Indstillinger for stillkamera

Sådan justerer du indstillingerne for stillkameraet

1. Aktivér kameraet.
    2. Tap på Icn sony key menu for at få vist alle indstillinger.
    3. Vælg den indstilling, du vil justere, og foretag derefter den ønskede redigering.

Oversigt over indstillinger for stillkamera

Opløsning

Vælg mellem forskellige opløsninger og billedformater, før du tager et foto. Et foto med høj opløsning kræver mere hukommelse.

8MP
    3264×2448(4:3)
    8 megapixel opløsning i billedformatet 4:3. Velegnet til fotos, der ikke skal vises på display i bredformat eller udskrives med høj opløsning.
    5MP
    3104×1746(16:9)
    Et billede med en størrelse på 5 megapixel i billedformatet 16:9. Velegnet til fotos, der ikke skal vises på display i bredformat eller udskrives i en høj opløsning.
    2MP
    1920×1080(16:9)
    2 megapixel opløsning i billedformatet 16:9. Velegnet til fotos, der skal vises på display i bredformat.
    2MP
    1632×1224(4:3)
    2 megapixel opløsning i billedformatet 4:3. Velegnet til fotos, der ikke skal vises på display i bredformat eller udskrives med høj opløsning.

Note

Denne indstilling er kun tilgængelig i optagetilstanden Manuelt.

Selvudløser

Med selvudløseren kan du tage et foto uden at holde ved enheden. Anvend denne funktion til selvportrætter eller gruppefotos, så alle kan være med på billedet. Du kan også bruge selvudløseren til at undgå kamerarystelser, når du tager fotos.

Til (10 sek.)
    Indstil en forsinkelse på 10 sekunder fra der tappes på kameraskærmen, til fotoet tages.
    Til (2 sek.)
    Indstil en forsinkelse på 2 sekunder fra der tappes på kameraskærmen, til fotoet tages.
    Til (0,5 sek.)
    Indstil en forsinkelse på et halvt sekund fra der tappes på kameraskærmen, til fotoet tages.
    Slukket
    Fotoet tages, så snart du tapper på kameraskærmen.

Smile Shutter™

Anvend funktionen Smile Shutter™ til at bestemme, hvilken slags smil kameraet reagerer på, inden et foto tages.

Fokuserings-tilstand

Med fokus-funktionen styres det, hvilken del af fotoet der skal stilles skarpt på. Når kontinuerlig autofokus er slået til, vedbliver kameraet med at justere fokus således, at området inden for rammen forbliver skarp.

Enkelt autofokus
    Kameraet fokuserer automatisk på det valgte emne. Kontinuerlig autofokus er slået til. Berør, og hold på kameraskærmen, indtil fokusrammen skifter farve, der indikerer at fokus er indstillet. Fotoet tages, når du slipper med fingeren.
    Registrering af ansigter
    Kameraet registrerer automatisk op til fem ansigter på personer, som angives med rammer på skærmen. Kameraet fokuserer automatisk på det nærmeste ansigt. Du kan også vælge hvilket ansigt, der skal fokuseres på ved at tappe på det på skærmen. Når du tapper på kameraskærmen, viser en farvet ramme det ansigt, der er valgt og er i fokus. Ansigtssøgning kan ikke bruges til alle typer motiv. Kontinuerlig autofokus er slået til.
    Berøringsfokus
    Berør et bestemt område på kameraskærmen for at indstille fokusområdet. Kontinuerlig autofokus er slået fra. Berør, og hold på kameraskærmen, indtil fokusrammen skifter farve, der indikerer at fokus er indstillet. Fotoet tages, når du slipper med fingeren.
    Objektsporing
    Når du vælger et objekt ved at røre ved det i søgeren, sporer kameraet det for dig.

Note

Denne indstilling er kun tilgængelig i Manuelt-optagelsestilstand.

HDR

Brug indstillingen HDR (High Dynamic Range) til at tage et foto mod stærkt baggrundslys eller under forhold med skarp kontrast. HDR kompenserer for tab af detaljer og danner et billede, der er repræsentativt for både mørke og lyse områder.

Note

Denne indstilling er kun tilgængelig i optagetilstanden Manuelt.

ISO

Du kan reducere billedsløring, der skyldes mørke omgivelser eller motiver i bevægelse, ved at øge ISO-følsomheden. Hvis du vil tage et lyst billede, selvom omgivelserne er mørke, kan du indstille ISO-følsomheden til en højere værdi.

Auto
    Indstiller ISO-følsomheden automatisk.
    100
    Indstiller ISO-følsomheden til 100.
    200
    Indstiller ISO-følsomheden til 200.
    400
    Indstiller ISO-følsomheden til 400.
    800
    Indstiller ISO-følsomheden til 800.
    1600
    Indstiller ISO-følsomheden til 1600.

Note

Denne indstilling er kun tilgængelig i optagetilstanden Manuelt.

Måling

Funktionen beregner automatisk den optimale eksponeringstid ved at måle den lysmængde, der rammer det billede, du vil tage.

Center
    Justerer eksponeringen til midten af billedet.
    Gennemsnit
    Beregner eksponeringen på baggrund af lysmængden, der rammer hele billedet.
    Spot
    Justerer eksponeringen på en meget lille del af det billede, du vil tage.

Note

Denne indstilling er kun tilgængelig i optagetilstanden Manuelt.

Billedstabilisator

Det kan være vanskeligt at holde enheden stille, når du skal tage et foto. Stabilisatoren medvirker til at kompensere for håndens små bevægelser.

Note

Denne indstilling er kun tilgængelig i optagetilstanden Manuelt.

Visning

Du kan vælge at få vist fotos og videoer, lige efter at du har taget dem.

Ubegrænset
    Fotoet eller videoen vises, lige efter at du har taget det eller den.
    5 sekunder
    Fotoet eller videoen vises i 5 sekunder, lige efter at du har taget det eller den.
    3 sekunder
    Fotoet eller videoen vises i 3 sekunder, lige efter at du har taget det eller den.
    Rediger
    Fotoet eller videoen åbnes til redigering, lige efter at du har taget det eller den.
    Slukket
    Fotoet eller videoen gemmes, når du har taget det eller den, men vises ikke.

Ansigtsgenkendelse

Du kan registrere ansigter i appen Kamera, så kameraet automatisk fokuserer på disse ansigter, når de dukker op i søgeren.

Blitz

Anvend blitzen til at tage fotos under dårlige lysforhold eller på steder med baggrundslys. Følgende indstillinger vises, når du tapper på ikonet for blitz Icn sony camera quick settings flash auto på kameraskærmen:

Icn sony camera quick settings flash auto Auto
    Kameraet bestemmer automatisk, om lysforholdene kræver blitz.
    Icn sony camera quick settings flash fill Fill-blitz
    Anvend denne indstilling, når baggrunden er lysere end motivet. Indstillingen fjerner uønskede mørke skygger.
    Icn sony camera quick settings flash red eye reduction Reduktion af røde øjne
    Mindsker røde øjne, når der tages fotos.
    Icn sony camera quick settings flash off Slukket
    Blitzen er slået fra. Fotokvaliteten kan under tiden være bedre uden blitz, selvom lysforholdene er dårlige. Det kræver en rolig hånd at tage et godt foto uden blitz. Anvend selvudløseren for at undgå slørede fotos.
    Icn sony camera photo light Lampe
    Blitzen slås til, når du tager fotos.

Motivvalg

Med funktionen Motivvalg kan du hurtigt konfigurere kameraet til almindelige optagelser ved hjælp af forudprogrammerede motiver. Kameraet har et antal forudbestemte indstillinger, der passer til det valgte motiv, så du tager det bedste foto.

Icn sony cam cap mode scene selection Slukket
    Funktionen Motivvalg er slået fra, og du kan tage fotos manuelt.
    Icn sony cam scene softskin Blød hud
    Tag fotos af ansigter med silkehudseffekt.
    Icn sony camera scene softsnap Blødt snap
    Tag fotos mod en blød baggrund.
    Icn sony cam scene antimotion Anti-bevægelsesslør
    Minimer kamerarystelser, når der tages billede af et lidt mørkere motiv.
    Icn sony camera scene landscape Landskab
    Til landskabsfotos. Kameraet fokuserer på genstande, der er langt væk.
    Icn sony camera scene backlight correction hdr HDR-modlyskorrektion
    Få bedre detaljer i optagelser med høj kontrast. Den indbyggede korrektion af baggrundslys analyserer billedet og justerer det automatisk, så du får en perfekt oplyst optagelse.
    Icn sony camera scene night portrait Natportræt
    Til portrætfotografering om natten eller under dårlige lysforhold. Den lange eksponeringstid betyder, at kameraet skal holdes helt stille eller anbringes på et stabilt underlag.
    Icn sony camera scene night scene Nattescene
    Til fotografering om aftenen eller under dårlige lysforhold. Den lange eksponeringstid betyder, at kameraet skal holdes helt stille eller anbringes på et stabilt underlag.
    Icn sony cam scene handheld twilight Håndholdt tusmørke
    Til håndholdt fotografering ved svagt lys. Støj og sløring reduceres.
    Icn sony cam scene highsensitivity Høj følsomhed
    Til fotografering uden blitz under forhold med svagt lys. Reducerer sløring.
    Icn sony cam gourmet Gourmet
    Til fotografering af madopstillinger i stærke farver.
    Icn sony cam scene pet Kæledyr
    Til fotografering af kæledyr. Reducerer sløring og røde øjne.
    Icn sony camera scene beach snow Strand
    Til fotografering af motiver ved hav eller sø.
    Icn sony cam scene snow Sne
    Til lyse omgivelser for at undgå overeksponerede fotos.
    Icn sony camera scene party Fest
    Til fotografering indendørs under dårlige lysforhold. Motivet opfanger baggrundslys indendørs eller lys fra stearinlys. Den lange eksponeringstid betyder, at kameraet skal holdes helt stille eller anbringes på et stabilt underlag.
    Icn sony camera scene sport Sport
    Til fotografering af objekter i hurtig bevægelse. Den korte eksponeringstid minimerer sløring af bevægelserne.
    Icn sony camera scene document Dokument
    Til fotografering af tekst eller tegninger. Giver fotoet en forbedret, skarpere kontrast.
    Icn sony cam scene fireworks Fyrværkeri
    Til fotografering af fyrværkeri i al sin pragt.

Note

Denne indstilling er kun tilgængelig i optagetilstanden Manuelt.