Fotocamera-instellingen

De fotocamera-instellingen aanpassen

1. Activeer de camera.
    2. Tik op Icn sony key menu om alle instellingen weer te geven.
    3. Selecteer de instellingen die u wilt aanpassen en bewerk deze dan zoals gewenst.

Overzicht fotocamera-instellingen

Resolutie

Kies uit verschillende beeldresoluties en -verhoudingen voordat u een foto maakt. Een foto met een hogere resolutie heeft meer geheugenruimte nodig.

13MP
    4128×3096(4:3)
    Resolutie van 13 megapixels met een beeldverhouding van 4:3. Geschikt voor foto's die u wilt weergeven op niet-breedbeeldschermen of wilt afdrukken met een hoge resolutie.
    9MP
    3920×2204(16:9)
    Resolutie van 9 megapixels met een beeldverhouding van 16:9. Geschikt voor foto's die u op breedbeeldschermen wilt weergeven.
    5MP
    2592×1944(4:3)
    Resolutie van 5 megapixels met een beeldverhouding van 4:3. Geschikt voor foto's die u wilt weergeven op niet-breedbeeldschermen of wilt afdrukken met een hoge resolutie.
    2MP
    1920×1080(16:9)
    Resolutie van 2 megapixels met een beeldverhouding van 16:9. Geschikt voor foto's die u op breedbeeldschermen wilt weergeven.

Note

Deze instelling is alleen beschikbaar in de opnamemodus Handmatig.

Zelfontspanner

Met de zelfontspanner kunt u een foto maken zonder het apparaat vast te houden. Gebruik deze functie om zelfportretten te maken, of groepsfoto's waarbij iedereen op de foto staat. U kunt de zelfontspanner gebruiken om te voorkomen dat de camera beweegt tijdens het nemen van foto's.

Aan (10 seconden)
    Een vertraging van 10 seconden instellen vanaf het moment dat u op het camerascherm tikt tot het moment dat de foto wordt gemaakt
    Aan (2 seconden)
    Een vertraging van 2 seconden instellen vanaf het moment dat u op het camerascherm tikt tot het moment dat de foto wordt gemaakt
    Aan (0,5 seconden)
    Een vertraging van een halve seconde instellen vanaf het moment dat u op het camerascherm tikt tot het moment dat de foto wordt gemaakt.
    Uit
    De foto wordt gemaakt zodra u op het camerascherm tikt.

Smile Shutter™

Gebruik de functie Smile Shutter™ om te bepalen op wat voor lach de camera reageert voordat u een foto neemt.

Focus-modus

Met de scherpstelfunctie bepaalt u welk deel van een foto scherp moet zijn. Wanneer continue autofocus is ingeschakeld, blijft de camera scherpstellen zodat het gebied in het gele focuskader scherp blijft.

Enkelv. automat. scherpstellen
    De camera stelt automatisch scherp op het geselecteerde onderwerp. Continue autofocus is ingeschakeld. Raak het camerascherm aan en houd het vast totdat het gele focuskader blauw wordt; dit geeft aan dat er is scherpgesteld. De foto wordt gemaakt wanneer u uw vinger van het scherm haalt.
    Meerv. automat. scherpstellen
    Er wordt automatisch scherpgesteld op verschillende gebieden van het beeld. Raak het camerascherm aan en houd het vast totdat het gele focuskader blauw wordt; dit geeft aan dat er is scherpgesteld. De foto wordt gemaakt wanneer u uw vinger van het scherm haalt. Continue autofocus is uitgeschakeld.
    Gezichtsherkenning
    De camera kan maximaal vijf gezichten herkennen. De gezichten worden gemarkeerd met kaders op het scherm. De camera stelt automatisch scherp op het dichtstbijzijnde gezicht. U kunt ook selecteren op welk gezicht u wilt scherpstellen door erop te tikken op het scherm. Wanneer u op het camerascherm tikt, geeft een blauw kader het gezicht aan dat is geselecteerd en waarop wordt scherpgesteld. Gezichtsdetectie kan niet worden gebruikt voor alle scènetypen. Continue autofocus is ingeschakeld.
    Aanraakscherpstelling
    Raak een specifiek gebied op het camerascherm aan om het scherpstelgebied in te stellen. Continue autofocus is uitgeschakeld. Raak het camerascherm aan en houd het vast totdat het gele focuskader blauw wordt; dit geeft aan dat er is scherpgesteld. De foto wordt gemaakt wanneer u uw vinger van het scherm haalt.
    Objecttracering
    Bij het selecteren van een object door het aan te raken in de zoeker, zoekt de camera het voor u op.

Note

Deze instelling is alleen beschikbaar in de opnamemodus Handmatig.

HDR

Gebruik de instelling HDR (High Dynamic Range) om een foto te maken bij sterk tegenlicht of onder omstandigheden waarin het contrast scherp is. HDR compenseert het verlies aan detail en zorgt voor een foto die representatief is voor zowel donkere als heldere delen.

Note

Deze instelling is alleen beschikbaar in de opnamemodus Handmatig.

ISO

U kunt de vervaging van het beeld die wordt veroorzaakt door donkere omstandigheden of bewegende onderwerpen, verminderen door de ISO-gevoeligheid te verhogen.

Automatisch
    Stelt de ISO-gevoeligheid automatisch in.
    100
    Stelt de ISO-gevoeligheid in op 100.
    200
    Stelt de ISO-gevoeligheid in op 200.
    400
    Stelt de ISO-gevoeligheid in op 400.
    800
    Stelt de ISO-gevoeligheid in op 800.
    1600
    Stelt de ISO-gevoeligheid in op 1600.

Note

Deze instelling is alleen beschikbaar in de opnamemodus Handmatig.

Lichtmeting

Met deze functie wordt automatisch een gebalanceerde belichting vastgesteld door de hoeveelheid licht te meten voor het beeld dat u wilt vastleggen.

Midden
    Hiermee wordt de belichting aangepast aan het centrum van de zoeker.
    Gemiddeld
    Hiermee wordt de belichting berekend op basis van de hoeveelheid licht voor het gehele beeld.
    Punt
    Hiermee wordt de belichting aangepast voor een uiterst klein deel van het beeld dat u wilt vastleggen.

Note

Deze instelling is alleen beschikbaar in de opnamemodus Handmatig.

Image stabiliser

Het kan lastig zijn het apparaat stil te houden wanneer u een foto maakt. De stabilisator helpt u hierbij door kleine bewegingen van de hand te compenseren.

Note

Deze instelling is alleen beschikbaar in de opnamemodus Handmatig.

Voorbeeld

U kunt kiezen om een voorbeeld te bekijken van foto's en video's net nadat u deze hebt gemaakt.

Onbeperkt
    Het voorbeeld van de foto of video wordt weergegeven nadat u deze hebt gemaakt.
    5 seconden
    Het voorbeeld van de foto of video wordt weergegeven 5 seconden nadat u deze hebt gemaakt.
    3 seconden
    Het voorbeeld wordt weergegeven 3 seconden nadat u de foto of video hebt gemaakt.
    Bewerken
    De foto of video wordt geopend voor bewerken nadat u deze hebt gemaakt.
    Uit
    De foto of video wordt opgeslagen nadat u deze hebt gemaakt en er worden geen voorbeelden weergegeven.

Flitser

Gebruik de flitser om foto's te maken bij slechte lichtomstandigheden of bij tegenlicht. De volgende opties zijn beschikbaar wanneer u tikt op het pictogram flitser Icn sony camera quick settings flash auto op het camerascherm:

Icn sony camera quick settings flash auto Automatisch
    De camera bepaalt automatisch of de lichtomstandigheden het gebruik van een flitser vereisen.
    Icn sony camera quick settings flash fill Opvulflits
    Gebruik deze instelling als de achtergrond helderder is dan het onderwerp. Hiermee worden ongewenste donkere schaduwen verwijderd.
    Icn sony camera quick settings flash red eye reduction Rode-ogenreductie
    Vermindert de rode kleur van ogen wanneer u een foto maakt.
    Icn sony camera quick settings flash off Uit
    De flitser is uitgeschakeld. Soms kan de kwaliteit van een foto beter zijn zonder het gebruik van de flitser, zelfs onder slechte lichtomstandigheden. Als u een goede foto wilt maken zonder de flitser te gebruiken, hebt u een vaste hand nodig. Gebruik de zelfontspanner om wazige foto's te voorkomen.
    Icn sony camera photo light Zaklantaarn
    De flitser wordt ingeschakeld als u foto's maakt.

Scèneselectie

Gebruik de functie Scèneselectie om de camera snel in te stellen voor veelvoorkomende situaties met behulp van vooraf geprogrammeerde instellingen.In de camera zijn een aantal instellingen vastgesteld die geschikt zijn voor de geselecteerde scène. Hiermee bent u verzekerd van de best mogelijke foto.

Icn sony cam cap mode scene selection Uit
    De functie Scèneselectie is uitgeschakeld en u kunt handmatig foto's nemen.
    Icn sony cam scene softskin Zachte huid
    Foto's van gezichten nemen met een verhoogd schoonheidseffect.
    Icn sony camera scene softsnap Soft snap
    Gebruik deze optie voor het maken van foto-opnames tegen een zachte achtergrond.
    Icn sony cam scene antimotion Antibewegingswaas
    Gebruik deze optie om schudden van de camera te beperken bij het fotograferen van een donkere scène.
    Icn sony camera scene landscape Landschap
    Gebruik deze optie voor landschapsfoto's. De camera wordt scherpgesteld op objecten in de verte.
    Icn sony camera scene backlight correction hdr Tegenlichtopnamecorr. HDR
    Gebruik deze optie om details in beelden met veel contrast te verbeteren. De ingebouwde tegenlichtcorrectie analyseert het beeld en past het automatisch aan om u een perfecte belichting te geven.
    Icn sony camera scene night portrait Nachtportret
    Gebruik deze optie om 's nachts of in slecht belichte omgevingen portretfoto's te maken. Wegens de lange belichtingstijd moet de camera stil worden gehouden of op een stabiel oppervlak worden geplaatst.
    Icn sony camera scene night scene Nachtscène
    Gebruik deze optie om 's nachts of in slecht belichte omgevingen foto's te maken. Wegens de lange belichtingstijd moet de camera stil worden gehouden of op een stabiel oppervlak worden geplaatst.
    Icn sony cam scene handheld twilight Schemeropn. uit hand
    Gebruik deze optie om foto's uit de hand te nemen bij weinig licht met minder ruis en onscherpte.
    Icn sony cam scene highsensitivity Hoge gevoeligheid
    Gebruik deze optie voor het nemen van foto's zonder flitser bij weinig licht. Vermindert de onscherpte.
    Icn sony cam gourmet Voedsel
    Gebruik deze optie voor het nemen van foto's van voedsel met felle kleuren.
    Icn sony cam scene pet Huisdieren
    Gebruik deze optie voor het nemen van foto's van uw huisdier. Beperkt onscherpte en rode ogen.
    Icn sony camera scene beach snow Strand
    Gebruik deze optie voor het nemen van foto's aan zee of bij een meer.
    Icn sony cam scene snow Sneeuw
    Gebruik deze optie in heldere omgevingen om overbelichte foto's te voorkomen.
    Icn sony camera scene party Feest
    Gebruik deze optie voor foto's binnenshuis in slecht belichte omgevingen. Met deze scène worden achtergrondverlichting en kaarslicht binnenshuis opgevangen. Wegens de lange belichtingstijd moet de camera stil worden gehouden of op een stabiel oppervlak worden geplaatst.
    Icn sony camera scene sport Sport
    Gebruik deze optie voor foto's van snel bewegende onderwerpen. Door de korte belichtingstijd wordt de bewegingsvervaging geminimaliseerd.
    Icn sony camera scene document Document
    Gebruik deze optie voor foto's van tekst of tekeningen. Geeft de foto een verhoogd, scherper contrast.
    Icn sony cam scene fireworks Vuurwerk
    Gebruik deze optie voor het nemen van foto's van vuurwerk in al zijn schoonheid.

Note

Deze instelling is alleen beschikbaar in de opnamemodus Handmatig.