Wi-Fi®

Gebruik ‎Wi-Fi®‎-verbindingen om op internet te surfen, applicaties te downloaden of e-mails te verzenden en te ontvangen. Wanneer u verbinding hebt gemaakt met een ‎Wi-Fi®‎-netwerk, onthoudt uw apparaat het netwerk en maakt hier de volgende keer als u in de buurt bent automatisch verbinding mee.

Bij sommige ‎Wi-Fi®‎-netwerken moet u inloggen bij een webpagina, voordat u toegang krijgt. Neem voor meer informatie contact op met de betreffende ‎Wi-Fi®‎-netwerkbeheerder.

Beschikbare ‎Wi-Fi®‎-netwerken kunnen open of beveiligd zijn:
    • Open netwerken worden aangeduid met Icn sony stat sys wifi signal 4 naast de naam van het ‎Wi-Fi®‎-netwerk.
    • Beveiligde netwerken worden aangeduid met Icn sony stat sys wifi lock naast de naam van het ‎Wi-Fi®‎-netwerk.

Note

Sommige ‎Wi-Fi®‎-netwerken worden niet weergegeven in de lijst met beschikbare netwerken omdat zij hun netwerknaam (SSID) niet uitzenden. Als u de naam van het netwerk kent, kunt u het handmatig toevoegen aan uw lijst met beschikbare ‎Wi-Fi®‎-netwerken.

Wi-Fi® inschakelen

1. Tik in het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
    2. Ga naar en tik op Instellingen > Wi-Fi.
    3. Tik op de aan-uitschakelaar om de functie ‎Wi-Fi®‎ in te schakelen.

Note

Het kan een paar seconden duren voordat ‎Wi-Fi®‎ is ingeschakeld.

Automatisch verbinding maken met een Wi-Fi®-netwerk

1. Tik in het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
    2. Ga naar en tik op Instellingen > Wi-Fi.
    3. Tik op de aan-/uitschakelaar om de functie Wi-Fi in te schakelen. Alle beschikbare ‎Wi-Fi®‎-netwerken worden weergegeven.
    4. Tik op een ‎Wi-Fi®‎-netwerk om hiermee verbinding te maken. Voor beveiligde netwerken voert u het desbetreffende wachtwoord in. Icn sony stat sys wifi signal 4 wordt weergegeven in de statusbalk wanneer u bent verbonden.

Tip

Wilt u naar nieuwe beschikbare netwerken zoeken, tik dan op Icn sony key menu en vervolgens op Vernieuwen. Als u geen verbinding kunt maken met een Wi-Fi-netwerk, raadpleeg dan de betreffende troubleshooting tips .

Een Wi-Fi®-netwerk handmatig toevoegen

1. Tik in het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
    2. Ga naar en tik op Instellingen > Wi-Fi.
    3. Tik op Icn sony key menu > Netwerk toevoegen.
    4. Voer de Netwerknaam (SSID)informatie in.
    5. Tik op het veld Beveiliging om een beveiligingstype te selecteren.
    6. Voer zo nodig een wachtwoord in.
    7. Om een aantal geavanceerde opties zoals proxy- en IP-instellingen te bewerken, markeert u het selectievakje Geavanceerde opties en bewerkt u naar wens.
    8. Tik op Opslaan.

Note

Neem contact op met uw ‎Wi-Fi®‎-netwerkbeheerder om de SSID van het netwerk en het wachtwoord te krijgen.

Wi-Fi®-instellingen

Wanneer u bent verbonden met een ‎Wi-Fi®‎-netwerk of wanneer er ‎Wi-Fi®‎-netwerken beschikbaar zijn in uw omgeving, kunt u de status van deze WLAN-netwerken bekijken. U kunt op uw apparaat instellen dat u een melding ontvangt wanneer er een open ‎Wi-Fi®‎-netwerk wordt gedetecteerd.

Als u niet bent verbonden met een ‎Wi-Fi®‎-netwerk, wordt op uw apparaat een mobiele gegevensverbinding gebruikt voor internettoegang (indien u een mobiele gegevensverbinding hebt ingesteld en ingeschakeld op uw apparaat). Door een ‎Wi-Fi®‎-slaapstandbeleid toe te voegen, kunt u kiezen wanneer u wilt overschakelen van ‎Wi-Fi®‎ naar mobiele gegevens.

Meldingen van het Wi-Fi®-netwerk inschakelen

1. Schakel Wi-Fi® in als dat nog niet het geval was.
    2. Tik in het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
    3. Ga naar en tik op Instellingen > Wi-Fi.
    4. Tik op Icn sony key menu > Geavanceerd.
    5. Sleep de schuifregelaar naast Netwerkmelding naar rechts.

Gedetailleerde informatie over een verbonden Wi-Fi®-netwerk weergeven

1. Tik op het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
    2. Ga naar en tik op Instellingen > Wi-Fi.
    3. Tik op het Wi-Fi®-netwerk waarmee u momenteel bent verbonden. Er wordt gedetailleerde informatie over het netwerk weergegeven.

Een Wi-Fi®-slaapbeleid toevoegen

1. Tik op het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
    2. Ga naar en tik op Instellingen > Wi-Fi.
    3. Tik op Icn sony key menu en vervolgens op Geavanceerd> Wi-Fi behouden in slaapstand.
    4. Selecteer een optie.

WPS

WPS (Wi-Fi® Protected Setup) is een draadloze netwerkstandaard waarmee u veilige draadloze netwerkverbindingen tot stand kunt brengen. Als u weinig achtergrondkennis hebt van draadloze beveiliging, kunt u met WPS eenvoudig WPA-encryptie (Wi-Fi Protected Access) instellen om uw netwerk te beveiligen. U kunt ook nieuwe apparaten toevoegen aan een bestaand netwerk zonder lange wachtwoorden in te voeren.

Gebruik een van deze methoden om WPS in te schakelen:
    • Drukknopmethode: druk op een knop op een door WPS ondersteund apparaat, bijvoorbeeld een router.
    • PIN-methode: uw telefoon maakt een willekeurige PIN aan, die u invoert op het door WPS ondersteunde apparaat.

Met een WPS-knop verbinding maken met een Wi-Fi®-netwerk

1. Tik in het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
    2. Ga naar en tik op Instellingen > Wi-Fi.
    3. Schakel ‎Wi-Fi®‎ in als dat nog niet het geval was.
    4. Tik op Icn sony key menu > Geavanceerd > WPS-knop en druk op de WPS-knop op het door WPS ondersteunde apparaat.

Met een WPS-PIN verbinding maken met een Wi-Fi®-netwerk

1. Tik in het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
    2. Ga naar en tik op Instellingen > Wi-Fi.
    3. Schakel ‎Wi-Fi®‎ in als dat nog niet het geval was.
    4. Tik op Icn sony key menu > Geavanceerd > WPS-pin.
    5. Voer op het door WPS ondersteunde apparaat de pincode in die op het apparaat verschijnt.