bekræfte.

Din enhed gendannes ikke til en tidligere softwareversion af Android, når du foretager en nulstilling til standardindstillingerne.

Sådan reparerer du enhedssoftwaren

Hvis du glemmer din adgangskode, din pinkode eller dit mønster til oplåsning af skærmen, kan du bruge funktionen til reparation af enheden i Xperia Companion til at slette dette sikkerhedslag. Du skal angive logonoplysningerne for din Google-konto for at udføre denne handling. Når du kører reparationsfunktionen, geninstalleres softwaren til enheden, og du mister måske nogle personlige data i processen.

Hvis din enhed fryser, genstarter flere gange eller slet ikke starter, når du har opdateret Xperia-softwaren, eller når du har udført en softwarereparation eller en nulstilling til standardindstillinger, kan du prøve at tvinge din enhed til at lukke ned og derefter prøve at tænde den igen. Hvis problemet stadig er der, kan du tvinge enheden til at lukke ned og derefter udføre en softwarereparation.

Du kan finde ud af, hvor lang tid gendannelsestiden er, ved at gå til Googles supportside http://support.google.com.

Når du modtager et nyt brugernavn eller en ny adgangskode til din Google-konto, kan du måske ikke bruge dem til at logge på.

Sådan reparerer du enhedssoftwaren ved hjælp af Xperia Companion

Før du udfører en softwarereparation, skal du kontrollere, at du ved, hvad brugernavnet og adgangskoden til din Google-konto er. Afhængigt af dine sikkerhedsindstillinger kan det være nødvendigt at angive dem for at genstarte enheden efter en softwarereparation.

1. Sørg for, at Xperia Companion er installeret på din pc eller Mac.
    2. Åbn Xperia Companion-softwaren på computeren, og klik på Softwarereparation på hovedskærmen.
    3. Følg vejledningen på skærmen for at geninstallere softwaren og fuldføre reparationen.