Batteri og strømstyring

Arrow left Oversigt over support til Xperia E5

Enheden har et indbygget batteri. For at få mest muligt ud af det skal du holde styr på, hvor meget strøm de forskellige apps og funktioner har brugt. Strømbesparende baggrundsfunktioner er som standard aktiveret for at hjælpe dig med at reducere batteriforbruget, og yderligere strømbesparende tilstande er tilgængelige for at hjælpe dig med at reducere batteriforbruget, når det er nødvendigt.

Strømbesparende funktioner mindsker prioriteten for visse mindre væsentlige enhedsfunktioner, f.eks. større billedydeevne, netværksaktiviteter som placeringstjenester, appsynkronisering og søgning efter ‎Wi-Fi‎ i baggrunden. Hvis du ikke ønsker, at et program skal påvirkes, kan du angive programmet som en undtagelse i menuen Batterioptimering. Telefonopkald og sms-beskeder påvirkes ikke.

Note

Systemopdateringer kan ændre de tilgængelige strømbesparende funktioner på din enhed.

Sådan får du vist batteriforbrug, anslået tid og tip til strømbesparelse

1. Åbn din Startskærm, og tap på Icn sony home apptray normal.
    2. Søg efter og tap på Indstillinger > Batteriforbrug. Der vises en batterioversigt med procentdelen og den beregnede batteritid.
    3. Du kan også se en liste over funktioner og tjenester, der har forbrugt batteristrøm siden sidste opladecyklus. Tap på et element for at få oplysninger om, hvordan du kan reducere batteriforbruget.

Sådan får du vist batteriforbrug for programmer

1. Åbn din Startskærm, og tap på Icn sony home apptray normal.
    2. Søg efter og tap på Indstillinger > Applikationer.
    3. Vælg et program, og se dets batteriforbrug under Batteriforbrug.

Generelle brugstip til forbedring af batteriets ydeevne

Følgende tip kan medvirke til at forbedre batteriets ydeevne:
    • Reducer niveauet for lysstyrke. Se Skærmindstillinger.
    • Slå Bluetooth®, ‎Wi-Fi‎ og placeringstjenester fra, når du ikke har behov for disse funktioner.
    • Sluk enheden, eller brug flytilstand, hvis du er i et område med ingen eller dårlig netværksdækning. I modsat fald søger enheden konstant efter tilgængelige netværk, hvilket bruger strøm.
    • Brug et ‎Wi-Fi‎-netværk i stedet for roaming, når du er i udlandet. Roaming søger efter dit hjemmenetværk og forbruger endnu mere batteri, da din enhed skal overføre data med en højere udgangseffekt. Se Wi-Fi .
    • Skift indstillingerne for synkronisering for mail, kalender og kontakter. Se Synkronisering med onlinekonti.
    • Tjek de programmer, der har et højt batteriforbrug, og se de tip til batteribesparelse, der findes på din enhed i forbindelse med disse programmer.
    • Skift beskedniveauet for et program. Se Beskeder.
    • Du kan finde oplysninger om, hvordan du slår tilladelsen til deling af placering fra for et program, under Programindstillinger.
    • Fjern programmer, du ikke bruger. Se Programskærmen.
    • Anvend en original, håndfri enhed fra Sony til at lytte til musik. Håndfrie enheder forbruger mindre batteri end højttalerne på din enhed.
    • Genstart din enhed nu og da.

Sådan opretter du undtagelser for funktioner til strømbesparelse for apps

1. Åbn din Startskærm, og tap på Icn sony home apptray normal.
    2. Søg efter og tap på Indstillinger > Batteriforbrug.
    3. Tap på Icn sony key menu, og vælg Batterioptimering. Du kan se en liste med programmer, der ikke optimeres.
    4. Hvis du vil tilføje eller fjerne programmer på listen, skal du tappe på Ikke optimeret > Alle apps. Vælg et program, og vælg den ønskede indstilling.
    5. Listen med programmer, der ikke skal optimeres, opdateres i henhold til dine indstillinger.

Tip

Du kan også konfigurere Batterioptimering fra Apps menuen ved at tappe på Icn sony menu settings.

Batteribesparelse

Batteribesparelse er en effektiv funktion, der forbedrer batteriets levetid ved at reducere tjenester, der bruger meget batteri, f.eks. vibration, placeringstjenester og de fleste baggrundsdata. Du kan slå den til manuelt eller indstille den til at blive slået til automatisk, når enheden når en bestemt batteriprocent. Icn sony stamina on vises på statuslinjen.

Tip

Batteribesparelse slås fra, når din enhed oplader.

Sådan aktiverer eller deaktiverer du Batteribesparelse

1. Åbn din Startskærm, og tap på Icn sony home apptray normal.
    2. Søg efter og tap på Indstillinger > Batteriforbrug.
    3. Tap på Icn sony key menu, og vælg Batteribesparelse.
    4. Tap på skyderen for at aktivere eller deaktivere funktionen.

Hvis du vil indstille funktionen til automatisk at blive slået til, skal du tappe på Slå automatisk til og vælge den foretrukne indstilling.