Sådan tager du backup af og gendanner indhold

Arrow left Oversigt over support til Xperia XA2

Som regel bør du ikke gemme fotos, videoer og andet personligt indhold på enhedens interne hukommelse. Hvis du mister enheden, den bliver stjålet eller beskadiget, er det måske ikke muligt at gendanne de data, der er gemt på den interne hukommelse. Det anbefales at anvende Xperia Companion-softwaren til at tage backup, da den gemmer dine data sikkert på en ekstern enhed. Denne metode anbefales især, hvis du opdaterer din enheds software til en nyere Android-version.

Det anbefales, at du bruger Xperia-appen til backup og gendannelse til at tage backup af data, før du foretager en nulstilling til standardindstillingerne. Med denne app kan du tage backup af data til en onlinekonto, et SD-kort eller en ekstern USB-lagerenhed, som du har tilsluttet til enheden vha. en USB-værtsadapter.

Du kan bruge Google-appen til backup og gendannelse til at tage backup af data til en Google-server.

Sådan tager du backup af data til en computer

Brug Xperia Companion-softwaren til at tage backup af data fra din enhed til en pc eller en Apple Mac®-computer. Du kan tage backup af følgende typer data:
    • Opkaldslogge
    • Sms'er
    • Kalender
    • Indstillinger
    • Mediefiler, f.eks. musik og videoer
    • Fotos og billeder

Sådan tager du backup af data via en computer

1. Sørg for, at Xperia Companion er installeret på din pc eller Mac®.
    2. Slut din enhed til computeren ved hjælp af et USB-kabel.
    3. Computer: Åbn Xperia Companion-softwaren, hvis den ikke starter automatisk. Computeren registrerer din enhed efter et kort øjeblik.
    4. Klik på Backup på hovedskærmen i Xperia Companion.
    5. Følg vejledningen på skærmen for at tage backup af data fra enheden.

Sådan gendanner du data vha. en computer

1. Lås skærmen på din enhed op, og slut den til en computer vha. et USB Type-C-kabel.
    2. Åbn Xperia Companion-softwaren på din computer, hvis den ikke starter automatisk. Computeren registrerer din enhed efter et kort øjeblik. Sørg for at vælge tilstanden Overfør filer på din enhed.
    3. Klik på Gendan på hovedskærmen i Xperia Companion.
    4. Vælg en backupfil fra backupposterne, klik på Næste, og følg derefter vejledningen på skærmen for at gendanne data på enheden.

Hvis du ikke har Xperia Companion installeret, bliver du bedt om at installere det, når du slutter din enhed til computeren.

Sådan tager du backup af data ved hjælp af Xperia-appen til backup og gendannelse

Ved hjælp af Xperia-appen til backup og gendannelse kan du tage backup af online eller lokale data. Det kan du gøre manuelt, eller du kan slå funktionen til automatisk backup til for at gemme data med jævne mellemrum.

Det anbefales, at du bruger Xperia-appen til backup og gendannelse til at tage backup af data, før du foretager en nulstilling til standardindstillingerne. Med denne app kan du tage backup af følgende typer data til en onlinekonto, et SD-kort eller en ekstern USB-lagerenhed, som du har tilsluttet til enheden vha. en USB-værtsadapter:

• Kontakter
    • Samtaler
    • Opkaldslog
    • Kalender
    • Mailkonti
    • ‎Wi-Fi -konti
    • Enhedsindstillinger
    • Programmer
    • Layout af Xperia-startskærm

Sådan konfigurerer du den automatiske backupfunktion

1. Hvis du bruger en USB-lagerenhed til at tage backup af indhold, skal du sørge for, at lagerenheden er tilsluttet enheden vha. en USB-værtsadapter. Hvis du laver en backup på et SD-kort, skal du sikre dig, at SD-kortet er sat korrekt i din enhed. Hvis du tager en backup af indhold til en onlinekonto, skal du kontrollere, at du er logget på din Google-konto.
    2. Søg efter og tap på Indstillinger > System.
    3. Tap på Automatisk backup under Sikkerhedskopiering og gendannelse af Xperia.
    4. For at aktivere den automatiske backupfunktion skal du tappe på skyderen.
    5. Vælg, hvor du vil gemme backupfilerne.
    6. Vælg evt. en hyppighed for backup, tidspunkt for backup og de specifikke data, der skal tages backup af. Ellers tages der backup i overensstemmelse med standardindstillingerne.
    7. Tap på Ikon for tilbage for at gemme indstillingerne.

Sådan tager du manuelt backup af indhold

1. Hvis du bruger en USB-lagerenhed til at tage backup af indhold, skal du sørge for, at lagerenheden er tilsluttet enheden vha. en USB-værtsadapter. Hvis du laver en backup på et SD-kort, skal du sikre dig, at SD-kortet er sat korrekt i din enhed. Hvis du tager backup af indhold til en onlinekonto, skal du kontrollere, at du er logget på din Google-konto.
    2. Søg efter og tap på Indstillinger > System > Sikkerhedskopiering og gendannelse af Xperia.
    3. Tap på Mere.
    4. Tap på Manuel sikkerhedskop., og vælg derefter en backupdestination og de data, du vil tage backup af.
    5. Tap på BACKUP.
    6. Når der er taget backup af dataene, skal du tappe på Afslut.

Sådan redigerer eller sletter du en backupfil

1. Søg efter og tap på Indstillinger > System.
    2. Tap på Mere under Sikkerhedskopiering og gendannelse af Xperia.
    3. Tap på Rediger sikkerhedskopi, og vælg derefter en backupkilde og de datatyper, du vil redigere.
    4. Tap på Slet data for at slette de valgte data.
    5. Tap på OK for at bekræfte.
    6. Når dataene er blevet slettet, skal du tappe på Afslut.

Sådan gendanner du indhold, du har taget backup af

1. Hvis du bruger en USB-lagerenhed til at gendanne indhold, skal du sørge for, at lagerenheden er tilsluttet enheden vha. en USB-værtsadapter. Hvis du gendanner indhold på et SD-kort, skal du sørge for, at SD-kortet er korrekt indsat i din enhed. Hvis du gendanner indhold fra Xperia-tjenesten til backup og gendannelse, skal du sørge for, at du er logget på din Google-konto.
    2. Søg efter og tap på Indstillinger > System.
    3. Under Sikkerhedskopiering og gendannelse af Xperia skal du tappe på Gendan data og derefter vælge en gendannelseskilde og de data, du vil gendanne.
    4. Tap på Gendan data.
    5. Når indholdet er blevet gendannet, skal du tappe på Afslut.

Husk, at alle ændringer, du foretager ved dine data og indstillinger, efter du har foretaget backup – såsom nye appinstalleringer – slettes ved enhver efterfølgende gendannelsesprocedure.

Backup af data ved hjælp af Google-appen til backup og gendannelse

Du kan bruge Google-appen til backup og gendannelse til at tage backup af data på en Google-server. Du kan også slå den automatiske gendannelsesfunktion til for at gendanne programdata og indstillinger, når du geninstallerer et program.

Du kan bruge dette program til at tage backup af følgende typer data:

• Programmer
    • Bogmærker
    • ‎Wi-Fi -netværk
    • Andre indstillinger

Sådan tager du en backup til en Google-konto

1. Søg efter og tap på Indstillinger > System > Sikkerhedskopiering.
    2. Under Backup til Google Drev skal du tappe på Konto og vælge, hvilken konto du vil tage backup af dine filer til.

Sådan aktiverer eller deaktiverer du automatisk gendannelse, når du geninstallerer en app

1. Søg efter og tap på Indstillinger > System > Sikkerhedskopiering.
    2. Tap på skyderen ud for Backup til Google Drev for at aktivere eller deaktivere automatisk gendannelse.