Flere brugerkonti

Enheden understøtter flere brugerkonti, så forskellige brugere kan logge på enheden separat og anvende den. Konti med flere brugere er en god idé, når f.eks. forskellige familie- eller gruppemedlemmer ofte deler den samme enhed. Brugere kan have forskellige startskærme, baggrunde og almindelige indstillinger samt separat adgang til apps og hukommelseslager for filer, f.eks. musik og fotos.

Hvis der er nogen, der bare skal bruge din enhed midlertidigt, kan du skifte enheden til gæstetilstand og aktivere en gæstekonto for den pågældende bruger. I gæstetilstand starter enheden som et nyinstalleret system, der kun indeholder de forudinstallerede apps. Når din gæst er færdig med at bruge enheden, kan du slette sessionen, så den næste gæst kan starte forfra.

Den bruger, som anvender enheden første gang, bliver enhedens ejer. Ejeren er administratoren eller den primære bruger. Ejerkontoen kan ikke slettes, men ejeren kan slette yderligere brugerkonti. Du kan højst tilføje tre almindelige brugerkonti. Gæstekontoen er forudinstalleret og kan ikke slettes.

Note

Nogle funktioner er kun tilgængelige for ejeren. Det er f.eks. kun ejeren, der kan få adgang til det eksterne SD-kort.

Anvendelse af konti med flere brugere

Sådan tilføjer du en almindelig brugerkonto

1. Kontrollér, at du er logget på som ejer, dvs. den bruger, som har konfigureret enheden første gang.
    2. Tap på Icn sony home apptray normal på startskærmen.
    3. Søg efter og tap på Indstillinger > Brugere > Tilføj bruger.
    4. Tap på OK. Den nye konto oprettes.
    5. Tap på KONFIGURER NU. Skærmlåsene og et ikon, der repræsenterer den nye bruger, der er tilføjet for nylig, vises i øverste højre hjørne.
    6. Lås skærmen op ved at stryge mod venstre eller opad.
    7. Følg instruktionerne på skærmen for at konfigurere en konto til brugeren.

Tip

Hvis den person, der skal bruge den nye konto, selv vil konfigurere kontoen, men ikke er til stede på det pågældende tidspunkt, kan du tappe på IKKE NU i trin 5. Når brugeren er klar, kan vedkommende vælge Brugere under Indstillinger og se den nye konto, der vises som Ny bruger. Tap blot på kontoen, og følg instruktionerne for at afslutte konfigurationen.

Tip

Du kan også tilføje en almindelig brugerkonto fra statuslinjen fra en hvilken som helst skærm. Du skal bare trække statuslinjen nedad med to fingre og tappe på brugerikonet og derefter tappe på Tilføj bruger.

Sådan aktiverer du gæstekontoen

1. Kontrollér, at du er logget på som ejeren, dvs. den bruger, som opsatte enheden første gang.
    2. Tap på Icn sony home apptray normal på startskærmen.
    3. Find og tap på Indstillinger > Brugere > Gæst.

Tip

Du kan også aktivere gæstekontoen via statuslinjen på en hvilken som helst skærm. Du skal bare trække statuslinjen nedad med to fingre og tappe på brugerikonet og derefter tappe på Tilføj gæst.

Sådan skifter du mellem konti med flere brugere

1. Hvis du vil have vist listen med brugere, skal du trække statuslinjen nedad med to fingre og derefter tappe på brugerikonet øverst på skærmen.
    2. Tap på det ikon, der repræsenterer den brugerkonto, du vil skifte til. Låseskærmen for den pågældende brugerkonto vises.

Tip

Når du skifter til gæstekontoen, skal du tappe på Start forfra, hvis du vil slette den tidligere session, eller tappe på Ja, fortsæt for at fortsætte den.

Tip

De enkelte brugere kan indstille deres egen låseskærm. Se Skærmlås.

Sådan tillader du, at en hyppig bruger foretager telefonopkald og bruger sms

1. Tjek, at du er logget på som ejeren.
    2. Tap på Icn sony home apptray normal på startskærmen.
    3. Find og tap på Indstillinger > Brugere.
    4. Tap på Icn sony users settings ud for navnet på den relevante bruger, træk derefter skyderen ud for Aktivér telefonopkald og sms til højre.

Sådan tillader du, at en gæstebruger foretager telefonopkald

1. Tjek, at du er logget på som ejeren.
    2. Tap på Icn sony home apptray normal på startskærmen.
    3. Find og tap på Indstillinger > Brugere.
    4. Tap på Icn sony users settings ud for Gæst, og træk skyderen ud for Aktivér telefonopkald til højre.

Sådan sletter du en konto for en hyppig bruger fra enheden

1. Kontrollér, at du er logget på som ejer.
    2. Tap på Icn sony home apptray normal på startskærmen.
    3. Søg efter og tap på Indstillinger > Brugere.
    4. Tap på Icn sony users settings ud for navnet på den bruger, du vil slette, tap derefter påFjern bruger > Slet.

Sådan rydder du data til gæstesessioner

1. Kontrollér, at du er logget på gæstekontoen.
    2. Tap på Icn sony home apptray normal på startskærmen.
    3. Find og tap på Indstillinger > Brugere.
    4. Find og tap på Fjern gæst.
    5. Tap på Fjern.

Tip

Du kan også rydde gæstesessionen fra statuslinjen på en hvilken som helst skærm, når du er logget på gæstekontoen. Du skal bare trække statuslinjen nedad med to fingre og tappe på brugerikonet og derefter tappe på Fjern gæst.

Indstillinger for konti med flere brugere

Der er tre forskellige typer indstillinger på enheder med flere brugere:
    • Nogle indstillinger kan ændres af alle brugere og påvirker alle brugere. Det gælder f.eks. sprog, ‎Wi-Fi‎, flytilstand, NFC og Bluetooth®.
    • Nogle indstillinger påvirker kun en enkelt brugerkonto. Det gælder f.eks. automatisk datasynkronisering, skærmlås, forskellige konti, der tilføjes, samt baggrund.
    • Nogle indstillinger er kun synlige for ejeren og påvirker alle brugere. Det gælder f.eks. VPN-indstillinger.