Sådan forlænger du batteriets levetid

De fleste af os har hele tiden vores smartphones på os, og vi bruger den til mange forskellige ting. Ikke overraskende ønsker vi, at batteriet holder så længe som muligt! Heldigvis er der et par ting, du kan gøre for at presse de ekstra dråber ud af dit batteri.

Der er altid noget, du kan gøre

Der er altid noget, du kan gøre

Du kan f.eks. deaktivere strømforbrugende tjenester til deling af placeringer, sænke niveauet for skærmens lysstyrke eller begrænse enhedens forbindelse ved at slå flytilstand til eller Bluetooth fra. Disse ting betyder, at du kan fortsætte lidt endnu. Men hvad hvis din livsstil, dine rutiner eller hobbyer begrænser, hvor ofte du kan oplade dit batteri?

Ikke noget problem! Din Xperia™ leveres med en lang række fantastiske funktioner til strømbesparelse. Mulighederne varierer, afhængigt af din enhed og den Android™-version den kører på, men de kan få dit batteri til at vare længere – du skal bare beslutte dig for, hvilken funktion der passer bedst til dine behov, og derefter aktivere den. Og i forbindelse med visse funktioner behøver du ikke engang at gøre det – de går bare i gang og kører i baggrunden, når der er brug for dem.

Du skal være opmærksom på, at alle de strømbesparende tilstande typisk begrænser baggrundsaktiviteter, f.eks. synkronisering af mail, tjenester til deling af meddelelser og placeringer, mens telefonopkald og sms'er ikke påvirkes overhovedet.

Så hvornår skal du bruge den ekstra strøm?

Forretning eller fornøjelse?

Forretning eller fornøjelse?

Når du vil bruge din enhed i mange lange timer på arbejde eller til daglige aktiviteter, f.eks. til at læse nyhederne, tage billeder eller optage videoer – og du ved, at du ikke kan oplade den, som du plejer, anbefales det, at du aktiverer STAMINA-tilstand. STAMINA-tilstand reducerer batteriforbruget og øger i væsentlig grad den overordnede standbytid. Du kan slå STAMINA-tilstand til manuelt, når du har brug for at spare på strømmen, eller indstille, at tilstanden automatisk skal slås til, når enheden når et batteriniveau, du har angivet.

Afhængigt af din enhed og Android™-version er enten STAMINA-tilstand eller en tilsvarende funktion, der kaldes Batteribesparelse, tilgængelig.

Nyd livet udendørs

Ultra STAMINA-tilstanden er velegnet til situationer, hvor du skal bruge din enhed i længere tid, og du ikke har mulighed for at oplade den. Hvis du f.eks. skal på vandretur eller telttur eller en tur til stranden. Aktivering af Ultra STAMINA-tilstanden kan også bruges som ekstra standbytid, når dit batteriniveau er meget lavt, og du ikke har en oplader i nærheden. Når Ultra STAMINA-tilstanden er aktiveret, deaktiveres de fleste baggrundsaktiviteter, f.eks. synkronisering og tjenester til deling af placering, og din startskærm ændres også til en startskærm for Ultra STAMINA-tilstand, hvor der kun er et begrænset antal tilgængelige apps for at spare så meget på batteriet som muligt.

Hvorfor overhovedet tænke over det?

Hvorfor overhovedet tænke over det?

Det behøver du heller ikke! Tilstanden Doze og App-standby er indbyggede funktioner, der sparer på batteriet, når du ikke aktivt bruger din enhed eller visse apps. Doze aktiveres automatisk, når din enhed ikke har været brugt i et stykke tid, og når den ikke er sluttet til en oplader. Samtidig identificerer App-standby apps, der ikke har været brugt i lang tid, og sætter dem i en slumreagtig tilstand. Du behøver ikke at gøre noget for at aktivere Doze og App-standby – de er der altid for dig.

Kører 24/7

Optimering af batteriet sker via styring af STAMINA-tilstand, Batteribesparelse, tilstanden Doze og App-standby. Ved hjælp af denne funktion kan du forhindre apps i at gå i dvale ved at føje dem til undtagelseslisten for batterioptimering. Hvis du markerer afkrydsningsfeltet ud for en app i menuen Batterioptimering, modtager den pågældende app fortsat meddelelser, og den har fortsat adgang til netværket.

Opladning er ikke noget problem

Husk, at batteriet bliver beskadiget, hvis du lader din enhed oplade i lang tid, efter at den har nået 100 %. For at undgå, at det sker, og forlænge batteriets levetid har mange Xperia™-enheder en indbygget funktion, der kaldes Batteripleje. Funktionen registrerer automatisk almindelige opladevaner og styrer opladningshastigheden, så batteriet når 100 %, umiddelbart før du frakobler opladeren. Hvis Batteripleje ikke kan registrere almindelige opladevaner, aktiveres funktionen slet ikke.

Xperia™ – først med det sidste

Med bare få minutters opladning kan du bogstaveligt talt få flere timers forbrug. Adaptiv Qnovo™-opladning er en anden teknologi, der forlænger batteriets levetid. Det reducerer presset på opladeren ved at måle batteriets tilstand og bruge disse oplysninger til at justere opladningsstrømmen. Xperia™ X-serien er de første enheder – på verdensplan – der bruger denne teknologi.

Hvis du stadig er i tvivl om, hvilken eller hvilke funktioner der bedst passer til dine behov og vaner, skal du bare prøve dem, en efter en. Så enkelt er det – og du bliver overrasket over, hvor meget batteristrøm du kan spare!

Bemærk, at denne artikel ikke er produktspecifik. Hvilke funktioner og egenskaber der beskrives, kan derfor variere afhængigt af din enhed og/eller softwareversion.