Vi introducerer Marshmallow!

Android™ Marshmallow har et mere intuitivt udseende og mere intuitive funktioner takket være de levende farver og billeder. Derudover er Marshmallow forsynet med flere fantastiske nye funktioner, der betyder, at din Xperia™-enhed bliver endnu stærkere end før.

I denne video kan du se nogle af højdepunkterne i Marshmallow:

Hvorvidt der er tilgængelige softwareopdateringer, afhænger af din enhed, dit land og/eller din udbyder. Bemærk, at uanset Android™-versionen vil visse funktioner og egenskaber også være forskellige, afhængigt af din enhed.

Hvis du vil have vist den aktuelle softwareversion, opdateringer og kommende softwareudgivelser, kan du gå til softwaresiden på Sony Mobiles supportwebsted.

Du har styringen

Du har styringen

Apps skal undertiden bruge en tilladelse for at få adgang til følsomme eller kritiske funktioner, f.eks. dit kamera eller mikrofonen. Når det er tilfældet, vises der en pop op-dialogboks, hvor du bliver bedt om at tillade eller afvise adgang. Med Marshmallow er det så meget nemmere at styre en apps individuelle tilladelser, enten efterhånden eller ved at ændre de tildelte tilladelser senere. Hvis du skifter mening og vil tilbagekalde eller gendanne en tilladelse, kan du altid gøre det i menuen Indstillinger. Ved at bevare styringen af appsene på din enhed bevarer du styringen af dine personlige oplysninger.

En endnu smartere smartphone

En endnu smartere smartphone

Den nye funktion Now on Tap fra Google™ tager oplysninger direkte fra din skærm og leverer øjeblikkeligt opdaterede søgeresultater tilbage. Du skal bare holde startknappen nede. Så bruger Now on Tap det indhold, der er på din skærm, til at søge efter yderligere oplysninger. Søgeresultaterne vises som kort på skærmen, så du nemt kan få adgang til oplysningerne og arbejde med dem. Hvis en ven f.eks. sender dig en sms for at spørge, om I skal spise frokost sammen i en by i nærheden, kan Now on Tap foreslå en lang række forskellige restauranter med links til menuer og onlinereservation og give dig en vejledning i, hvordan du kommer dertil.

Bemærk! Now on Tap understøttes måske ikke på alle sprog. Skift til engelsk eller et andet understøttet sprog for at prøve denne funktion.

Forstyr ikke

Forstyr ikke

Marshmallow indeholder en udvidet version af tilstanden Forstyr ikke. Det er meget praktisk, når du f.eks. skal koncentrere dig om noget i en time eller to eller måske bare vil tilbringe aftenen uden at blive forstyrret af telefonen. Du skal bare stryge nedad to gange fra skærmens øverste kant for at åbne panelet Hurtige indstillinger og derefter tappe på Forstyr ikke. Standardindstillingen er en time, hvor kun de prioriterede beskeder kan komme igennem, men du kan ændre indstillingerne på flere måder. Du kan f.eks. oprette din egen definition af prioriterede beskeder. Du kan også bruge automatiske regler for at gøre tilstanden Forstyr ikke aktiv på bestemte tidspunkter, eller når der sker noget i din kalender.

Batteriets levetid forlænget

Batteriets levetid forlænget

Doze er en fantastisk ny funktion til batteristyring, der genkender situationer, hvor din enhed ikke er i brug, og sætter den i en søvnlignende tilstand, f.eks. på natbordet om natten. Det bedste af det hele er, at Doze automatisk er aktiveret på din enhed, så du behøver ikke gøre noget for at indstille det. App-standby er en anden ny funktion, der identificerer og deaktiverer apps, der ikke er blevet brugt i et stykke tid. Afhængigt af din enhed, kan der også være andre tilgængelige strømbesparende tilstande.

Markér alt, kopiér eller del

Markér alt, kopiér eller del

Marshmallow leveres med et nyt og forbedret værktøj til markering af tekst. Du skal bare berøre og holde nede på et ord på skærmen, så åbnes der en oversat flydende værktøjslinje, som tilbyder tre simple indstillinger: markér alt, kopiér eller del. På samme måde som før kan du nemt bruge håndtagene på begge sider af det fremhævede ord for at medtage flere tekststykker, før du vælger, hvad du vil foretage dig på den flydende værktøjslinje.

Flytning af dine ting og sager

Via Marshmallow kan du overføre fotos, videoer og andre filer mellem din Xperia™-enhed og din computer på stort samme måde som før. Du skal kun foretage en enkelt ændring for at komme i gang. Det gør du sådan her: Slut din Xperia™ til computeren ved hjælp af et USB-kabel. Stryg nedad fra Xperia™-skærmens øverste kant, tap på USB til cachelagring, og vælg Overfør filer (MTP). Færdig! Nu kan du søge i indholdet på din Xperia™-enhed fra computeren og gå i gang med at overføre filer. Hvis du husker at gøre det, hver gang du vil overføre filer, får du ingen problemer!

Flytning af dine ting og sager

Og... action!

Hvis du installerer Marshmallow, får du også Sonys nye, elegante og intuitive kamerabrugerflade, som før kun var tilgængelig på Xperia™ Z5-modeller. Du kan nemt justere billeder i realtid og hurtigt skifte mellem forskellige optagelsestilstande. Du kan f.eks. skifte mellem at tage billeder i manuel tilstand til at optage videoer ved at stryge hurtigt to gange. Du kan nemt få adgang til kameraindstillingerne, og du kan tilpasse dine billeder ved hjælp af skydere på skærmen. Visse kamerafunktioner og -egenskaber vil også være forskellige, afhængigt af din enhed, uanset din Android-version.

Bemærk, at denne artikel ikke er produktspecifik. Hvilke funktioner og egenskaber der beskrives, kan derfor variere afhængigt af din enhed og/eller softwareversion.