Lyden under opkald er dårlig

Hvis du oplever, at lydkvaliteten under opkald er dårlig, kan du prøve at udføre disse handlinger efter hinanden. Kontrollér efter hver handling, om problemet er løst, før du prøver den næste handling.

• Kontrollér netværkets signalstyrke på statuslinjen for at sikre, at enheden har forbindelse til et netværk. Hvis signalet er svagt, eller du ikke har noget signal, skal du gå til en åben plads, hvor der ikke er nogen forhindringer, eller gå tættere på et vindue.

• Kontrollér, at dine hænder ikke dækker for telefonens mikrofon. Hvis din Xperia™-enhed bruger et cover eller et etui, skal du fjerne det for at høre, om lydkvaliteten bliver bedre. Kontrollér, at der ikke er vand eller støv, der blokerer for mikrofonen eller området rundt om mikrofonen.

• Sluk enheden, og tænd den igen. Derved lukker du alle åbne programmer og frigør hukommelse, hvilket undertiden kan løse problemet.

• Slå funktionerne til forbedring af lyd under opkald fra.

For at sætte opkalds-lyd-equalizeren til normal

1. Fra din Startskærm , tap på .
      2. Søg, og tap på Indstillinger > Opkald > Equalizer .
      3. Tap på Normal .

• Foretag et opkald til en anden telefon for at bekræfte, at der ikke er noget i vejen med ørehøjttaleren på den telefon, du ringede fra, da problemet opstod. Du kan evt. foretage et opkald med et andet SIM-kort for at kontrollere, at dit aktuelle SIM-kort ikke er ødelagt eller for gammelt.

Hvis de foreslåede løsninger ikke virker, kan du prøve følgende:

• Kør programmet Xperia™ Diagnostics for at kontrollere, at mikrofonen og ørehøjttaleren fungerer korrekt.

Sådan udfører du en bestemt diagnosticeringstest

1. Åbn din Startskærm , og tap på .
      2. Søg efter og tap på Indstillinger > Om telefonen > Diagnosticering .
      3. Stryg til fanen Test og vælg en test på listen.
      4. Følg vejledningen, og tap på Ja eller Nej for at bekræfte, om funktionen virker.
      5. Tap på Udført .

• Brug fejlsikret tilstand for at kontrollere, om en app, som du har hentet, er årsag til problemet. I fejlsikret tilstand starter enheden kun med den software og de apps, der allerede var installeret, da du købte enheden. Hvis enhedens ydeevne bliver bedre i fejlsikret tilstand, er der sandsynligvis en eller flere apps, som du tidligere har købt og hentet, der påvirker enheden negativt. Du kan afslutte fejlsikret tilstand og genstarte enheden for at fjerne den eller de apps, som du har mistanke om er årsag til problemet. Hvis problemet er nyt, og du ikke ved, hvilken app der er årsag til problemet, kan du starte med at fjerne den app, du senest har hentet.

Sådan aktiverer du fejlsikret tilstand

1. Sluk enheden.
      2. Tryk på og hold tænd/sluk-tasten nede.
      3. Når Xperia™-logoet vises, skal du slippe tænd/sluk-tasten og derefter trykke på og holde lydstyrke ned-tasten nede, indtil Sikker tilstand vises på skærmen.

Genstart enheden for at afslutte fejlsikret tilstand.

Sådan fjerner du en app fra programskærmen

1. Berør og hold nede på et hvilket som helst område på programskærmen, indtil enheden vibrerer. Alle apps, der kan fjernes, vises med .
      2. Vælg det program, du vil fjerne, og tap derefter på Slet .

Nogle apps, der vises med , kan kun deaktiveres og ikke fjernes. Hvis du deaktiverer en app, slettes alle data, men appen kan aktiveres igen fra Indstillinger > Apps .

• Opdater enheden for at sikre, at du har optimal ydeevne og de nyeste forbedringer. Få mere at vide om, hvordan du opdaterer og finder den nyeste softwareversion.

• Udfør en nulstilling til standardindstillingerne. Det er undertiden den bedste løsning, hvis din enhed ikke længere fungerer korrekt, men bemærk, at det sletter alle personlige data, der er gemt på enhedens interne hukommelse. Husk at tage en backup af de data, du vil bevare.

Sådan tager du backup af data via en computer

1. Sørg for, at Xperia™ Companion til Windows eller Mac OS er installeret på din pc eller Mac ®.
      2. Slut enheden til computeren ved hjælp af et USB-kabel.
      3. Computer : Åbn Xperia™ Companion-softwaren. Computeren registrerer din enhed efter et kort øjeblik.
      4. Vælg Backup på hovedskærmen.
      5. Følg vejledningen på skærmen for at tage backup af data fra enheden.

For at udføre en nulstilling til fabriksdata

Inden du starter, skal du sørge for at tage backup af alle vigtige data, der er gemt i enhedens interne hukommelse, på et hukommelseskort eller i en anden ikke-intern hukommelse. En nulstilling til fabriksdata vil slette alle data fra din enheds interne lager, og du vil ikke igen få adgang til filerne på nogen af dine krypterede SD-kort.

For at undgå, at enheden skades permanent, må du ikke genstarte den, mens der udføres en nulstilling.

1. Fra Startskærm , tap på .
      2. Søg og tap på Indstillinger > Sikkerhedskopiering & nulstilling > Gendannelse af fabriksdata .
      3. Tap på Nulstil telefon .
      4. Tegn skærmoplåsningsmønsteret, hvis du bliver bedt om det, eller angiv din adgangskode eller PIN-kode til oplåsning af skærmen for at fortsætte.
      5. For at bekræfte skal du tappe på Slet alt .

Enheden vender ikke tilbage til en tidligere softwareversion af Android™, når du udfører en nulstilling til fabriksdata.

Hvis du glemmer din adgangskode til oplåsning af skærmen, din PIN-kode eller dit mønster, kan du anvende enhedens reparationsfunktion i Xperia™ Companion for at slette sikkerhedslaget. Du skal oplyse dine logon-detaljer til din Google-konto for at gennemføre denne operation. Når du kører reparationsfunktionen, geninstallerer du softwaren til enheden, og du kan muligvis miste nogle personlige data under processen.