Indstillinger for stillkamera

Arrow left Oversigt over support til Xperia E5

For at justere indstillingerne for still-kameraet

1. Aktiver kameraet.
    2. Tap på Icn sony menu settings l for at få vist alle indstillinger.
    3. Vælg den indstilling, du vil justere, og foretag derefter den ønskede redigering.

Oversigt over indstillinger for stillkamera

Opløsning

Vælg mellem forskellige opløsninger og højde-bredde-forhold for billeder, før du tager et foto. Et foto med høj opløsning kræver mere hukommelse.

13MP
    4128×3096(4:3)
    13 megapixel-opløsning i højde-bredde-forholdet 4:3. Velegnet til fotos, der skal vises på skærme, der ikke er i bredformat, eller udskrive med høj opløsning.
    9MP
    3920×2204(16:9)
    9 megapixel-opløsning i billedformatet 16:9. Velegnet til fotos, der skal vises på skærme i bredformat.
    8MP
    3264×2448(4:3)
    8 megapixel-opløsning i billedformatet 4:3. Velegnet til fotos, der skal vises på skærme, der ikke er i bredformat, eller udskrive med høj opløsning.
    3MP
    2048×1536(4:3)
    3 megapixel-opløsning i billedformatet 4:3. Velegnet til fotos, der skal vises på skærme, der ikke er i bredformat, eller udskrive med høj opløsning.
    2MP
    1920×1080(16:9)
    2 megapixel-opløsning i billedformatet 16:9. Velegnet til fotos, der skal vises på skærme i bredformat.

Selvudløser

Med selvudløseren kan du tage et foto uden at holde ved enheden. Anvend denne funktion til selvportrætter eller gruppefotos, så alle kan være med på billedet. Du kan også bruge selvudløseren til at undgå kamerarystelser, når du tager fotos.

Til (10 sek.)
    Indstil en forsinkelse på 10 sekunder fra der tappes på kameraskærmen, til fotoet tages.
    Til (2 sek.)
    Indstil en forsinkelse på 2 sekunder fra der tappes på kameraskærmen, til fotoet tages.
    0,5 sek.
    Indstil en forsinkelse på et halvt sekund fra der tappes på kameraskærmen, til fotoet tages.
    Slukket
    Fotoet tages, så snart du tapper på kameraskærmen.

Objektsporing

Når du vælger et objekt ved at røre ved det i søgeren, sporer kameraet det for dig.

HDR

Brug indstillingen HDR (High Dynamic Range) til at tage et foto mod stærkt baggrundslys eller under forhold med skarp kontrast. HDR kompenserer for tab af detaljer og danner et billede, der er repræsentativt for både mørke og lyse områder.

Note

Denne indstilling er kun tilgængelig i optagetilstanden Manuelt.

ISO

Du kan reducere billedsløring, der skyldes mørke omgivelser eller motiver i bevægelse, ved at øge ISO-følsomheden. Hvis du vil tage et lyst billede, selvom omgivelserne er mørke, kan du indstille ISO-følsomheden til en højere værdi.

Auto
    Indstiller ISO-følsomheden automatisk.
    50
    Indstiller ISO-følsomheden til 50.
    100
    Indstiller ISO-følsomheden til 100.
    200
    Indstiller ISO-følsomheden til 200.
    400
    Indstiller ISO-følsomheden til 400.
    800
    Indstiller ISO-følsomheden til 800.
    1600
    Indstiller ISO-følsomheden til 1600.
    3200
    Indstiller ISO-følsomheden til 3200.

Note

Denne indstilling er kun tilgængelig i optagetilstanden Manuelt.

Måling

Funktionen beregner automatisk den optimale eksponeringstid ved at måle den lysmængde, der rammer det emne, du vil tage.

Center
    Måler midten af billedet og bestemmer eksponeringen på grundlag af emnets lysstyrke dér.
    Spot
    Justerer eksponeringen på en meget lille del af det billede, du vil tage.
    Ansigt
    Måler lysmængden på ansigtet og justerer eksponeringen, så ansigtet hverken er for mørkt eller for lyst.
    Gennemsnit
    Beregner eksponeringen på baggrund af den lysmængde, der rammer hele billedet.

Note

Denne indstilling er kun tilgængelig i optagetilstanden Manuelt.

Blitz

Anvend blitzen til at tage fotos under dårlige lysforhold eller på steder med baggrundslys. Følgende indstillinger vises, når du tapper på ikonet for blitz Icn sony camera quick settings flash auto på kameraskærmen:

Icn sony camera quick settings flash auto Auto
    Kameraet bestemmer automatisk, om lysforholdene kræver blitz.
    Icn sony camera quick settings flash fill Fill-blitz
    Anvend denne indstilling, når baggrunden er lysere end motivet. Indstillingen fjerner uønskede mørke skygger.
    Icn sony camera quick settings flash red eye reduction Reduktion af røde øjne
    Mindsker røde øjne, når der tages fotos.
    Icn sony camera quick settings flash off Slukket
    Blitzen er slået fra. Fotokvaliteten kan under tiden være bedre uden blitz, selvom lysforholdene er dårlige. Det kræver en rolig hånd at tage et godt foto uden blitz. Anvend selvudløseren for at undgå slørede fotos.
    Icn sony camera photo light Lampe
    Blitzen slås til, når du tager fotos.

Valg af motiv

Med funktionen Valg af motiv kan du hurtigt konfigurere kameraet til almindelige optagelser ved hjælp af forudprogrammerede motiver. Kameraet har et antal forudbestemte indstillinger, der passer til det valgte motiv, så du tager det bedste foto.

Icn sony cam cap mode scene selection Slukket
    Funktionen Valg af motiv er slået fra, og du kan tage fotos manuelt.
    Icn sony cam scene softskin Blød hud
    Tag fotos af ansigter med silkehudseffekt.
    Icn sony camera scene softsnap Blødt snap
    Til fotos mod en blød baggrund.
    Icn sony cam scene antimotion Anti-bevægelsesslør
    Minimer kamerarystelser, når der tages billede af et lidt mørkere motiv.
    Icn sony camera scene landscape Landskab
    Til landskabsfotos. Kameraet fokuserer på objekter, der er langt væk.
    Icn sony camera scene backlight correction hdr HDR-modlyskorrektion
    Anvendes for at få bedre detaljer i optagelser med høj kontrast. Den indbyggede korrektion af baggrundslys analyserer billedet og justerer det automatisk, så du får en optagelse med perfekt belysning.
    Icn sony camera scene night portrait Natportræt
    Til portrætfotografering om natten eller under dårlige lysforhold. Den lange eksponeringstid betyder, at kameraet skal holdes helt stille eller anbringes på et stabilt underlag.
    Icn sony camera scene night scene Nattescene
    Til fotografering om aftenen eller under dårlige lysforhold. Den lange eksponeringstid betyder, at kameraet skal holdes helt stille eller anbringes på et stabilt underlag.
    Icn sony cam scene handheld twilight Håndholdt tusmørke
    Til håndholdt fotografering ved svagt lys. Støj og sløring reduceres.
    Icn sony cam scene highsensitivity Høj følsomhed
    Til fotografering uden blitz under forhold med svagt lys. Reducerer sløring.
    Icn sony cam gourmet Gourmet
    Til fotografering af madopstillinger i stærke farver.
    Icn sony cam scene pet Kæledyr
    Til fotografering af kæledyr. Reducerer sløring og røde øjne.
    Icn sony camera scene beach snow Strand
    Til fotografering af motiver ved hav eller sø.
    Icn sony cam scene snow Sne
    Til lyse omgivelser for at undgå overeksponerede fotos.
    Icn sony camera scene party Fest
    Til fotografering indendørs under dårlige lysforhold. Motivet opfanger baggrundslys eller lys fra stearinlys. Den lange eksponeringstid betyder, at kameraet skal holdes helt stille eller anbringes på et stabilt underlag.
    Icn sony camera scene sport Sport
    Til fotografering af objekter i høj fart. Den korte eksponeringstid minimerer sløring af bevægelserne.
    Icn sony camera scene document Dokument
    Til fotografering af tekst eller tegninger. Giver fotoet en forbedret, skarpere kontrast.
    Icn sony cam scene fireworks Fyrværkeri
    Til fotografering af fyrværkeri i al sin pragt.

Note

Disse indstillinger er kun tilgængelige i optagetilstanden Manuelt.