NFC (Near Field Communication)

Arrow left Oversigt over support til Xperia XA1

Brug NFC (Near Field Communications) til at dele data med andre enheder, f.eks. videoer, fotos, websideadresser, musikfiler eller kontakter. Du kan også bruge NFC til at scanne koder, der giver dig flere oplysninger om et produkt eller en tjeneste, samt koder, der aktiverer bestemte funktioner på enheden.

NFC er en trådløs teknologi med en maksimal rækkevidde på en centimeter, så de enheder, der deler data, skal holdes tæt ved hinanden. Du skal slå NFC-funktionen til, inden du kan bruge den, og skærmen på enheden skal være aktiv og låst op.

NFC-registreringsområdet er placeret på bagsiden af enheden. Hold din enhed tæt mod en anden enhed eller en NFC-læser, så NFC-registreringsområderne rører ved hinanden.

NFC-registreringsområde

NFC er muligvis ikke tilgængelig i alle lande og områder. Når du bruger visse apps, kan nogle NFC-funktioner være aktiveret, også selvom enheden er slukket. Bemærk, at ikke alle enheder understøtter denne funktion.

Sådan aktiverer eller deaktiverer du NFC-funktionen

1. Søg efter og tap på Indstillinger > Enhedsforbindelse.
    2. Tap på skyderen ud for NFC.

Sådan deler du en kontakt med en anden enhed vha. NFC

1. Sørg for, at NFC-funktionen er aktiveret på din enhed og den modtagende enhed, og at begge skærme er aktive og låst op.
    2. Hvis du vil se kontakter, skal du søge efter og tappe på Ikon for kontakter .
    3. Tap på den kontakt, du vil dele.
    4. Hold din enhed og den modtagende enhed tæt mod hinanden, så enhedernes NFC-registreringsområder rører ved hinanden. Der vises en miniature af kontakten, når enhederne får forbindelse.
    5. Tap på miniaturen for at starte overførslen.
    6. Når overførslen er fuldført, gemmes kontaktoplysningerne på den modtagende enhed og vises på skærmen.

Sådan deler du en musikfil med en anden enhed vha. NFC

1. Sørg for, at NFC-funktionen er aktiveret på både din enhed og den modtagende enhed, og at begge skærme er aktive og låst op.
    2. Hvis du vil åbne appen Musik, skal du søge efter og tappe på Ikon for musik.
    3. Vælg en musikkategori, og søg efter det nummer, du vil dele.
    4. Tap på nummeret for at afspille det. Du kan derefter tappe på Ikon for at sætte musik på pause for at stoppe afspilningen midlertidigt. Overførslen fungerer, uanset om nummeret afspilles eller er sat på pause.
    5. Sørg for, at nummeret vises på fuld skærm.
    6. Hold din enhed og den modtagende enhed tæt mod hinanden, så enhedernes NFC-registreringsområder rører ved hinanden. Der vises en miniature af nummeret, når enhederne får forbindelse.
    7. Tap på miniaturen for at starte overførslen.
    8. Når overførslen er fuldført, gemmes musikfilen på modtagerenheden.
    9. Hvis du vil have vist musikfilen, skal du trække statuslinjen nedad for at åbne meddelelsespanelet og derefter tappe på Overførsel fuldført.

Sådan deler du et foto eller en video med en anden enhed vha. NFC

1. Sørg for, at NFC-funktionen er aktiveret på din enhed og den modtagende enhed, og at begge skærme er aktive og låst op.
    2. Hvis du vil have vist enhedens fotos og videoer, skal du søge efter og tappe på Album
    3. Tap på det foto eller den video, du vil dele.
    4. Hold din enhed og den modtagende enhed tæt mod hinanden, så enhedernes NFC-registreringsområder rører ved hinanden. Der vises en miniature af fotoet eller videoen, når enhederne får forbindelse.
    5. Tap på miniaturen for at starte overførslen.
    6. Når overførslen er fuldført, gemmes fotoet eller videoen på modtagerenheden.
    7. Hvis du vil have vist fotoet eller videoen, skal du trække statuslinjen nedad for at åbne meddelelsespanelet og derefter tappe på Overførsel fuldført.

Sådan deler du en webadresse med en anden enhed vha. NFC

1. Sørg for, at NFC-funktionen er aktiveret på din enhed og den modtagende enhed, og at begge skærme er aktive og låst op.
    2. Søg efter og tap på Ikon for Google Chrome for at åbne webbrowseren.
    3. Indlæs den webside, du vil dele.
    4. Hold din enhed og den modtagende enhed tæt mod hinanden, så enhedernes NFC-registreringsområder rører ved hinanden. Der vises en miniature af websiden, når enhederne får forbindelse.
    5. Tap på miniaturen for at starte overførslen.
    6. Når overførslen er fuldført, vises websiden på skærmen på den modtagende enhed.

Sådan scanner du NFC-tags

Enheden kan scanne forskellige slags NFC-tags for at modtage flere oplysninger, f.eks. en webadresse. Den kan f.eks. scanne indlejrede tags på en plakat, på en skiltereklame eller ved siden af et produkt i en detailbutik.

Sådan scanner du en NFC-kode

1. Sørg for, at enhedens NFC-funktion er slået til, og at skærmen er aktiv og låst op.
    2. Anbring enheden over koden, så NFC-registreringsområde berører det. Enheden scanner koden og viser det indsamlede indhold. Tap på kodens indhold for at åbne den.

Sådan opretter du forbindelse til en NFC-kompatibel enhed

Du kan oprette forbindelse mellem enheden og andre NFC-kompatible enheder produceret af Sony, f.eks. højtalere eller hovedtelefoner. Når du opretter denne form for forbindelse, kan du finde flere oplysninger i brugervejledningen til den kompatible enhed.