Enheden oplades tilsyneladende ikke

Hvis batteriet er afladet, kan det tage op til 30 minutter, før enheden reagerer på opladningen. I dette tidsrum er skærmen muligvis mørk hele tiden, og der vises ikke et opladningsikon. Bemærk også, at det kan tage op til 4 timer for et fuldstændigt afladet batteri at blive fuldt opladet.

• Prøv at udføre disse trin for at finde ud af, om problemet er relateret til opladeren:
      • Kontrollér, at du bruger en original Sony USB Type-C -oplader, der specifikt er beregnet til at oplade din enhed.

• Brug en original Sony-oplader, der er sat i en stikkontakt, til at oplade din Xperia™-enhed. Din Xperia™-enhed oplader meget langsommere, når du oplader den ved hjælp af en computer og USB-kablet.

• Træk USB-kablet ud af din Xperia™-enhed, og sæt derefter kablet i USB-porten på enheden igen. Kontrollér, at opladerkablet sidder korrekt i USB-porten på din enhed, og at der ikke er forhindringer, f.eks. et beskyttelsesetui. Kontrollér, at opladeren sidder korrekt i stikkontakten med en aktiv strømkilde.

• Kontrollér, at der ikke er fnuller, støv og fugt i opladerporten. En blokeret port kan forhindre USB-stikket i at sidde korrekt og dermed forhindre opladning. Kontrollér, at USB-porten er helt tør, og fjern forsigtigt fnuller eller støv f.eks. ved hjælp af en træ- eller plastiktandstik eller en tandbørste.

• Prøv at oplade Xperia™-enheden ved at slutte et andet USB-kabel til USB-porten på en computer. Hvis enheden går i gang med at oplade, kan det være et tegn på, at opladeren ikke fungerer korrekt. Udskift opladeren med en original Sony-oplader, der er beregnet til at oplade din enhed.

• Sluk enheden, og tænd den igen. Derved lukker du alle åbne programmer og frigør hukommelse, hvilket undertiden kan løse problemet.

• Du kan tvinge enheden til at genstarte eller lukke ned i situationer, hvor den holder op med at reagere, eller hvor du ikke kan genstarte den på normal vis. Hverken indstillinger eller personlige oplysninger slettes under en tvungen genstart.

Sådan gennemtvinger du genstart eller lukning af enheden

1. Tryk på til/fra-tasten og lydstyrketasten samtidig, og hold dem nede i seks sekunder.
      2. Din enhed vibrerer en gang. Afhængigt af om du vil gennemtvinge genstart eller lukning af enheden, skal du fortsætte på følgende måde.
        • Hvis du vil gennemtvinge genstart af enheden: Slip tasterne nu. Enheden genstartes.
        • Hvis du vil gennemtvinge lukning af enheden: Fortsætte med at trykke på tasterne. Efter endnu et par sekunder vibrerer enheden og lukker.

Sådan tænder du enheden

1. Tryk og hold nede på til/fra-tasten , indtil enheden vibrerer.
      2. Vent et øjeblik, mens enheden starter.

• Opdater enheden for at sikre, at du har optimal ydeevne og de nyeste forbedringer.

Få mere at vide om, hvordan du opdaterer og finder den nyeste softwareversion.

• Brug Xperia™ Companion-computerprogrammet til at udføre en softwarereparation for at nulstille din enhed. Bemærk, at alle data slettes fra enhedens interne lager, når du udfører en softwarereparation. Indhold, som du har gemt på et eksternt SD-kort, f.eks. fotos, videoer og musik, slettes ikke.

Sådan tager du backup af data via en computer

1. Sørg for, at Xperia™ Companion er installeret på din pc eller Mac ®.
      2. Tilslut din enhed til en computer vha. et USB Type-C™ -kabel.
      3. Computer : Åbn Xperia™ Companion-softwaren, hvis den ikke starter automatisk. Computeren registrerer din enhed efter et kort øjeblik.
      4. Vælg Backup på hovedskærmen.
      5. Følg vejledningen på skærmen for at tage backup af data fra enheden.

Sådan reparerer du enhedssoftwaren ved hjælp af Xperia™ Companion

Hvis det er muligt, skal du altid tage backup af alle personlige data, før du udfører en softwarereparation. Alle data i den interne hukommelse overskrives under en softwarereparation. Indhold på et eksternt SD-kort bevares.

1. Sørg for, at Xperia™ Companion er installeret på din pc eller Mac ®.
      2. Åbn Xperia™ Companion-softwaren på computeren, men tilslut ikke din Xperia™-enhed, før du får besked på det i 5-punkts vejledningen i Xperia™ Companion-vinduet.
      3. Vælg Softwarereparation på computerskærmen.
      4. Følg vejledningen på skærmen for at geninstallere softwaren og fuldføre reparationen.