Jeg kan ikke låse min skærm op

Hvis du glemmer pinkoden, adgangskoden eller mønsteret til din skærmlås, kan du nulstille din Xperia-enhed enten ved hjælp af appen Find min enhed fra Google eller computerprogrammet Xperia Companion. Læs om kravene til og resultaterne af de forskellige valgmuligheder nedenfor, og vælg den metode, der passer bedst til dig.

• Nulstil din Xperia-enhed med Find min enhed.

• Krav: Denne nulstillingsmetode kræver, at din enhed er tændt, har internetadgang, og at Find min enhed er aktiveret på din enhed. Der skal være registreret en Google-konto på din enhed, og du skal kende brugernavnet og adgangskoden til kontoen. Du skal også have adgang til en computer eller en mobilenhed, der har internetforbindelse.

• Resultater: Alle brugerdata, der er gemt i enhedens interne hukommelse, bliver slettet, herunder hentede apps, fotos og enhedsindstillinger. Hvis du ikke fjerner SD-kortet, før du nulstiller din enhed, slettes brugerdata på kortet i de fleste tilfælde.

Sådan nulstiller du din enhed ved hjælp af Find min enhed

Hvis du bruger din Xperia-enhed i et virksomhedsmiljø, har din it-afdeling måske gennemtvunget kryptering på SD-kortet. I dette tilfælde slettes indholdet på SD-kortet, eller det bliver ulæseligt, når du udfører en nulstilling, også selvom du fjerner kortet i forvejen.

1. Slut for din Xperia-enhed, og fjern SD-kortet for at undgå at slette brugerdata fra kortet.
        2. Tænd enheden, og kontrollér, at du har en aktiv Wi-Fi - eller mobildataforbindelse.
        3. På en computer eller i en mobil browser skal du gå til logonsiden for Find min enhed .
        4. Log på den Google-konto, der er registreret på din enhed.
        5. Slet alt indhold fra enheden ved at følge instruktionerne på skærmen. Bemærk på, at denne handling sletter alle brugerdata i enhedens interne hukommelse.
        6. Når du har slettet indholdet fra en fjernplacering, kan du konfigurere din enhed igen med din Google-konto og en ny skærmlås.

• Nulstil din Xperia-enhed med funktionen Softwarereparation i computerprogrammet Xperia Companion.

• Krav: Denne metode kræver, at du har adgang til en computer med en aktiv internetforbindelse. Du skal bruge et USB-kabel for at slutte din enhed til computeren, og enheden skal være mindst 80 % opladet.

• Resultater: Alle brugerdata, der er gemt i enhedens interne hukommelse, bliver slettet, herunder hentede apps, fotos og enhedsindstillinger. Indhold på SD-kortet slettes ikke.

Sådan reparerer du enhedssoftwaren ved hjælp af Xperia Companion

Før du udfører en softwarereparation, skal du kontrollere, at du kender brugernavnet og adgangskoden til din Google-konto. Afhængigt af dine sikkerhedsindstillinger kan det være nødvendigt at angive dem for at genstarte enheden efter en softwarereparation.

1. Sørg for, at Xperia Companion er installeret på din pc eller Mac.
        2. Åbn Xperia Companion-softwaren på computeren, og klik på Softwarereparation på hovedskærmen.
        3. Følg vejledningen på skærmen for at geninstallere softwaren og fuldføre reparationen.