Uw mobiele gegevensverbinding delen

U kunt uw mobiele gegevensverbinding op verschillende manieren met andere apparaten delen:

• USB tethering: deel de mobiele gegevensverbinding met één computer via een USB-kabel.
  • Bluetooth® tethering: deel de mobiele gegevensverbinding met maximaal vijf andere apparaten via Bluetooth®.
  • Draagbare ‎Wi-Fi®‎-hotspot: deel uw mobiele gegevensverbinding tegelijkertijd met maximaal acht apparaten, inclusief apparaten die de WPS-technologie ondersteunen.

Uw gegevensverbinding delen via een USB-kabel

1. Deactiveer alle USB-kabelverbindingen met uw apparaat.
  2. Gebruik de USB-kabel die bij uw apparaat is geleverd om uw apparaat op een computer aan te sluiten.
  3. Tik in het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
  4. Zoek naar en tik op Instellingen > Meer > Tethering/mobiele hotspot.
  5. Sleep de schuifregelaar naast USB-tethering naar rechts en tik op OK als daarom wordt gevraagd. Icn sony stat sys tether usb verschijnt in de statusbalk nadat u bent verbonden.
  6. Om het delen van uw gegevensverbinding te beëindigen, sleept u de schuifregelaar naast USB-tethering naar links of maakt u de USB-kabel los.

Note

U kunt de gegevensverbinding van uw apparaat niet tegelijkertijd met een SD-kaart via een USB-kabel delen.

Uw mobiele gegevensverbinding met een ander Bluetooth®-apparaat delen

1. Zorg ervoor dat uw apparaat en het Bluetooth®-apparaat met elkaar zijn gekoppeld en dat mobiel dataverkeer op uw apparaat is geactiveerd.
  2. Uw apparaat: Tik in het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
  3. Tik op Instellingen > Meer > Tethering/mobiele hotspot en sleep vervolgens de schuifregelaar naast Bluetooth-tethering naar rechts.
  4. Bluetooth®-apparaat: stel het apparaat zo in dat het netwerkverbinding maakt via Bluetooth®. Als het apparaat een computer is, moet u de betreffende aanwijzingen volgen om de instellingen te voltooien. Als het een Android™-apparaat is, tikt u op het instellingenpictogram naast de naam van het apparaat waarmee het gekoppeld is onder Instellingen > Bluetooth > Gekoppelde apparaten waarna u het selectievakje Internettoegang markeert.
  5. Uw apparaat: Wacht tot Icn sony stat sys tether bluetooth in de statusbalk verschijnt. Als dit verschijnt, zijn de instellingen klaar.
  6. Om het delen van uw gegevensverbinding te beëindigen, sleept u de schuifregelaar naast Bluetooth-tethering naar links.

Note

Het selectievakje Bluetooth-tethering wordt uitgeschakeld telkens wanneer u het apparaat of de functie Bluetooth® uitschakelt.

Tip

Zie voor meer informatie over koppelen en het inschakelen van mobiele gegevens Draadloze Bluetooth®-technologie en VPN's (Virtual Private Network) .

Uw apparaat gebruiken als een draagbare Wi-Fi®-hotspot

1. Tik in het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
  2. Zoek naar en tik op Instellingen > Meer > Tethering/mobiele hotspot.
  3. Tik op Instellingen mobiele Wi-Fi-hotspot > Wifihotspot configureren.
  4. Voer de Netwerknaam (SSID)informatie in.
  5. Tik op het veld Beveiliging om een beveiligingstype te selecteren. Voer zo nodig een wachtwoord in.
  6. Tik op Opslaan.
  7. Tik op Icn sony key and back en sleep de schuifregelaar naast Draagb. Wi-Fi-hotspot naar rechts.
  8. Als daarom wordt gevraagd tikt u op OK ter bevestiging. Icn sony stat sys tether wifi in manual verschijnt op de statusbalk als de draagbare ‎Wi-Fi®‎-hotspot actief is.
  9. Om het delen van uw gegevensverbinding via ‎Wi-Fi®‎ te beëindigen, sleept u de schuifregelaar naast Draagb. Wi-Fi-hotspot naar links.

Toestaan dat een door WPS ondersteund apparaat uw mobiele gegevensverbinding gebruikt

1. Zorg ervoor dat uw apparaat is ingesteld als draagbare ‎Wi-Fi®‎-hotspot.
  2. Tik in het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
  3. Ga naar en tik op Instellingen > Meer > Tethering/mobiele hotspot > Instellingen mobiele Wi-Fi-hotspot.
  4. Sleep de schuifregelaar naast Kan worden gevonden naar rechts.
  5. Zorg er onder Wifihotspot configureren voor dat uw draagbare hotspot door een wachtwoord is beveiligd.
  6. Tik op WPS-knop en volg de relevante instructies op. U kunt ook op Icn sony key menu > WPS-pintikken en vervolgens de pincode invoeren die op het WPS-ondersteunde apparaat wordt weergegeven.

Uw draagbare hotspot een nieuwe naam geven of beveiligen

1. Tik op het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
  2. Ga naar en tik op Instellingen > Meer > Tethering/mobiele hotspot.
  3. Tik op Instellingen mobiele Wi-Fi-hotspot > Wifihotspot configureren.
  4. Voer de Netwerknaam (SSID) voor het netwerk in.
  5. Tik op het veld Beveiliging om een beveiligingstype te selecteren.
  6. Voer een wachtwoord in als dat vereist is.
  7. Tik op Opslaan.