Skærmindstillinger

Du kan ændre skærmens funktionsmåde, lysstyrke, visningsstørrelse og kvalitet. Du kan f.eks. vælge en større skrifttype eller visningsstørrelse, så du nemmere kan læse, eller du kan ændre de ikoner, du kan se på statuslinjen.

Hvis du vil ændre din baggrund, skal du se Baggrund. Hvis du vil ændre, hvor længe skærmen skal være tændt, før den slukkes, skal du se Sådan tænder eller slukker du skærmen.

Sådan ændrer du en skærmindstilling

1. Søg efter og tap på Indstillinger > Skærm.
    2. Tap på den indstilling, du vil ændre.
    3. Brug skyderne, afkrydsningsfelterne eller flere menuer for at justere den.

Indstillinger for billedkvalitet

Farveskala og kontrast forbedrer kvaliteten af fotos og videoer, når du viser dem på enheden.

Forbedring af videobillede forbedrer den visuelle kvalitet af videoer, når du ser dem på din enhed ved hjælp af X1 for mobile. Med denne funktion kan videoer, der er optaget i SDR-tilstand, afspilles i HDR-lignende kvalitet.

Bemærk!

Når Forfattertilstand er valgt i Farveskala og kontrast, kan Forbedring af videobillede ikke anvendes.

Tip!

Forbedring af videobillede er kun tilgængeligt for visse programmer.

Hvidbalance

Vælg en af de forudindstillede indstillinger. Hvis du vælger Brugerdefineret kan du også bruge skyderne til at justere hvidbalancen. Vælg Mellem, hvis du vil vende tilbage til standardindstillingen.

Lysstyrke

Juster lysstyrkeniveauet med skyderen. Du kan også aktivere Tilpasset lysstyrke for automatisk at optimere lysstyrken ud fra belysningen i omgivelserne.

Bemærk!

Hvis din enhed har en OLED-skærm, skal du undgå at vise meget lyse eller statiske billeder i længere tid. Det kan muligvis medføre, at der forbliver et efterbillede eller farve på skærmen.

Rotér skærm automatisk

Angiv, at skærmen automatisk skal rotere, når enheden drejes, eller angiv, at den skal forblive i stående retning.

Tip!

Selv hvis funktionen Rotér skærm automatisk er deaktiveret, kan du dreje skærmen manuelt ved at tappe på (Ikon for rotation) i navigationslinjen.

Nattelys

Vågelampe ændrer skærmfarven til gul. Dette gør det lettere at se skærmen i mørke omgivelser, og det gør det også lettere at falde i søvn.

Undgå utilsigtede handlinger, mens skærmen er slukket

Du kan forhindre, at din enhed aktiveres ved en fejl, når den er anbragt i en lomme eller en pose. Tap på kontakten Undgå utilsigtede handlinger, mens skærmen er slukket for at slå funktionen til eller fra.

Sådan ændrer du en låseskærmindstilling

1. Søg efter og tap på Indstillinger > Låseskærm og sikkerhed > Præferencer for låseskærm.
    2. Tap på den indstilling, du vil ændre.
    3. Brug kontakterne, afkrydsningsfelterne eller flere menuer for at justere den.