Berøringsskærmen fungerer ikke korrekt

Der er mange løsninger, du kan prøve, hvis din berøringsskærm er overfølsom, har sit eget liv, ikke reagerer eller reagerer dårligt.

• Berøringsskærmens ydeevne kan påvirkes af støv, varme eller brug af enhedscover eller skærmbeskytter:
      • Hvis du har påført skærmbeskytter på enheden, skal du kontrollere, at den sidder korrekt, og at der ikke er luftbobler, støv eller fugt under skærmbeskytteren.

• Fjern et beskyttende etui eller cover fra din enhed for at kontrollere, at det ikke genererer berøringsskærmen.

• Tør skærmen af med en ren og tør klud for at sikre, at berøringsskærmen er ren. Sørg for, at hænder og fingre er rene og tørre, før du bruger berøringsskærmen.

• Hvis enheden bliver for varm, kan det påvirke berøringsfunktionaliteten. Lad den køle af, og prøv derefter at bruge berøringsskærmen igen.

• Sluk enheden, og tænd den igen. Derved lukker du alle åbne programmer og frigør hukommelse, hvilket undertiden kan løse problemet.

• Du kan tvinge enheden til at genstarte eller lukke ned i situationer, hvor den holder op med at reagere, eller hvor du ikke kan genstarte den på normal vis. Der slettes ingen indstillinger eller personlige data, når genstart gennemtvinges

Sådan tvinger du enheden til at lukke ned

1. Fjern dækslet på stikket til hukommelsekortet.
      2. Tryk på OFF-knappen ved hjælp af spidsen af en blyant eller en lignende genstand.

Anvend ikke skarpe genstande, som kan beskadige OFF-knappen.

Sådan slår du enheden til

1. Tryk på og hold ned på tænd/sluk-knappen , indtil enheden vibrerer.
      2. Vent et øjeblik, mens enheden starter.

• Hvis du ikke bærer handsker, skal du kontrollere, at Handsketilstand er slået fra.

Sådan slår du handsketilstand fra

1. Tap på på din Startskærm .
      2. Find og tap på Indstillinger > Skærm .
      3. Træk skyderen ud for Handsketilstand til venstre.

• Hvis problemet opstår, når du oplader din enhed, skal du kontrollere, at du bruger en original Sony-oplader og et USB-kabel, der er beregnet til at oplade din enhed. Andre opladere kan have en negativ indflydelse på berøringsskærmens funktionalitet.

• Hvis der er et hukommelseskort i enheden, kan du fjerne det og genstarte enheden. Hvis du løser problemet ved at fjerne hukommelseskortet, er dit SD-kort måske beskadiget. I dette tilfælde skal du anskaffe et erstatnings-SD-kort til din Xperia™-enhed.

• Brug fejlsikret tilstand for at kontrollere, om en app, som du har hentet, er årsag til problemet. I fejlsikret tilstand starter enheden kun med den software og de apps, der allerede var installeret, da du købte enheden. Hvis enhedens ydeevne bliver bedre i fejlsikret tilstand, er der sandsynligvis en eller flere apps, som du tidligere har købt og hentet, der påvirker enheden negativt. Du kan afslutte fejlsikret tilstand og genstarte enheden for at fjerne den eller de apps, som du har mistanke om er årsag til problemet. Hvis problemet er nyt, og du ikke er sikker på, hvilket program der er årsag til problemet, kan du starte ved at fjerne det sidst hentede program.

Sådan aktiverer du fejlsikret tilstand

1. Sluk enheden.
      2. Tryk og hold nede på til/fra-tasten indtil enheden vibrerer.
      3. Når Sony-logotypen vises, skal du trykke på og holde volumentasten nede, indtil Sikker tilstand vises på skærmen.

Genstart enheden for at afslutte fejlsikret tilstand.

Sådan fjerner du en app fra programskærmen

1. Berør og hold nede på et hvilket som helst område på programskærmen, indtil enheden vibrerer. Alle apps, der kan fjernes, vises med .
      2. Vælg det program, du vil fjerne, og tap derefter på Slet .

Nogle apps, der vises med , kan kun deaktiveres og ikke fjernes. Hvis du deaktiverer en app, slettes alle data, men appen kan aktiveres igen fra Indstillinger > Apps .

• Gennemfør en hurtig test for at vurdere berøringsskærmens funktionalitet på din Xperia™-enhed.

Sådan gennemfører du en test

1. Søg efter og tap på Indstillinger > Support .
      2. Vælg fanen Test , og vælg derefter en test på listen.
      3. Følg vejledningen for at gennemføre testen, og tap derefter på ikonet med fluebenet eller beskedikonet, afhængigt af om du bestod testen eller ej.

• Opdater enheden for at sikre, at du har optimal ydeevne og de nyeste forbedringer. Få mere at vide om, hvordan du opdaterer og finder den nyeste softwareversion.

• Brug Xperia™ Companion-computerprogrammet til at udføre en softwarereparation for at nulstille din enhed. Bemærk, at alle data slettes fra enhedens interne lager, når du udfører en softwarereparation. Indhold, som du har gemt på et eksternt SD-kort, f.eks. fotos, videoer og musik, slettes ikke.

Sådan tager du backup af data via en computer

1. Sørg for, at Xperia™ Companion til Windows eller Mac OS er installeret på din pc eller Mac ®.
      2. Slut enheden til computeren ved hjælp af et USB-kabel.
      3. Computer : Åbn Xperia™ Companion-softwaren. Computeren registrerer din enhed efter et kort øjeblik.
      4. Vælg Backup på hovedskærmen.
      5. Følg vejledningen på skærmen for at tage backup af data fra enheden.

Sådan reparerer du enhedssoftwaren ved hjælp af Xperia™ Companion

Før du udfører en softwarereparation, skal du kontrollere, at du ved, hvad dine legitimationsoplysninger til Google™ er. Afhængigt af dine sikkerhedsindstillinger, kan det være nødvendigt at angive dem for at starte enheden efter en softwarereparation.

1. Sørg for, at Xperia™ Companion til Windows eller Mac OS er installeret på din pc eller Mac ®.
      2. Åbn Xperia™ Companion-softwaren på computeren, og vælg Softwarereparation på skærmen.
      3. Følg vejledningen på skærmen for at geninstallere softwaren og fuldføre reparationen.

• Kontrollér, om skærmen er beskadiget på nogen måde. Hvis der er skader, skal du kontakte os .