Lyden under opkald er dårlig

Hvis du oplever, at lydkvaliteten under opkald er dårlig, kan du prøve at udføre disse handlinger efter hinanden. Kontrollér efter hver handling, om problemet er løst, før du prøver den næste handling.

• Kontrollér netværkets signalstyrke på statuslinjen for at sikre, at enheden har forbindelse til et netværk. Hvis signalet er svagt, eller du ikke har noget signal, skal du gå til en åben plads, hvor der ikke er nogen forhindringer, eller gå tættere på et vindue.

• Hvis din Xperia™-enhed bruger et cover eller et etui, skal du fjerne det for at høre, om lydkvaliteten bliver bedre.

• Sørg for, at din hånd ikke dækker telefonens mikrofon, og kontrollér, at der ikke er vand eller støv, som blokerer for mikrofonen eller området rundt om mikrofonen.

• Sluk enheden, og tænd den igen. Derved lukker du alle åbne programmer og frigør hukommelse, hvilket undertiden kan løse problemet.

• Foretag et opkald til en anden telefon for at bekræfte, at der ikke er noget i vejen med højttaleren på den telefon, du ringede fra, da problemet opstod. Du kan evt. foretage et opkald med et andet SIM-kort for at kontrollere, at dit aktuelle SIM-kort ikke er ødelagt eller for gammelt.

Hvis de foreslåede løsninger ikke virker, kan du prøve følgende:

• Gennemfør en hurtig test for at kontrollere, at mikrofonen og ørehøjttaleren fungerer korrekt.

Sådan gennemfører du en test

1. Søg efter og tap på Indstillinger > Support .
      2. Vælg fanen Test , og vælg derefter en test på listen.
      3. Følg vejledningen for at gennemføre testen, og tap derefter på ikonet med fluebenet eller beskedikonet, afhængigt af om du bestod testen eller ej.

• Brug fejlsikret tilstand for at kontrollere, om en app, som du har hentet, er årsag til problemet. I fejlsikret tilstand starter enheden kun med den software og de apps, der allerede var installeret, da du købte enheden. Hvis enhedens ydeevne bliver bedre i fejlsikret tilstand, er der sandsynligvis en eller flere apps, som du tidligere har købt og hentet, der påvirker enheden negativt. Du kan afslutte fejlsikret tilstand og genstarte enheden for at fjerne den eller de apps, som du har mistanke om er årsag til problemet. Hvis problemet er nyt, og du ikke ved, hvilken app der er årsag til problemet, kan du starte med at fjerne den app, du senest har hentet.

Sådan aktiverer du Sikker tilstand

1. Tryk og hold nede på til/fra-tasten, mens enheden er tændt.
      2. I den dialogboks, der vises, skal du røre og holde nede på Sluk , indtil enheden begynder at lukke ned.
      3. Vent på, at enheden starter i Sikker tilstand .

Genstart enheden for at afslutte fejlsikret tilstand.

Sådan fjerner du en app fra programskærmen

Kun overførte apps kan fjernes helt.

1. Berør og hold nede på appikonet, indtil enheden vibrerer.
      2. Tap på > OK i den menu, der åbnes.

• Opdater enheden for at sikre, at du har optimal ydeevne og de nyeste forbedringer. Få mere at vide om, hvordan du opdaterer og finder den nyeste softwareversion.

• Udfør en nulstilling til standardindstillingerne. Det er undertiden den bedste løsning, hvis din enhed ikke længere fungerer korrekt, men bemærk, at det sletter alle personlige data, der er gemt på enhedens interne hukommelse. Husk at tage en backup af de data, du vil bevare.

Sådan tager du backup af data via en computer

1. Sørg for, at Xperia™ Companion er installeret på din pc eller Mac ®.
      2. Tilslut din enhed til en computer vha. et USB Type-C™ -kabel.
      3. Computer : Åbn Xperia™ Companion-softwaren, hvis den ikke starter automatisk. Computeren registrerer din enhed efter et kort øjeblik.
      4. Kontrollér, at USB-tilslutningstilstanden på din Xperia™-enhed er angivet til Overfør filer .
      5. Vælg Backup på hovedskærmen i Xperia™ Companion , og følg vejledningen på skærmen.

Sådan udfører du en nulstilling til standardindstillingerne

Hvis du vil undgå permanent skade på din enhed, skal du undlade at afbryde proceduren for nulstilling til standardindstillinger.

1. Tag backup af vigtige data, der er gemt i den interne hukommelse på din enhed, på et hukommelseskort eller en anden hukommelse, som ikke er intern. Hvis du har krypterede filer gemt på et SD-kort, skal du også fjerne krypteringen for at sikre, at du stadig kan få adgang til dem efter nulstillingen.
      2. Søg efter og tap på Indstillinger > System > Nulstil .
      3. Tap på Gendannelse af fabriksdata > Nulstil telefon .
      4. Hvis du bliver bedt om det, skal du tegne dit mønster eller angive din adgangskode eller pinkode for at låse skærmen op, før du kan fortsætte.
      5. Tap på Slet alt for at bekræfte.

Din enhed gendannes ikke til en tidligere softwareversion af Android, når du foretager en nulstilling til standardindstillingerne.