Generelle indstillinger for kamera

Oversigt over indstillinger for optagetilstand

Icn sony camera superior auto Automatisk motivgenkendelse
    Optimer dine indstillinger til ethvert motiv.
    Icn sony camera mode manual Manuelt
    Juster kameraindstillingerne manuelt.
    Icn sony cam facein Med dit ansigt -billede
    Tag fotos med front- og bagkameraet samtidigt.
    Icn sony cam multicam Multikamera
    Optag det samme motiv fra flere vinkler på en enkelt skærm.
    Icn sony cam live youtube Live på YouTube
    Del video live på YouTube™.
    Icn sony camera ar effect AR-effekt
    Tag fotos eller optag video med virtuelle motiver og personer.
    Icn sony camera picture effect Kreativ effekt
    Anvend effekter til fotos eller videoer.
    Icn sony camera time shift Timeshift burst
    Find det bedste foto i en billedsekvens.
    Icn sony camera social cast Social live
    Del video live på Facebook™.
    Icn sony sweep panorama Panorering
    Tag fotos med vidvinkel og i panoramaformat.
    Icn sony cam soundphoto Sound Photo
    Tag fotos med baggrundslyd.
    Icn sony cam ar fun AR-sjov
    Afspil med virtuelle objekter i kameraets søger, og gør dine fotos eller videoer bedre.
    Icn sony cam portrait retouch Portrætretouchering
    Tag portrætfotos i forskellige stilarter.

Automatisk motivgenkendelse

Tilstanden Automatisk motivgenkendelse registrerer de forhold, du tager billeder under, og justerer automatisk indstillingerne, så du får det bedst mulige foto.

Manuel tilstand

Anvend manuel tilstand, når du vil justere kameraindstillingerne for fotografering og videooptagelse manuelt.

AR-effekt

Du kan anvende AR-effekter (forstærket virkelighed) til dine fotos eller videoer for at gøre dem sjovere. Når du anvender kameraet, kan du integrere 3D-motiver med denne indstilling i dine fotos eller videoer. Du skal blot vælge den scene, du ønsker, og justere dens position i søgeren.

Kreative effekter

Du kan bruge forskellige effekter på dine fotos eller videoer. Du kan f.eks. tilføje en nostalgisk effekt, så dine fotos ser ældre ud, eller en skitseeffekt for at gøre billedet sjovere.

Sweep Panorama

Du kan tage vidvinkel og panoramafotos fra vandret eller lodret retning med en nem tryk-og stryg-bevægelse.

Sådan tager du et panoramafoto

1. Aktiver kameraet.
    2. Tap på Icn sony camera superior auto, og vælg derefter Icn sony sweep panorama.
    3. For at vælge en optagelsesretning skal du tappe på Icn sony camera pano direction.
    4. Tryk på skærmen, og flyt kameraet langsomt og roligt i den retning, som vises på skærmen.

Timeshift burst

Kameraet tager en sekvens på 31 fotos i løbet af to sekunder – ét sekund før og efter du tapper på kameraknappen på skærmen. Så kan du gå tilbage og finde det perfekte billede.

Sådan anvender du Timeshift burst

1. Aktivér kameraet.
    2. Tap på Icn sony camera superior auto, og vælg derefter Icn sony camera time shift.
    3. Tag fotos. De fotos, du har taget, vises i miniaturevisningen.
    4. Rul gennem miniaturerne, vælg det foto, du vil gemme, og tap derefter på Icn sony camera timeshift save.

Social live

Social live er en kameraoptagermodus, der giver dig mulighed for at streame din video live på din Facebook™-side. Du skal blot have en aktiv internetforbindelse og være logget på Facebook™. Videoerne kan være op til 10 minutter lange.

Sådan viser du live-video med Social live

1. Aktiver kameraet.
    2. Tap på Icn sony camera superior auto, og vælg derefter Icn sony camera social cast.
    3. Log på din Facebook™-konto.
    4. Tap på Icn sony gingerbread cam start recording for at starte broadcasting.
    5. For at tage et foto under broadcast skal du tappe på Icn sony camera onscreen lock button.
    6. For at stoppe broadcasting skal du tappe på Icn sony gingerbread cam stop recording.

Face in

Du kan anvende Face in-tilstanden til at slå front- og hovedkameraerne til samtidigt, så du kan tage et foto af dig selv sammen med emnet.

Tilstanden Multicamera

Med tilstanden Multicamera kan du tage fotos, der kombinerer billeder fra to forskellige vinkler og enheder. Du kan se to billeder i kameraets søger på enheden: et fra dit eget kamera og et fra en tilsluttet Xperia™-enhed eller et Sony-kamera, der understøtter NFC og Wi-Fi Direct-teknologien. Du kan derefter redigere det, du ser, i søgeren, inden du taget et foto.

Så hvis du f.eks. er til koncert, og du vil tage et foto, der kombinerer en visning af bandet fra én vinkel med en visning af publikum fra en anden, kan du anvende tilstanden Multicamera for at få den bedste effekt.

Du kan konfigurere tilstanden Multicamera ved hjælp af NFC, som starter parringen mellem to enheder ved hjælp af Wi-Fi Direct-teknologien. Begge enheder skal understøtte NFC.

Note

Tilstanden Multicamera er ikke tilgængelig på alle markeder.

Sådan anvender du tilstanden Multicamera

1. Slå NFC-funktionerne til på begge enheder, du vil tilslutte.
    2. Aktivér kameraet på din enhed.
    3. Tap på Icn sony camera superior auto, og vælg derefter Icn sony cam multicam.
    4. Tap på Icn sony menu add på begge enheders skærme.
    5. Sørg for, at NFC-registreringsområderne på enhederne berører hinanden. Begge enheder bør nu blive tilsluttet ved hjælp af Wi-Fi Direct-teknologien.
    6. Når enhederne er tilsluttet, vises der to billeder i søgeren på din enhed: ét fra dit kameras søger og et andet fra den tilsluttede enheds søger.
    7. Tap på Icn sony camera multicam edit for at redigere billederne i din søger.
    8. Rediger billederne, som du vil. Du kan f.eks. tappe på et billede og holde det nede og derefter trække det til den anden side af søgeren for at ændre rækkefølgen.
    9. Når du er færdig med at redigere og er klar til at gemme det endelige kombinerede billede, skal du tappe på Udført > Icn sony camera onscreen button.

Portrait retouch

Anvend denne funktion til retouchering af portrætfotos, når du tager dem, så du får det bedste resultat.

Sådan anvender du funktionen Portrait retouch

1. Aktivér kameraet.
    2. Tap på Icn sony camera superior auto, og tap derefter på Icn sony cam portrait retouch.
    3. Stryg opad på skærmen for at få vist stilvælgeren, og vælg derefter en portrætstil til dine fotos.
    4. Tap på skærmen, eller stryg nedad, for at skjule stilvælgeren.
    5. Stryg til venstre for at få vist rammevælgeren, og vælg derefter en dekorativ ramme.
    6. Tap på kameraskærmen, eller stryg til højre, for at skjule rammevælgeren.

Sådan hentes kameraprogramer

Du kan hente gratis eller betalte kameraprogrammer fra Google Play™ eller andre kilder. Inden du begynder at hente filer, skal du sørge for, at du har en fungerende internetforbindelse, helst via Wi-Fi® for at reducere udgifterne til datatrafik.

For at hente kameraprogrammer

1. Åbn kameraprogrammet.
    2. Tap på Icn sony camera superior auto, tap derefter på KAN HENTES.
    3. Vælg programmet, du vil hente, og følg vejledningen for at fuldføre installationen.

Hurtig start

Brug indstillingerne for Hurtig start til at aktivere kameraet, når skærmen er låst.

Optag kun
    Når du har trukket Icn sony camera cap mode normal opad, startes hovedkameraet fra slumretilstand.
    Start og optag
    Når du har trukket Icn sony camera cap mode normal opad, startes stillkameraet fra slumretilstand, og der tages et foto.
    Start og optag video
    Når du har trukket Icn sony camera cap mode normal opad, startes videokameraet fra slumretilstand, og der sættes en optagelse i gang.
    Slukket

Geotagning

Tag fotos med oplysninger om, hvor de er taget.

Trykoptagelse

Identificer et bestemt fokusområde, og berør derefter kameraskærmen med fingeren. Fotoet tages, så snart du fjerner fingeren.

Lyd

Vælg at slå lukkerlyden til eller fra.

Datalagring

Du kan vælge at gemme dine data på enten et flytbart SD-kort eller på enhedens interne lager.

Internt lager
    Fotos eller videoer gemmes på enhedens hukommelse.
    SD-kort
    Fotos eller videoer gemmes på SD-kortet.

Hvidbalance

Denne funktion justerer farvebalancen efter lysforholdene. Ikonet for indstillingen af hvidbalance Icn sony cam white balance main vises på kameraskærmen.

Icn sony camera advanced settings white balance auto Auto
    Justerer farvebalancen automatisk efter lysforholdene.
    Icn sony camera advanced settings white balance incandescent Skinnende
    Justerer farvebalancen under forhold med varmt lys f.eks. glødepærer.
    Icn sony camera advanced settings white balance fluorescent Fluorescerende
    Justerer farvebalancen til fluorescerende belysning.
    Icn sony camera advanced settings white balance daylight Dagslys
    Justerer farvebalancen til udendørs brug i solskin.
    Icn sony camera advanced settings white balance cloudy Skyer
    Justerer farvebalancen til en overskyet himmel.

Note

Denne indstilling er kun tilgængelig i optagetilstanden Manuelt.