Oproepen ontvangen

Als u een binnenkomende oproep ontvangt terwijl het apparaat in de slaapstand staat of als het scherm vergrendeld is, opent de telefoontoepassing op volledig scherm. Als u een binnenkomende oproep ontvangt terwijl het scherm actief is, wordt de binnenkomende oproep weergegeven als een zwevende toepassing, dat wil zeggen in een verkleind venster dat over de inhoud van het scherm zweeft. Als zo'n melding binnenkomt, kunt u kiezen om de oproep te beantwoorden en het toepassingsscherm voor de telefoon openen, of u kunt de oproep afwijzen en op het huidige scherm blijven.

Een binnenkomende oproep beantwoorden als het scherm inactief is

• Schuif Icn sony call slider answer naar rechts.

Een binnenkomend gesprek beantwoorden als het scherm actief is

• Tik in de zwevende melding die bovenaan het scherm verschijnt op ANTWOORD.

Tip

In plaats van het gesprek te beantwoorden, kunt u naar het hoofdscherm voor de telefoonapplicatie gaan door op het bovenste gedeelte van het zwevende meldingvenster te tikken. Op deze manier krijgt u meer opties om het gesprek te beheren. U kunt bijvoorbeeld besluiten om het gesprek af te wijzen met een bericht of om het gesprek door te schakelen naar het antwoordapparaat.

Een binnenkomende oproep afwijzen als het scherm inactief is

• Schuif Icn sony call slider dismiss naar links.

Een inkomend gesprek weigeren geactiveerd is

• Tik in de zwevende melding die bovenaan het scherm verschijnt, op AFWIJZEN.

Tip

In plaats van het gesprek te weigeren, kunt u naar het hoofdscherm van de telefoonapplicatie gaan door op het bovenste gedeelte van het zwevende meldingvenster te tikken. Op deze manier hebt u meer opties om het gesprek te beheren. U kunt dan bijvoorbeeld het gesprek weigeren met een bericht, of het gesprek doorsturen naar het antwoordapparaat.

De beltoon voor een inkomende oproep dempen

• Druk op de volumetoets als u een oproep ontvangt.

Het antwoordapparaat gebruiken

U kunt de toepassing antwoordapparaat gebruiken om oproepen te beantwoorden als u in gesprek bent of een oproep mist. U kunt de functie automatisch beantwoorden inschakelen en bepalen na hoeveel seconden de oproepen automatisch worden beantwoord. U kunt oproepen ook handmatig naar het antwoordapparaat routeren als u geen tijd hebt om ze te beantwoorden. En u kunt rechtstreeks vanaf uw apparaat berichten beluisteren die op het antwoordapparaat zijn achtergelaten.

Note

Voordat u het antwoordapparaat gebruikt, moet u een welkomstbericht opnemen.

Een begroeting opnemen voor het antwoordapparaat

1. Tik in het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
    2. Ga naar en tik op Instellingen > Oproep > Xperia™-antwoordapparaat > Begroeting.
    3. Tik op Uw nieuwe begroeting opnemen en volg de aanwijzingen op het scherm.

Automatisch beantwoorden inschakelen

1. Tik in het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
    2. Zoek naar en tik op Instellingen > Oproep > Xperia™-antwoordapparaat.
    3. Sleep de schuifregelaar naast Antwoordapparaat naar rechts.

Note

Als u geen tijdvertraging voor het automatisch beantwoorden van gesprekken inschakelt, wordt de standaardwaarde gebruikt.

Een tijdvertraging voor automatisch beantwoorden instellen

1. Tik in het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
    2. Zoek naar en tik op Instellingen > Oproep > Xperia™-antwoordapparaat.
    3. Tik op Opnemen na.
    4. Pas de tijd aan door op en neer te scrollen.
    5. Tik op Gereed.

Een binnenkomende oproep doorsturen naar het antwoordapparaat

• Sleep zodra een oproep binnenkomt Antwoordopties omhoog en selecteer Weigeren met antwoordapparaat.

Tip

Als een oproep binnenkomt, kunt u ook wachten totdat de vooraf ingestelde tijd is verlopen zodat het antwoordapparaat de oproep automatisch overneemt.

Berichten op het antwoordapparaat beluisteren

1. Tik in het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
    2. Ga naar en tik op Instellingen > Oproep > Xperia™-antwoordapparaat > Berichten.
    3. Selecteer het gesproken bericht dat u wilt horen.

Tip

U kunt de berichten van het antwoordapparaat ook rechtstreeks beluisteren vanuit het oproeplogboek door op Icn sony play voice message te tikken.

Een gesprek weigeren met een SMS-bericht

U kunt een gesprek weigeren met een SMS bericht. Wanneer u een gesprek weigert met een dergelijk bericht, wordt het bericht automatisch naar de beller gestuurd en op uw apparaat opgeslagen in de berichtenconversatie met het betreffende contact.

U kunt kiezen uit een aantal vooraf gedefinieerde berichten die op uw apparaat beschikbaar zijn, of u kunt een nieuw bericht maken. U kunt ook uw eigen persoonlijke berichten maken door de voorgedefinieerde berichten te bewerken.

Een gesprek weigeren met een SMS-bericht

1. Sleep zodra een oproep binnenkomt Antwoordopties omhoog en tik op Weigeren met bericht.
    2. Selecteer een voorgedefinieerd bericht of tik op Icn sony conv new message en schrijf een nieuw bericht.

Een tweede gesprek weigeren met een SMS-bericht

1. Sleep Weigeren met bericht omhoog wanneer u tijdens een gesprek een herhaalde pieptoon hoort.
    2. Selecteer een voorgedefinieerd bericht of tik op Icn sony conv new message en schrijf een nieuw bericht.

Het SMS-bericht bewerken dat wordt gebruikt om een gesprek te weigeren

1. Tik in het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
    2. Ga naar en tik op Instellingen > Oproep > Gespr. weigeren met bericht.
    3. Tik op het bericht dat u wilt bewerken en breng de benodigde wijzigingen aan.
    4. Tik op OK.