Nu er den her!

Vi introducerer Android™ Oreo

Nu er den her!

I Android 8.0 Oreo introduceres fantastiske nye funktioner og forbedringer, der får din enhed til at køre hurtigere og mere jævnt, og den sparer mere på batteriet end nogensinde før. Den generelle sikkerhed er forbedret via Google Play Protect™, en tjeneste, der jævnligt undersøger din enhed og dine apps for sikkerhedsrisici og giver dig besked, hvis der bliver fundet noget. Som noget ekstra har Sony lavet LDAC™-afkodningsfunktionen til Bluetooth® HR-lyd (High-Resolution), der er tilgængelig for alle enheder, som kører på Android.

Læs videre, og få mere at vide om den nye lækre Android Oreo!

Nu er den her!
    Nu er den her!

Beskeder, du skal bide mærke i

Android Oreo-softwaren leveres med flere nye beskedfunktioner. Du kan f.eks. finde et lille farvet badge eller en farvet prik ud for en eller flere af dine apps. Det er en ny type badge uden tal, der fortæller dig, at du har ulæste beskeder. På samme måde som tidligere skal du bare stryge nedad fra skærmens øverste kant for at finde og læse om nyheder. Du kan også udskyde beskeden ved at stryge forsigtigt til venstre eller højre eller tappe på tidsikonet for at få den vist igen senere.

En stor forbedring er, at beskeder nu er organiseret i foruddefinerede kategorier afhængigt af appen. Det betyder, at du kan vælge, hvilke typer beskeder du vil modtage (eller ikke modtage) for en bestemt app. Hvis du f.eks. pendler i bil, vil du sikkert gerne have beskeder om trafikken fra Google Maps™, men da du ikke rejser med bus eller tog, vil du måske ikke have beskederne om trafikken fra samme app. Hvis du senere skifter mening, kan du slå forskellige kategorier til eller fra under indstillingerne for den pågældende app.

Genveje til hurtig handling

Genveje til hurtig handling

Når du opgraderer din enhed til Android Oreo, inkluderes den seneste version af Xperia Home-appen. Hvis du trykker længe på appikonet, kan du både deaktivere eller fjerne appen, men samtidig også få vist en menu med genveje til hurtig handling. Hvis du f.eks. trykker længe på appen Kalender, kan du vælge at oprette en ny begivenhed eller en ny påmindelse. Du kan også tappe på et lille ikon for at åbne oplysninger om appen, hvor du kan angive eller ændre beskeder og tilladelser samt deaktivere eller fjerne appen.

Mail, telefon eller adresse?

Mail, telefon eller adresse?

Hvis du vælger tekst eller et tal, finder Android Oreo med det samme ud af, om markeringen er en adresse, et telefonnummer, et navn eller et sted. I den menu, der åbnes, har du også mulighed for at åbne Google Maps, appen Telefon eller din mailklient, afhængigt af hvilken form for tekst eller tal du har valgt.

Tip! Du kan få mere at vide om billede i billede-tilstanden ved at gå til Xperia™-supporforummet.

Tip! Du kan få mere at vide om billede i billede-tilstanden ved at gå til Xperia™-supporforummet.

Kig videre i billede i billede-tilstand

Lad os sige, at du er i et Google Duo™-videoopkald, og du pludselig vil tage en note i Google Keep™ eller tilføje en begivenhed i din kalender. Ikke noget problem! For understøttede apps som Google Duo kan du bruge billede i billede-tilstanden til at blive ved med at gøre det, du gør, i et minimeret vindue, der kan flyttes rundt på skærmen, samtidig med at du udfører andre opgaver på enheden. Du kan finde ud af, hvilke apps der understøtter denne funktion, ved at gå til Indstillinger og bruge forstørrelsesglasset til at søge efter Billede i billede.

Tip! Du kan få mere at vide om billede i billede-tilstanden ved at gå til Xperia™-supporforummet.
    Bemærk! Appen Kamera er ikke en del af Android-systemet, men opdateres for udvalgte Xperia™-enheder, der kører på Android Oreo.

Bemærk! Appen Kamera er ikke en del af Android-systemet, men opdateres for udvalgte Xperia™-enheder, der kører på Android Oreo.

Sig appelsin!

Apropos videoer. Som Xperia™-bruger er du sikkert helt vild med dit kamera, og du bliver sikkert endnu mere vild med det nu. Manuel tilstand giver dig en fantastisk kreativ styring, hvor du manuelt kan ændre autofokus, lukkerhastighed, lysfølsomhed, eksponeringsværdi og hvidbalance. En god funktion til optagelser under dårlige lysforhold, eller hvis der er baggrundslys. Men når vi har leget med disse værdier, hvordan finder vi så de oprindelige? Det er nemt! Bare tap på Nulstil for at starte forfra med de forudindstillede værdier igen.

Sig appelsin!

Bemærk! Appen Kamera er ikke en del af Android-systemet, men opdateres for udvalgte Xperia™-enheder, der kører på Android Oreo.

Klar, parat, start!

Klar, parat, start!

Du finder hurtigt ud af, at menuen Indstillinger har været udsat for en omfattende renovering. De forskellige typer indstillinger er organiseret på en mere struktureret måde, og der er flere nye sektioner. Bare rolig, du finder hurtigt ud, hvordan det virker! Hvis du har problemer med at finde en bestemt indstilling, skal du huske, at du kan søge efter den ved at tappe på forstørrelsesglasset øverst i menuen Indstillinger.

Nyd nu din Xperia™, og glem ikke at udforske din nye software, Android 8.0!

Klar, parat, start!

Hvorvidt der er tilgængelige softwareopdateringer, afhænger af din enhed, dit land og/eller din udbyder. Bemærk, at uanset Android-versionen vil visse funktioner og egenskaber også være forskellige afhængigt af din enhed.

Hvis du vil have vist den aktuelle softwareversion, opdateringer og kommende softwareudgivelser, kan du gå til softwaresiden på Sony Mobiles supportwebsted.