Sådan deler du indhold med DLNA Certified™-enheder

Arrow left Oversigt over support til Xperia E5

Du kan få vist eller afspille medieindhold, der er gemt på enheden, på andre enheder, f.eks. et tv eller en computer. Disse enheder skal have forbindelse til det samme trådløse netværk, og de kan være tv'er eller højttalere fra Sony eller produkter, der har fået betegnelsen DLNA Certified™ af Digital Living Network Alliance. Du kan også få vist eller afspille indhold fra andre DLNA Certified™-enheder på enheden.

Når du har konfigureret mediedeling mellem enheder, kan du f.eks. lytte til musikfiler, der er gemt på hjemmecomputeren, fra enheden, eller få vist fotos, der er taget med enhedens kamera, på et tv med stor skærm.

Sådan afspilles filer fra andre DLNA Certified™-enheder på enheden

Når du afspiller filer fra andre DLNA Certified™-enheder på enheden, fungerer denne anden enhed som en server. Med andre ord, den deler indhold over et net. Serverenheden skal have indholdsdelingsfunktionen aktiveret og give adgangstilladelse til enheden. Den skal også have oprettet forbindelse til samme ‎Wi-Fi‎ net som enheden.

Sådan afspiller du et delt musiknummer på enheden

1. Sørg for, at de enheder, du vil dele filer med, har oprettet forbindelse til samme ‎Wi-Fi‎-netværk som din enhed.
    2. Åbn din Startskærm, tap på Icn sony home apptray normal, og søg så efter og tap på Icn sony app music player.
    3. Tap på Icn sony app calendar l, og tap derefter på Hjemmenetværk.
    4. Vælg en enhed på listen med tilsluttede enheder.
    5. Gennemse mapperne på den tilsluttede enhed, og vælg det nummer, du vil afspille. Når det er valgt, starter afspilningen automatisk.

Sådan afspiller du en delt video på enheden

1. Sørg for, at de enheder, du vil dele filer med, har oprettet forbindelse til samme ‎Wi-Fi‎-netværk som din enhed.
    2. Åbn din Startskærm, tap på Icn sony home apptray normal, og søg så efter og tap på Video.
    3. Tap på Icn sony app calendar l, og tap derefter på Hjemmenetværk.
    4. Vælg en enhed på listen med tilsluttede enheder.
    5. Gennemse mapperne med enheder, der har forbindelse, og vælg den video, du vil afspille.

Sådan får du vist et delt foto på din enhed

1. Sørg for, at de enheder, du vil dele filer med, har oprettet forbindelse til samme ‎Wi-Fi‎-netværk som din enhed.
    2. Åbn din Startskærm, tap på Icn sony home apptray normal, og søg så efter og tap på Album.
    3. Tap på Icn sony app calendar l, og tap derefter på Hjemmenetværk.
    4. Vælg en enhed på listen med tilsluttede enheder.
    5. Gennemse mapperne på den tilsluttede enhed, og vælg et foto for at få det vist.

Sådan afspilles filer fra enheden på DLNA Certified™-enheder

Før du kan få vist eller afspille mediefiler fra enheden på andre DLNA Certified™-enheder, skal du oprette fildeling på enheden. Enhederne som du deler indhold med kaldes klientenheder. F.eks. kan et tv, computer eller tavle-pc fungere som klientenheder. Enheden fungerer som en medieserver, når det gør indhold tilgængelig for klientenheder. Når du anvender fildeling på enheden, skal du også give adgangstilladelse til klientenheder. Når du har gjort det, vises sådanne enheder som registrerede enheder. Enheder, der afventer adgangstilladelse er opført som ventende enheder.

Sådan konfigurerer du fildeling med andre DLNA Certified™-enheder

1. Opret forbindelse mellem enheden og et ‎Wi-Fi‎-netværk.
    2. Åbn din Startskærm, tap på Icn sony home apptray normal, og søg så efter og tap på Indstillinger > Enhedsforbindelse > Medieserver.
    3. Træk skyderen Del medier til højre.
    4. Brug din computer eller en anden DLNA™-klientenhed på det samme ‎Wi-Fi‎-netværk til at tilslutte din enhed.
    5. Der vises en besked på enhedens statuslinje. Åbn beskeden, og angiv en adgangstilladelse for hver klientenhed, der forsøger at oprette forbindelse til din enhed.

Note

De trin der skal anvendes, for at få adgang til et medie på din computer ved brug af en DLNA™-klient, er forskellig for de enkelte klientenheder. Du kan finde flere oplysninger i brugervejledningen til din klientenhed. Hvis din enhed ikke kan få adgang til en klient på netværket, skal du kontrollere, at dit ‎Wi-Fi‎-netværk fungerer.

Tip

Du kan også gå til Medieserver-menuen fra visse programmer (f.eks. Musik eller Album) ved at tappe på Icn sony app calendar l og derefter tappe på Indstillinger > Medieserver.

Sådan stopper du fildeling med andre DLNA Certified™-enheder

1. På din Startskærm, tap på Icn sony home apptray normal.
    2. Søg og tap Indstillinger > Enhedsforbindelse > Medieserver.
    3. Træk skyderen ud for Del medier til venstre.

Sådan indstiller du adgangstilladelser for en ventende enhed

1. På din Startskærm, tap på Icn sony home apptray normal.
    2. Søg og tap Indstillinger > Enhedsforbindelse > Medieserver.
    3. Vælg en enhed på listen Ventende enheder.
    4. Vælg et niveau for adgangstilladelse.

Sådan ændrer du navnet på en registreret enhed

1. Åbn din Startskærm, og tap på Icn sony home apptray normal.
    2. Søg efter og tap på Indstillinger > Enhedsforbindelse > Medieserver.
    3. Vælg en enhed på listen Registrerede enheder, og vælg derefter Skift navn.
    4. Indtast et nyt navn til enheden, og tap derefter på OK.

Sådan ændrer du adgangsniveauet for en registreret enhed

1. På din Startskærm, tap på Icn sony home apptray normal.
    2. Søg og tap Indstillinger > Enhedsforbindelse > Medieserver.
    3. Vælg en enhed på listen Registrerede enheder.
    4. Tap på Skift adgangsniveau, og vælg en indstilling.

Sådan får du hjælp til at dele indhold med andre DLNA Certified™-enheder

1. På din Startskærm, tap på Icn sony home apptray normal.
    2. Søg og tap Indstillinger > Enhedsforbindelse > Medieserver.
    3. Tap på Icn sony key menu og herefter på Hjælp.