Programindstillinger

Arrow left Oversigt over support til Xperia XA2

Nogle apps vil bede om tilladelser, når du starter med at bruge dem. Du kan tillade eller nægte tilladelser individuelt for hver app, enten fra indstillingsmenuen eller fra tilladelsesdialogen. Tilladelseskravene afhænger af app'ens design.

Tillade eller nægte tilladelser

Du kan vælge, om du vil tillade eller nægte tilladelser, når dialogen vises. Hvis du har anvendt en anden Android-version tidligere, vil de fleste apps allerede have fået tildelt de nødvendige tilladelser.

Sådan tillader du en tilladelse

• Hvis du vil tillade en tilladelse, skal du tappe på Tillad. Du kan eventuelt markere afkrydsningsfeltet Spørg ikke igen.

For at nægte en tilladelse

• For at nægte en tilladelse, tap på Afvis når dialogen vises.

Nogle programmer kan stadig anvendes, selv efter du har nægtet en tilladelse.

Kritiske tilladelser

Nogle tilladelser er påkrævet, for at app'en kan fungere efter hensigten. I disse tilfælde vil en dialog oplyse det.

Sådan konfigurerer du apps

1. Søg efter og tap på Indstillinger > Apps og underretninger.
    2. Vælg en konfigurationsindstilling, f.eks. Oplysninger om appen, og vælg derefter et program, du vil konfigurere.

Sådan tillader du kritiske tilladelser

1. Søg efter og tap på Indstillinger > Apps og underretninger > Apptilladelser.
    2. Vælg en indstilling, og tap derefter på den relevante skyder for at justere tilladelser.

Sådan tillader eller afviser du automatiske programopdateringer

Hvis funktionen til automatiske opdateringer er aktiveret, opdateres dine programmer, uden at du bliver spurgt om det, så du er måske ikke klar over, at der hentes store mængder data. For at undgå, at du måske skal betale et stort beløb for overførsel af data, kan du deaktivere automatiske opdateringer eller nøjes med at aktivere automatiske opdateringer, når det sker via en ‎Wi-Fi -forbindelse. Du skal deaktivere funktionen til automatisk opdatering i Play Store-appen for at undgå automatisk opdatering af apps.

Sådan aktiverer eller deaktiverer du automatiske opdateringer for alle apps i Play Store

1. Søg efter og tap på Ikon for Play Butik.
    2. Tap på Ikon for indstillinger, og tap derefter på Indstillinger > Opdater automatisk apps.
    3. Vælg den ønskede indstilling.

Programsammenkædning

Din enhed kan bestemme at standard-app'en skal håndtere et bestemt internetlink. Dette betyder, at hvis linket er indstillet, behøver du ikke at vælge en app hver gang, du åbner et link. Du kan ændre standard-app'en når som helst.

Sådan håndterer du applinks fra indstillingsmenuen

1. Søg efter og tap på Indstillinger > Apps og underretninger.
    2. Tap på Avanceret > Standardapps > Åbn links i apps.
    3. Vælg en app, og juster indstillingerne efter behov.