Vedligeholdelse af enheden

Velkommen til en verden af Xperia™! Du går sikkert rundt med din smartphone eller tablet hele tiden og bruger den til at få mange ting fra hånden. Med al den daglige slitage er det endnu vigtigere, at du passer godt på din enhed, så den kan bevare ydeevnen og blive hos dig længe. Vi vil gerne give dig nogle simple tip og tricks til, hvordan du holder din enhed i topform.

Vedligeholdelse af enheden

Beskyt den

Sørg for, at din Xperia™ altid er beskyttet! Den bedste måde at undgå risikoen for, at enheden får ridser og revner, er at bruge et beskyttende etui sammen med film til beskyttelse af skærmen. Det er meget vigtigt, at du bruger en film til beskyttelse af skærmen, der er beregnet til netop din Xperia™-model. Det er designet, så det passer perfekt, og hvis du sætter det forsigtigt på, dækker det ikke for nærhedssensoren eller frontkameraet, og du risikerer ikke, at der gemmer sig støv eller luftbobler under det.

Mere fokus og mindre sløring

Hold den ren

Skidt og støv kan påvirke enhedens overordnede ydeevne, så gør det til en vane at rengøre din Xperia™ mindst én gang om måneden.

Start med at slukke din enhed og frakoble eksterne enheder. Brug en ren, tør mikrofiberklud til at tørre skidt af touchskærmen og bagsiden. Porten til headsetstikket og USB-kablet skal måske også renses. Pust forsigtigt for at fjerne eventuelle støvpartikler, og brug en lille børste til at fjerne skidt, der kan have samlet sig omkring SIM- og hukommelseskortenes åbning. Undgå at føre børsten ind i selve åbningerne.

Hold den ren

Genstart nu og da

Hvis din enhed kører konstant, kan det påvirke batteriet, appydeevnen og enhedens levetid. Hvis du genstarter din Xperia™ nu og da, lukkes alle åbne apps, og hukommelsen renses. Du kan mærke forskellen med det samme. Apps kører hurtigere og lettere, og du har mere tilgængelig hukommelse.

Sådan tager du fuld kontrol over det kreative

Hold den opladet

Brug altid en original Sony-oplader, der er beregnet til din specifikke Xperia™-model. Andre opladere kan øge opladetiden uden at oplade overhovedet eller ligefrem beskadige din enhed. Husk også, at en oplader, der sættes i en stikkontakt, oplader din enhed hurtigere, end hvis du oplader via din computer. Når du tilslutter et USB-kabel for at oplade din enhed, skal du sørge for at bruge et kabel med den rette stiktype.

Du kan forbedre enhedens ydeevne og få dit batteri til at holde længere ved at holde øje med dit batteriforbrug og se, hvilke apps der bruger mest strøm. Du kan f.eks. slå beskeder og placeringstjenester fra for apps, der bruger alt for meget batteri. Du kan også spare på strømmen ved at aktivere en af de strømbesparende tilstande, der findes på din enhed.

Mere fokus og mindre sløring

Få den nyeste officielle software

Nye softwareudgivelser giver dig de nyeste og forbedrede funktioner og indstillinger samt potentielle fejlrettelser. For at sikre, at du får mest muligt ud af din enhed, er det vigtigt, at du altid opdaterer til den nyeste softwareversion. En besked på statuslinjen fortæller dig, hvornår der er en ny softwareopdatering. Du kan også søge efter nye opdateringer manuelt i appen What’s New.

Du skal have mindst 500 MB ledig intern hukommelse for at kunne opdatere softwaren på din enhed. Hvis du ikke har nok ledig hukommelse, får du ikke besked, når der er ny software.

Den letteste måde at installere en softwareopdatering på er ved at gøre det trådløst fra din enhed. Hvis opdateringen ikke kan hentes via en trådløs forbindelse, skal du opdatere ved hjælp af Sonys computersoftware til administration af Xperia™-enheder. Du kan også bruge det til at udføre en softwarereparation, hvor du nulstiller din enhed ved at fjerne indhold og installerer den nyeste softwareversion.

En softwareopdatering eller softwarereparation medfører, at din enhed kører hurtigere og nemmere. Det er også den hurtigste og nemmeste måde at løse problemer med ydeevnen på, og vi anbefaler på det kraftigste denne løsning – bare husk at sikkerhedskopiere dit indhold, før du går i gang.

Få den nyeste officielle software

Administration af hukommelsen

Din enhed kan yde sit maksimale, når der er mere end 500 MB ledig internt lager. Hvis du bemærker, at din enhed er langsommere end før, eller hvis dine apps pludselig lukker, er lageret måske fuldt. En måde at løse dette på er at overføre mediefiler fra det interne lager til et originalt SD-kort fra Sony.

Det er vigtigt, at du undertiden rydder cachens hukommelse for at fjerne midlertidige filer fra din enhed. Du kan også frigøre lager ved at fjerne apps, du ikke bruger. En anden måde er at rydde appdata fra en app efter eget valg, men husk, at de data, du vælger at fjerne, slettes permanent.

Administration af hukommelsen

Test den i fejlsikret tilstand

Det kan være meget sjovt at prøve nye apps og spil. Men tredjepartsapps kan undertiden medføre, at din enhed kører langsomt, fryser, går ned eller genstarter flere gange.

Hvis du oplever, at enhedens ydeevne ikke er, som den plejer, kan du bruge funktionen for fejlsikret tilstand til at undersøge, om en tredjepartsapp er skyld i problemet. Når fejlsikret tilstand er aktiveret, er det kun den software og de apps, der leveres som fabriksstandarder, der kører. Hvis ydeevnen forbedres i fejlsikret tilstand, er det sandsynligt, at en eller flere hentede apps er skyld i problemet. Afslut fejlsikret tilstand, og genstart enheden for at fjerne den eller de apps, som du har mistanke om er årsag til problemet.

Hold den ren

Tjek din enhed ved hjælp af test

Du kan tjekke enhedens ydeevne ved hjælp af en række tilgængelige test. Du kan bruge disse test til at analysere ydeevnen af forskellige apps og hardwarefunktioner som kamera, skærm og forskellige sensorer. Hvis du har identificeret et problem, kan du altid overveje at opdatere til den nyeste software eller udføre en softwarereparation.

Du kan få adgang til disse test og andre enhedsspecifikke oplysninger i den forudinstallerede supportapp eller fra Indstillinger.

Administration af hukommelsen

Bemærk, at denne artikel ikke er produktspecifik. Hvilke funktioner og egenskaber der beskrives, kan derfor variere afhængigt af din enhed og/eller softwareversion.