Sådan tager du backup af og gendanner indhold

Arrow left Oversigt over support til Xperia E5

Som regel bør du ikke gemme fotos, videoer og andet personligt indhold på enhedens interne hukommelse. Hvis du mister enheden, den bliver stjålet eller beskadiget, er det måske ikke muligt at gendanne de data, der er gemt på den interne hukommelse. Det anbefales at anvende Xperia™ Companion-softwaren til at tage backup, da den gemmer dine data sikkert på en ekstern enhed. Denne metode anbefales især, hvis du opdaterer din enheds software til en nyere Android-version.

Det anbefales, at du bruger Xperia™-appen til backup og gendannelse til at tage backup af data, før du foretager en nulstilling til standardindstillingerne. Med denne app kan du tage backup af data til en onlinekonto, et SD-kort eller en ekstern USB-lagerenhed, som du har tilsluttet til enheden vha. en USB-værtsadapter:

Du kan bruge Google-appen til backup og gendannelse til at tage backup af data til en Google-server.

Sådan tager du backup af data til en computer

Brug Xperia™ Companion-softwaren til at tage backup af data fra din enhed til en pc eller en Apple® Mac®-computer. Du kan tage backup af følgende typer data:
    • Kontakter og opkaldslogge
    • Sms'er
    • Kalender
    • Indstillinger
    • Mediefiler, f.eks. musik og videoer
    • Fotos og billeder

Sådan tager du backup af data via en computer

1. Lås skærmen på din enhed op, og slut den til en computer vha. et USB-kabel.
    2. Åbn Xperia™ Companion-softwaren på din computer, hvis den ikke starter automatisk. Computeren registrerer din enhed efter et kort øjeblik. Sørg for at vælge tilstanden Til at overføre filer (MTP) på din enhed.
    3. Klik på Backup på hovedskærmen i Xperia™ Companion.
    4. Følg vejledningen på skærmen for at tage backup af data fra enheden.

Note

Hvis du ikke har Xperia™ Companion installeret, bliver du bedt om at installere det, når du slutter din enhed til computeren.

Sådan gendanner du data vha. en computer

1. Lås skærmen på din enhed op, og slut den til en computer vha. et USB-kabel.
    2. Åbn Xperia™ Companion-softwaren på din computer, hvis den ikke starter automatisk. Computeren registrerer din enhed efter et kort øjeblik. Sørg for at vælge tilstanden Til at overføre filer (MTP) på din enhed.
    3. Klik på Gendan på hovedskærmen i Xperia™ Companion.
    4. Vælg en backupfil fra backupposterne, klik på Næste, og følg derefter vejledningen på skærmen for at gendanne data på enheden.

Note

Hvis du ikke har Xperia™ Companion installeret, bliver du bedt om at installere det, når du slutter din enhed til computeren.

Backup af data ved hjælp af Xperia™-appen til backup og gendannelse

Ved hjælp af Xperia™-appen til backup og gendannelse kan du tage en online eller lokal backup af data. Du kan f.eks. tage backup af data manuelt, eller du kan slå funktionen til automatisk backup til for at gemme data med jævne mellemrum.

Det anbefales, at du bruger Xperia™-appen til backup og gendannelse til at tage backup af data, før du foretager en nulstilling til standardindstillingerne. Med denne app kan du tage backup af følgende typer data til en onlinekonto, et SD-kort eller en ekstern USB-lagerenhed, som du har tilsluttet til enheden vha. en USB-værtsadapter:

• Bogmærker
    • Kontakter og opkaldslog
    • Samtaler
    • Kalenderdata
    • Mailkonti
    • ‎Wi-Fi‎-netværk
    • Enhedsindstillinger
    • Programmer
    • Layout af Xperia™-startskærm

Sådan tager du backup af indhold til en onlinekonto

1. Åbn din Startskærm, og tap på Icn sony home apptray normal.
    2. Søg efter og tap på Indstillinger > Sikkerhedskopiering & nulstilling.
    3. Hvis du vil aktivere den automatiske backupfunktion, skal du tappe på Automatisk backup og derefter tappe på til/fra-kontakten.
    4. Hvis du vil aktivere funktionen til manuel backup, skal du tappe på Mere > Manuel sikkerhedskop..
    5. Under Hvor filer skal gemmes skal du tappe på Vælg lager > Onlinekonto.
    6. Hvis du bliver bedt om det, skal du læse de relevante vilkår, og såfremt du kan acceptere dem, skal du tappe på Jeg accepterer og derefter følge vejledningen på skærmen for at logge dig på din Google™-konto.
    7. Vælg de datatyper, der skal tages backup af, og tap derefter på Backup.

Sådan konfigurerer du den automatiske backupfunktion

1. Hvis du bruger en USB-lagerenhed til at tage backup af indhold, skal du sørge for, at lagerenheden er tilsluttet enheden vha. en USB-værtsadapter. Hvis du tager backup på et SD-kort, skal du sørge for, at SD-kortet er sat korrekt i enheden. Hvis du tager en backup af indhold til en onlinekonto, skal du kontrollere, at du er logget på din Google™-konto.
    2. Tap på Icn sony home apptray normal på din Startskærm.
    3. Find og tap på Indstillinger > Sikkerhedskopiering & nulstilling.
    4. Tap på Automatisk backup under Sikkerhedskopiering og gendannelse af Xperia™.
    5. Hvis du vil aktivere den automatiske backupfunktion, skal du tappe på til/fra-knappen.
    6. Vælg en hyppighed for backup, et sted, hvor du vil gemme backupfilerne, tidspunktet for backup samt de datatyper, der skal tages backup af.
    7. Tap på Icn sony key and back for at gemme indstillingerne.

Sådan tager du manuelt backup af indhold

1. Hvis du bruger en USB-lagerenhed til at tage backup af indhold, skal du sørge for, at lagerenheden er tilsluttet enheden vha. en USB-værtsadapter. Hvis du bruger et SD-kort til at tage backup, skal du sørge for, at SD-kortet er sat korrekt i enheden. Hvis du tager en backup af indhold til en onlinekonto, skal du kontrollere, at du er logget på din Google™-konto.
    2. Tap på Icn sony home apptray normal på din Startskærm.
    3. Find og tap på Indstillinger > Sikkerhedskopiering & nulstilling.
    4. Tap på Mere under Sikkerhedskopiering og gendannelse af Xperia™.
    5. Tap på Manuel sikkerhedskop., og vælg derefter en backupdestination og de datatyper, du vil tage backup af.
    6. Tap på Backup.
    7. Når der er taget backup af dataene, skal du tappe på Afslut.

Sådan redigerer du en backupfil

1. Tap på Icn sony home apptray normal på din Startskærm.
    2. Find og tap på Indstillinger > Sikkerhedskopiering & nulstilling.
    3. Tap på Mere under Sikkerhedskopiering og gendannelse af Xperia™.
    4. Tap på Rediger sikkerhedskopi, og vælg derefter en backupkilde og de datatyper, du vil slette.
    5. Tap på Slet data.
    6. Tap på OK for at bekræfte.
    7. Når dataene er blevet slettet, skal du tappe på Afslut.

Sådan gendanner du indhold, du har taget backup af

1. Hvis du bruger en USB-lagerenhed til at gendanne indhold, skal du sørge for, at lagerenheden er tilsluttet enheden med USB-værtsadapteren. Hvis du bruger et SD-kort til at gendanne indhold, skal du sørge for, at SD-kortet er sat korrekt i enheden. Hvis du gendanner indhold fra en onlinekonto, skal du kontrollere, at du er logget på din Google™-konto.
    2. Tap på Icn sony home apptray normal på din Startskærm.
    3. Find og tap på Indstillinger > Sikkerhedskopiering & nulstilling.
    4. Tap på Gendan data under Sikkerhedskopiering og gendannelse af Xperia™ for at vælge en gendannelseskilde og de datatyper, du vil gendanne.
    5. Tap på Gendan data.
    6. Når indholdet er blevet gendannet, skal du tappe på Afslut.

Note

Husk, at enhver ændring, du foretager i dine data og indstillinger, efter at du har taget backup, herunder alle apps, du henter, slettes under gendannelsen.

Backup af data ved hjælp af Google-appen til backup og gendannelse

Du kan bruge Google-appen til backup og gendannelse til at tage backup af data på en Google-server. Du kan også slå den automatiske gendannelsesfunktion til for at gendanne programdata og indstillinger, når du geninstallerer et program.

Du kan bruge dette program til at tage backup af følgende typer data:

• Apps
    • Bogmærker
    • ‎Wi-Fi‎-netværk
    • Andre indstillinger

For at tage backup af data til en online-konto

1. På din Startskærm, tap på Icn sony home apptray normal.
    2. Søg og tap på Indstillinger > Sikkerhedskopiering & nulstilling.
    3. Under Sikkerhedskopiering og gendannelse af Google™, tap på Sikkerhedskopier mine data og træk skyderen til højre.

Sådan aktiverer du automatisk gendannelse, når du geninstallerer en app

1. Tap på Icn sony home apptray normal på din Startskærm.
    2. Find og tap på Indstillinger > Sikkerhedskopiering & nulstilling.
    3. Under Sikkerhedskopiering og gendannelse af Google™ skal du trække skyderen ud for Automatisk gendannelse til højre.