Opløsning og hukommelse

Arrow left Oversigt over support til Xperia XA2

Antallet af fotos og videoer, du kan gemme, afhænger af den opløsning eller MP-værdi (megapixel), der bruges, og varigheden af dine videoer.

Fotos og videoer i høj opløsning optager mere hukommelse, så husk, at en lavere opløsning kan være mere velegnet til hverdagsbrug.

Tjek hukommelsesstatus fra tid til anden. Når hukommelsen er fuld, kan du overføre fotos og videoer til en anden lagerenhed for at frigøre hukommelse. Se Vedligeholdelse af en computer.

Vælg, om du vil gemme fotos og videoer på enhedens interne lager eller på et SD-kort ved hjælp af indstillingen Datalager i kameraets indstillingsmenu.

Sådan ændrer du opløsning

1. Tap på Ikon for indstillinger, når du bruger kameraet.
    2. Tap på Opløsning eller Video-opløsning.
    3. Vælg opløsning, og luk indstillingsmenuen. Indstillingen gemmes for den valgte optagetilstand.

Du kan angive en forskellig opløsning for hver optagetilstand.

Fotoopløsning

Hovedkamera:

23MP

5520×4144 (4:3). Opløsning på 23 megapixel i højde-bredde-forholdet 4:3. Velegnet til fotos, der skal vises på en skærm, som ikke er i bredformat, eller som skal udskrives i høj opløsning.

20MP

5984×3376 (16:9). Opløsning på 20 megapixel i højde-bredde-forholdet 16:9. Velegnet til fotos, der skal vises på skærme i bredformat.

12MP

4000×3008 (4:3). Opløsning på 12 megapixel i højde-bredde-forholdet 4:3. Velegnet til fotos, der skal vises på en skærm, som ikke er i bredformat, eller som skal udskrives i høj opløsning.

12MP

4624×2608 (16:9). Opløsning på 12 megapixel i højde-bredde-forholdet 16:9. Velegnet til fotos, der skal vises på skærme i bredformat.

Frontkamera:

8MP

3264×2448 (4:3). Opløsning på 8 megapixel i højde-bredde-forholdet 4:3. Velegnet til fotos, der skal vises på en skærm, som ikke er i bredformat, eller som skal udskrives i høj opløsning.

5.8MP

3200×1808 (16:9). Opløsning på 5,8 megapixel i højde-bredde-forholdet 16:9. Velegnet til fotos, der skal vises på skærme i bredformat.

Videoopløsninger

HD står for High Definition, og b/sek. står for billeder i sekundet. En højere værdi for b/sek. giver en mere jævn video, men filen bliver større. Højde-bredde-forholdet er forholdet mellem bredden og højden, og bredden er det første tal.

Hovedkamera:

Fuld HD (30 b/sek.)

1920×1080 (16:9). Formatet fuld HD med 30 b/sek. og et højde-bredde-forhold på 16:9.

Fuld HD (60 b/sek.)

1920×1080 (16:9). Formatet fuld HD med 60 b/sek. og et højde-bredde-forhold på 16:9.

HD

1280×720 (16:9). HD-format og et højde-bredde-forhold på 16:9.

VGA

640×480 (4:3). VGA-format (Video Graphics Array) og et højde-bredde-forhold på 4:3.

mms

176×144 (11:9). Mms-format (Multimedia Messaging Service) i højde-bredde-forholdet 11:9. Optag videoer, der er velegnet til at blive sendt som mms'er. Optagelsestiden for dette videoformat er begrænset, så der er plads til videofiler i en mms-besked.

Frontkamera:

Fuld HD

1920×1080 (16:9). Fuld HD-format og et højde-bredde-forhold på 16:9.

HD

1280×720 (16:9). HD-format og et højde-bredde-forhold på 16:9.

VGA

640×480 (4:3). VGA-format (Video Graphics Array) og et højde-bredde-forhold på 4:3.

mms

176×144 (11:9). Mms-format (Multimedia Messaging Service) i højde-bredde-forholdet 11:9. Optag videoer, der er velegnet til at blive sendt som mms'er. Optagelsestiden for dette videoformat er begrænset, så der er plads til videofiler i en mms-besked.