Vi introducerer Android

Bliv fortrolig med alt det, som Android forsyner din Xperia-smartphone eller -tablet med. Kom i gang ved at oprette en Google-konto, og udforsk Google Play, hvor du kan hente de apps og spil, du ønsker. Og det bedste ved det hele er, at du kan tilpasse din Android-enhed, så den bliver mere personlig.

Vi introducerer Android

Hvad er Android?

Android er et mobilt operativsystem udviklet af Google til at lang række smartphones og tablets. Android leveres forudinstalleret med adskillige Google-apps på alle Xperia-enheder.

Ved hjælp af apps som Google, Google Maps, Gmail og YouTube kan du nemt søge efter oplysninger på internettet, finde rutevejledninger, skrive og modtage mails, se videoer og meget mere på din telefon eller tablet – præcist som på din computer.

Hvad er Android?

Tilpasning af din Android-enhed

En Android-enhed kan tilpasses på mange forskellige måder efter dine behov. Du kan ændre alt fra ikoners og tastaturets størrelse til lydalarmer, ringetoner og de apps, der vises på din startskærm. Og selvfølgelig kan du ændre baggrundsbilledet for at give enheden et helt nyt udseende, så den bliver lige så personlig, som du ønsker det.

Du kan også hente og installere widgets, der giver direkte adgang til visse apps, funktioner eller indstillinger. Det giver dig mulighed for at oprette dine egne genveje, så du har nem adgang til de funktioner, du bruger mest.

Og det er nemt! Berør og hold nede et sted på din startskærm for at tilføje og ændre widgets, baggrundsbilleder og indstillinger for startskærmen.

Tilpasning af din Android-enhed

Google Play

Google Play er onlinebutikken, hvor du kan hente apps, spil, musik, film og bøger til Android. Nogle apps er gratis at hente og installere, og nogle skal du betale for. Andre apps er måske gratis at installere, men du skal måske foretage apptilkøb senere. Hvis du vil betale for en app, skal du knytte et kredit- eller debetkort til din Google-konto, enten når du opretter din Google-konto, eller når du vil hente og installere en betalt app via Google Play.

Google Play

Installation og fjernelse af apps

Hvis du vil installere en app, skal du bare tappe på Play Store-appen og starte din søgning. Når du finder det, du søger efter, skal du blot trykke for at starte installationen. Hvis du ikke længere ønsker en app eller et spil, du har installeret, er det lige så nemt at slette den. Og – hvis du senere skifter mening, kan du bare installere den igen.

Bemærk, at forudinstallerede apps som regel ikke kan fjernes. Du kan dog deaktivere de fleste af de forudinstallerede apps fra Sony og Google. Derved fjernes de automatisk fra programskærmen.

Installation og fjernelse af apps

Android-opdateringer

Android-softwaren udvikles løbende. Når en ny softwareversion er tilgængelig, kan du hente og installere de nye funktioner og de seneste forbedringer på din Xperia-enhed. Nye versioner er gratis, og da de medfører forbedring af ydeevne og sikkerhed, anbefaler vi, at du altid holder din enhed opdateret med den senest tilgængelige software. Du kan finde din aktuelle Android-version via menuen Indstillinger på din enhed. Vær opmærksom på, at du ikke kan gå tilbage til en tidligere softwareversion, så husk at tage en backup af dit indhold, før du opdaterer.

Rigtig lækker! Du har måske hørt, at Android-softwareversioner er opkaldt efter desserter eller andre søde ting, f.eks. de tidligere versioner Marshmallow, Nougat og Oreo. Den nyeste version er Android 9 Pie.

Hvorvidt der er tilgængelige softwareopdateringer, afhænger af din enhed, dit land og/eller din udbyder. Bemærk, at uanset Android-versionen vil visse funktioner og egenskaber også være forskellige, afhængigt af din enhed.

Hvis du vil have vist den aktuelle softwareversion, opdateringer og kommende softwareudgivelser, kan du gå til softwaresiden på Sony Mobiles supportwebsted.

Android-opdateringer

Få mere at vide

Du kan få mere at vide om din Xperia-enhed og operativsystemet ved at finde din enhed på Sony Mobiles supportwebsted. I onlinebrugervejledningen kan du finde praktiske instruktioner i, hvordan du konfigurerer og bruger din Xperia-enhed.

Bemærk, at denne artikel ikke er produktspecifik. Hvilke funktioner og egenskaber der beskrives, kan derfor variere afhængigt af din enhed og/eller softwareversion.