Sådan tager du backup af indhold og gendanner det

Som regel bør du ikke gemme fotos, videoer og andet personligt indhold på enhedens interne hukommelse. Hvis du mister enheden, den bliver stjålet eller beskadiget, er det måske ikke muligt at gendanne de data, der er gemt på den interne hukommelse. Det anbefales at anvende Xperia Companion-softwaren til at tage backup, da den gemmer dine data sikkert på en ekstern enhed. Denne metode anbefales især, hvis du opdaterer din enheds software til en nyere Android-version.

Du kan bruge Google-appen til backup og gendannelse til at tage backup af data til en Google-server.

Sådan tager du backup af data til en computer

Brug Xperia Companion-softwaren til at tage backup af data fra din enhed til en pc eller en Apple Mac®-computer. Du kan tage backup af følgende typer data:
  • Opkaldslogge
  • Sms'er
  • Kalender
  • Indstillinger
  • Mediefiler, f.eks. musik og videoer
  • Fotos og billeder

Sådan tager du backup af data via en computer

1. Sørg for, at Xperia Companion er installeret på din pc eller Mac®.
  2. Slut din enhed til computeren ved hjælp af et USB-kabel.
  3. Computer: Åbn Xperia Companion-softwaren, hvis den ikke starter automatisk. Computeren registrerer din enhed efter et kort øjeblik.
  4. Klik på Backup på hovedskærmen i Xperia Companion.
  5. Følg vejledningen på skærmen for at tage backup af data fra enheden.

Sådan gendanner du data vha. en computer

1. Lås skærmen på din enhed op, og slut den til en computer vha. et USB Type-C-kabel.
  2. Åbn Xperia Companion-softwaren på din computer, hvis den ikke starter automatisk. Computeren registrerer din enhed efter et kort øjeblik. Sørg for at vælge tilstanden Overfør filer på din enhed.
  3. Klik på Gendan på hovedskærmen i Xperia Companion.
  4. Vælg en backupfil fra backupposterne, klik på Næste, og følg derefter vejledningen på skærmen for at gendanne data på enheden.

Hvis du ikke har Xperia Companion installeret, bliver du bedt om at installere det, når du slutter din enhed til computeren.

Sådan tager du backup af data ved hjælp af Xperia-appen til backup og gendannelse

Ved hjælp af Xperia-appen til backup og gendannelse kan du tage backup af online eller lokale data. Det kan du gøre manuelt, eller du kan slå funktionen til automatisk backup til for at gemme data med jævne mellemrum.

Det anbefales, at du bruger Xperia-appen til backup og gendannelse til at tage backup af data, før du foretager en nulstilling til standardindstillingerne. Med denne app kan du tage backup af følgende typer data til en onlinekonto eller et SD-kort, som du har tilsluttet til enheden:

• Kontakter
  • Samtaler
  • Opkaldslog
  • Kalender
  • Mailkonti
  • ‎Wi-Fi -konti
  • Enhedsindstillinger
  • Programmer
  • Layout af Xperia-startskærm

Sådan konfigurerer du den automatiske backupfunktion

1. Hvis du laver en backup på et SD-kort, skal du sikre dig, at SD-kortet er sat korrekt i din enhed. Hvis du tager backup af indhold til en onlinekonto, skal du kontrollere, at du er logget på din Google-konto.
  2. Søg efter og tap på Indstillinger > Sikkerhedskopiering & nulstilling.
  3. Tap på Automatisk backup under Sikkerhedskopiering og gendannelse af Xperia™.
  4. For at aktivere den automatiske backupfunktion skal du tappe på skyderen.
  5. Vælg, hvor du vil gemme backupfilerne.
  6. Vælg evt. en hyppighed for backup, tidspunkt for backup og de specifikke data, der skal tages backup af. Ellers tages der backup i overensstemmelse med standardindstillingerne.
  7. Tap på Ikon for tilbage for at gemme indstillingerne.

Sådan tager du manuelt backup af indhold

1. Hvis du laver en backup på et SD-kort, skal du sikre dig, at SD-kortet er sat korrekt i din enhed. Hvis du tager backup af indhold til en onlinekonto, skal du kontrollere, at du er logget på din Google-konto.
  2. Søg efter og tap på Indstillinger > System > Sikkerhedskopiering og gendannelse af Xperia™.
  3. Tap på Mere.
  4. Tap på Manuel sikkerhedskop., og vælg derefter en backupdestination og de data, du vil tage backup af.
  5. Tap på BACKUP.
  6. Når der er taget backup af dataene, skal du tappe på Afslut.

Sådan redigerer eller sletter du en backupfil

1. Søg efter og tap på Indstillinger > Sikkerhedskopiering & nulstilling.
  2. Under Sikkerhedskopiering og gendannelse af Xperia™, tap på Mere.
  3. Tap på Rediger sikkerhedskopi, og vælg derefter en backupkilde og de datatyper, du vil slette.
  4. Tap på Slet data.
  5. Tap på OK for at bekræfte.
  6. Når dataene er blevet slettet, skal du tappe på Afslut.

Sådan gendanner du indhold, du har taget backup af

1. Hvis du gendanner indhold på et SD-kort, skal du sørge for, at SD-kortet er korrekt indsat i din enhed. Hvis du gendanner indhold fra Xperia-tjenesten til backup og gendannelse, skal du sørge for, at du er logget på din Google-konto.
  2. Søg efter og tap på Indstillinger > Sikkerhedskopiering & nulstilling.
  3. Under Sikkerhedskopiering og gendannelse af Xperia™ skal du tappe på Gendan data og derefter vælge en gendannelseskilde og de data, du vil gendanne.
  4. Tap på Gendan data.
  5. Når indholdet er blevet gendannet, skal du tappe på Afslut.

Ændringer, du foretager af dine data og indstillinger, efter du har foretaget backup, slettes ved enhver efterfølgende gendannelsesprocedure. Dette inkluderer apps, der er installeret for nylig.

Backup af data ved hjælp af Google-appen til backup og gendannelse

Du kan bruge Google-appen til backup og gendannelse til at tage backup af data på en Google-server. Du kan også slå den automatiske gendannelsesfunktion til for at gendanne programdata og indstillinger, når du geninstallerer et program.

Du kan bruge dette program til at tage backup af følgende typer data:

• Programmer
  • Bogmærker
  • ‎Wi-Fi -netværk
  • Andre indstillinger

Sådan tager du backup til en Google-konto

1. Søg efter og tap på Indstillinger > Sikkerhedskopiering & nulstilling.
  2. Tap på Sikkerhedskopiering og gendannelse af Google™, tapSikkerhedskopier mine data, og tap derefter på skyderen.

Sådan aktiverer eller deaktiverer du automatisk gendannelse, når du geninstallerer en app

1. Søg efter og tap på Indstillinger > Sikkerhedskopiering & nulstilling.
  2. Under Sikkerhedskopiering og gendannelse af Google™, skal du tappe på Automatisk gendannelse-skyderen.