Backup og gendannelse af indhold

Du bør som hovedregel ikke udelukkende gemme fotos, videoer og andet personligt indhold i enhedens interne hukommelse. Hvis der sker noget med hardwaren, eller hvis enheden går i stykker eller bliver stjålet, går de data, der er gemt i den interne hukommelse, tabt for altid. Vi anbefaler, at du anvender programmerne PC Companion eller Sony Bridge for Mac til at tage backup, så dine data gemmes sikkert på en computer, dvs. en ekstern enhed. Denne metode anbefales især, hvis du opdaterer enhedens software fra én Android-version til en anden, f.eks. fra Android version 4,4 til 5,0.

Når du har taget en sikker backup af dine data, kan du også tage en hurtig backup af de grundlæggende indstillinger og data på SD-kortet i enheden eller på et eksternt USB-lager vha. appen Backup og gendannelse.

Note

Det er meget vigtigt, at du kan huske den adgangskode, du vælger, når du tager backup af data. Hvis du glemmer adgangskoden, kan du muligvis ikke gendanne vigtige data, f.eks. kontakter og meddelelser.

Backup af data på en computer

Brug programmerne PC Companion eller Sony Bridge for Mac til at tage backup af data fra enheden på en pc eller en Apple® Mac®-computer. Med disse backupprogrammer kan du tage backup af følgende typer data:
    • Kontakter
    • SMS'er
    • Indstillinger
    • Kalenderdata
    • Mediefiler, f.eks. musik og videoer
    • Fotos og billeder

Sådan tager du backup af data via en computer

1. Kontrollér, at programmet PC Companion er installeret på pc'en, eller at programmet Sony Bridge for Mac er installeret på Apple® Mac®-computeren.
    2. Slut enheden til computeren ved hjælp af et USB-kabel.
    3. Computer: Åbn programmet PC Companion eller Sony Bridge for Mac.
    4. Klik på Start for at starte programmet Backup og gendan.
    5. Tap på Backup, følg derefter anvisningerne på skærmen for at tage backup af data fra enheden.

Sådan gendanner du data vha. en computer

1. Kontrollér, at programmet PC Companion er installeret på pc'en, eller at programmet Sony Bridge for Mac er installeret på Apple® Mac®-computeren.
    2. Slut enheden til computeren ved hjælp af et USB-kabel.
    3. Computer: Åbn programmet PC Companion eller Sony Bridge for Mac.
    4. Klik på Start for at starte programmet Backup og gendan.
    5. Vælg en backupfil fra backupoptagelserne, tap derefter på Gendan, og følg vejledningen på skærmen for at gendanne data på enheden.

Backup af data ved hjælp af appen Backup og gendannelse

Ved hjælp af appen Backup og gendannelse kan du tage backup af data manuelt, eller du kan slå funktionen til automatisk backup til for at gemme data med jævne mellemrum.

Appen Backup og gendannelse anbefales til at tage backup af data, før du foretager en nulstilling til standardindstillingerne. Med denne app kan du bruge et SD-kort eller en ekstern USB-lagerenhed, som du har tilsluttet enheden via USB-værtsadapteren, til at tage backup af følgende typer data:

• Bogmærker
    • Systemindstillinger
    • Kontakter
    • Samtaler
    • Kalenderdata
    • Mediefiler

Note

Afhængigt af den version af appen Backup og gendannelse, der er installeret på din enhed, kan du måske ikke tage backup af og gendanne data mellem forskellige versioner af Android, f.eks. ved opdatering fra Android version 4.4 til version 5.0. Hvis du kører version 1.1 (eller nyere) af appen Backup og gendannelse, kan du godt gendanne data mellem sådanne opdateringer. Du kan tjekke versionen af appen Backup og gendannelse under Indstillinger > Apps > Alle > Backup og gendannelse.

Sådan tager du backup af indhold via appen Backup og gendannelse

1. Hvis du bruger en USB-lagerenhed til at tage backup af indhold, skal du sørge for, at lagerenheden er tilsluttet enheden med det korrekte kabel. Hvis du bruger et SD-kort til at tage backup, skal du sørge for, at SD-kortet er sat korrekt i enheden.
    2. Tap på Icn sony and app tray tablet på din Startskærm.
    3. Find og tap på Backup og gendannelse.
    4. Tap på Tag backup, og vælg derefter en backupdestination og de datatyper, du vil tage backup af.
    5. Tap på Udfør backup nu.
    6. Angiv en adgangskode til din backup, og tap derefter på OK.

Sådan gendanner du indhold via appen Backup og gendannelse

1. Hvis du bruger en USB-lagerenhed til at gendanne indhold, skal du sørge for, at lagerenheden er tilsluttet enheden med det korrekte kabel. Hvis du bruger et SD-kort til at gendanne indhold, skal du sørge for, at SD-kortet er sat korrekt i enheden.
    2. Tap på Icn sony and app tray tabletStartskærm.
    3. Find og tap på Backup og gendannelse.
    4. Tap på Gendan.
    5. Vælg den registrering, du vil gendanne fra, og tap derefter på Gendan nu.
    6. Angiv adgangskoden på backupregistreringen, og tap derefter på OK.

Note

Husk, at enhver ændring, du foretager i dine data og indstillinger, efter at du har oprettet en backup, slettes under gendannelsen.