Berøringsskærmen fungerer ikke korrekt

Der er mange løsninger, du kan prøve, hvis din berøringsskærm er overfølsom, har sit eget liv, ikke reagerer eller reagerer dårligt.

• Berøringsskærmens ydeevne kan påvirkes af støv, varme eller brug af enhedscover eller skærmbeskytter:
      • Hvis du har påført skærmbeskytter på enheden, skal du kontrollere, at den sidder korrekt, og at der ikke er luftbobler, støv eller fugt under skærmbeskytteren.

• Fjern et beskyttende etui eller cover fra din enhed for at kontrollere, at det ikke genererer berøringsskærmen.

• Tør skærmen af med en ren og tør klud for at sikre, at berøringsskærmen er ren. Sørg for, at hænder og fingre er rene og tørre, før du bruger berøringsskærmen.

• Hvis enheden bliver for varm, kan det påvirke berøringsfunktionaliteten. Lad den køle af, og prøv derefter at bruge berøringsskærmen igen.

• Sluk enheden, og tænd den igen. Derved lukker du alle åbne programmer og frigør hukommelse, hvilket undertiden kan løse problemet.

• Du kan tvinge enheden til at genstarte eller lukke ned i situationer, hvor den holder op med at reagere, eller hvor du ikke kan genstarte den på normal vis. Der slettes ingen indstillinger eller personlige data, når genstart gennemtvinges

Sådan gennemtvinger du genstart eller lukning af enheden

1. Tryk på til/fra-tasten og lydstyrketasten samtidig, og hold dem nede i seks sekunder.
      2. Din enhed vibrerer en gang. Afhængigt af om du vil gennemtvinge genstart eller lukning af enheden, skal du fortsætte på følgende måde.
        • Hvis du vil gennemtvinge genstart af enheden: Slip tasterne nu. Enheden genstartes.
        • Hvis du vil gennemtvinge lukning af enheden: Fortsætte med at trykke på tasterne. Efter endnu et par sekunder vibrerer enheden og lukker.

Sådan tænder du enheden

1. Tryk og hold nede på til/fra-tasten , indtil enheden vibrerer.
      2. Vent et øjeblik, mens enheden starter.

• Hvis problemet opstår, når du oplader din enhed, skal du kontrollere, at du bruger en original Sony-oplader og et USB-kabel, der er beregnet til at oplade din enhed. Andre opladere kan have en negativ indflydelse på berøringsskærmens funktionalitet.

• Hvis der er et hukommelseskort i enheden, kan du fjerne det og genstarte enheden. Hvis du løser problemet ved at fjerne hukommelseskortet, er dit SD-kort måske beskadiget. I dette tilfælde skal du anskaffe et erstatnings-SD-kort til din Xperia™-enhed.

• Brug fejlsikret tilstand for at kontrollere, om en app, som du har hentet, er årsag til problemet. I fejlsikret tilstand starter enheden kun med den software og de apps, der allerede var installeret, da du købte enheden. Hvis enhedens ydeevne bliver bedre i fejlsikret tilstand, er der sandsynligvis en eller flere apps, som du tidligere har købt og hentet, der påvirker enheden negativt. Du kan afslutte fejlsikret tilstand og genstarte enheden for at fjerne den eller de apps, som du har mistanke om er årsag til problemet. Hvis problemet er nyt, og du ikke er sikker på, hvilket program der er årsag til problemet, kan du starte ved at fjerne det sidst hentede program.

Sådan aktiverer du Sikker tilstand

1. Tryk og hold nede på til/fra-tasten, mens enheden er tændt.
      2. I den dialogboks, der vises, skal du røre og holde nede på Sluk , indtil enheden begynder at lukke ned.
      3. Vent på, at enheden starter i Sikker tilstand .

Genstart enheden for at afslutte fejlsikret tilstand.

Sådan fjerner du en app fra programskærmen

Kun overførte apps kan fjernes helt.

1. Berør og hold nede på appikonet, indtil enheden vibrerer.
      2. Tap på > OK i den menu, der åbnes.

• Gennemfør en hurtig test for at vurdere berøringsskærmens funktionalitet på din Xperia™-enhed.

Sådan gennemfører du en test

1. Søg efter og tap på Indstillinger > Support .
      2. Vælg fanen Test , og vælg derefter en test på listen.
      3. Følg vejledningen for at gennemføre testen, og tap derefter på ikonet med fluebenet eller beskedikonet, afhængigt af om du bestod testen eller ej.

• Opdater enheden for at sikre, at du har optimal ydeevne og de nyeste forbedringer. Få mere at vide om, hvordan du opdaterer og finder den nyeste softwareversion.

• Brug Xperia™ Companion-computerprogrammet til at udføre en softwarereparation for at nulstille din enhed. Bemærk, at alle data slettes fra enhedens interne lager, når du udfører en softwarereparation. Indhold, som du har gemt på et eksternt SD-kort, f.eks. fotos, videoer og musik, slettes ikke.

Sådan reparerer du enhedssoftwaren ved hjælp af Xperia Companion

Før du udfører en softwarereparation, skal du kontrollere, at du ved, hvad brugernavnet og adgangskoden til din Google-konto er. Afhængigt af dine sikkerhedsindstillinger kan det være nødvendigt at angive dem for at genstarte enheden efter en softwarereparation.

1. Sørg for, at Xperia Companion er installeret på din pc eller Mac.
      2. Åbn Xperia Companion-softwaren på computeren, og klik på Softwarereparation på hovedskærmen.
      3. Følg vejledningen på skærmen for at geninstallere softwaren og fuldføre reparationen.

• Kontrollér, om skærmen er beskadiget på nogen måde. Hvis der er skader, skal du kontakte os .