Lager og hukommelse

Arrow left Oversigt over support til Xperia E5

Din enhed har flere forskellige lagrings- og hukommelsesindstillinger.

• Det interne lager er på ca. 16 GB og anvendes til indhold, du har hentet eller overført, samt personlige indstillinger og data. Eksempler på data, der er lagret på det interne lager, kan være alarmer, volumen- og sprogindstillinger, mails, bogmærker, kalenderbegivenheder, fotos, videoer og musik.
    • Du kan bruge et udtageligt hukommelseskort med en lagerkapacitet på op til 128 GB for at få mere lagerplads. Mediefiler og nogle apps kan sammen med deres tilknyttede data flyttes til denne form for hukommelse for at frigøre plads på det interne lager. Nogle apps, f.eks. kamera-appen, kan gemme data direkte på et hukommelseskort.
    • Den dynamiske hukommelse (RAM) er på ca. 1.5 GB og kan ikke anvendes til lager. RAM bruges til at håndtere åbne apps og operativsystemet.

Note

Du skal måske købe et separat hukommelseskort.

Tip

Læs mere om, hvordan hukommelse bruges på Android-enheder, ved at hente hvidbogen til din enhed under Supportdokumenter.

Forbedring af hukommelsens ydeevne

Hukommelsen i enheden har en tendens til at blive fuld ved normal brug. Hvis enheden begynder at blive langsom, eller dine apps på enheden pludselig lukker ned, skal du overveje følgende tiltag:

• Sørg altid for, at der er mere end 500 MB ledig plads på det interne lager.
    • Luk og afslut de åbne apps, du ikke bruger.
    • Ryd cachehukommelsen for alle apps.
    • Fjern apps, du har hentet, men som du ikke anvender.
    • Flyt apps til hukommelseskortet, hvis det interne lager er fuldt.
    • Overfør fotos, videoer og musik fra den interne hukommelse til hukommelseskortet.
    • Hvis enheden ikke kan læse indhold på hukommelseskortet, kan det være nødvendigt at formatere kortet. Bemærk, at alt indhold på kortet slettes, når du formaterer det.

Note

Hvis du anvender en enhed med flere brugere, skal du muligvis logge på som ejer, dvs. som den primære bruger, for at udføre visse handlinger, f.eks. overførsel af data til hukommelseskortet og formatering af hukommelseskortet.

Sådan får du vist hukommelsesstatus

1. Tap på Icn sony home apptray normal på din Startskærm.
    2. Søg efter og tap på Indstillinger > Lager og hukommelse.

For at få vist mængden af ledig og brugt RAM

1. På din Startskærm, tap på Icn sony home apptray normal.
    2. Søg og tap på Indstillinger > Apps.

Sådan rydder du cachelageret for alle programmer

1. Åbn din Startskærm, og tap på Icn sony home apptray normal.
    2. Søg efter og tap på Indstillinger > Lager og hukommelse.
    3. Tap på Icn sony key menu, tap på Avancerede indstillinger > Lagerplads > Internt lager, og søg så efter og tap på Cachelagrede data > OK.

Tip

Når du rydder cachelageret, mister du ikke vigtige oplysninger eller indstillinger.

Sådan overfører du mediefiler til hukommelseskortet

1. Kontrollér, at du har isat et hukommelseskort i din enhed.
    2. Åbn din Startskærm, og tap på Icn sony home apptray normal.
    3. Søg efter og tap på Indstillinger > Lager og hukommelse > Overfør data.
    4. Markér de filtyper, du vil overføre til hukommelseskortet.
    5. Tap på Overfør.

For at stoppe kørsel af programmer og tjenester

1. På din Startskærm, tap på Icn sony home apptray normal.
    2. Søg og tap på Indstillinger > Apps.
    3. Vælg et program eller en tjeneste, og tap så på TVING TIL AT STANDSE > OK.

Sådan formaterer du hukommelseskortet

1. Åbn din Startskærm, og tap på Icn sony home apptray normal.
    2. Søg efter og tap på Indstillinger > Lager og hukommelse.
    3. Tap på Icn sony key menu, tap på Avancerede indstillinger > Lagerplads > SD-kort > Icn sony key menu, og tap derefter på Indstillinger > Format > Slet og formatér.

Note

Alt indhold på hukommelseskortet slettes, når du formaterer det. Sørg for at tage backup af alle de data, du vil gemme, før du formaterer et hukommelseskort. Hvis du vil tage backup af indholdet, kan du kopiere det til en computer. Du kan finde flere oplysninger under Backup af data ved hjælp af Xperia™-appen til backup og gendannelse.

Smart-cleaner

Ved anvendelse af Smart rensefunktion kan du forbedre enhedens ydeevne, ved automatisk at optimere lagring og hukommelse afhængigt af, hvor ofte appen bruges.

Sådan aktiverer eller deaktiverer du Smart-cleaner

1. Åbn din Startskærm, og tap på Icn sony home apptray normal.
    2. Søg efter og tap på Indstillinger > Lager og hukommelse.
    3. Tap på skyderen ud for Smart rensefunktion.

Note

Du kan også redigere, kopiere eller slette filer manuelt ved at gå til Indstillinger > Lager og hukommelse > Icn sony key menu > Avanceret > Lagerplads > Åbn