account arrowhead-down arrowhead-up mobile-menu search sm-bold-x x-skinny-rounded x-skinny arrowhead-right social-facebook social-googleplus social-instagram social-linkedin social-pinterest social-qzone social-renren social-tencent social-twitter social-vkontakt social-weibo social-youku social-youtube
Close
Help ons uw website te verbeteren
Beantwoord enkele snelle vragen om uw bezoek te evalueren.

Zorgen dat uw apparaat beveiligd is

U kunt voorkomen dat andere mensen uw apparaat zonder uw toestemming gebruiken. Als uw apparaat bijvoorbeeld verloren, gestolen of gewist is, kan alleen iemand met uw Google™-account of uw vergrendelschermgegevens het apparaat gebruiken. Om te zorgen dat uw apparaat beveiligd is, is het belangrijk dat u een veilige schermvergrendeling instelt en uw Google™-account aan uw apparaat koppelt. Het is zeer belangrijk dat u de gegevens van uw vergrendelscherm en van uw Google™-account onthoudt. Om te zorgen dat uw apparaat beveiligd is, kunt u:

  • Een veilige schermvergrendeling instellen op uw apparaat, dat wil zeggen een pincode, wachtwoord of patroon, om te voorkomen dat anderen uw apparaat resetten. Zie Schermvergrendeling voor meer informatie.
  • Voeg een Google™-account toe om te voorkomen dat anderen uw apparaat gebruiken als het gestolen en/of gewist wordt. Zie Waarom heb ik een Google™-account nodig? voor meer informatie.
  • Activeer de webservice 'Protection by my Xperia' of Android™-apparaatbeheer. Als u een van deze services gebruikt, kunt u een verloren apparaat op afstand vinden, vergrendelen of formatteren. Zie Een verloren apparaat terugvinden voor meer informatie.

De eigendom van het apparaat controleren

Voor bepaalde beveiligingsfuncties dient u het scherm te ontgrendelen met uw pincode, wachtwoord, patroon, of door de gegevens van uw Google™-account in te voeren. Hieronder vindt u voorbeelden van beveiligingsfuncties en enkele van de benodigde inloggegevens:

  • Bescherming voor het herstellen van de standaardinstellingen: U moet uw scherm ontgrendelen voordat u de fabrieksinstellingen kunt herstellen.
  • Protection by my Xperia: Als u deze service gebruikt om uw apparaat op afstand te resetten, dan moet u de gebruikersnaam en het wachtwoord van een Google™-account invullen dat aan de service is gekoppeld. Het apparaat moet verbinding maken met internet voordat het installatieproces kan worden voltooid. Anders kunt u uw apparaat na de resetpoging niet gebruiken.
  • Android™-apparaatbeheer: Als u deze service gebruikt om uw apparaat op afstand te resetten, moet u de gebruikersnaam en het wachtwoord voor een Google™-account invullen. Het apparaat moet verbinding maken met internet voordat het installatieproces kan worden voltooid. Anders kunt u uw apparaat na de resetpoging niet gebruiken.
  • Softwarereparatie: Gebruik de applicatie Xperia™ Companion-software om een softwarereparatie uit te voeren.

Note

Voor Android™-apparaatbeheer is het noodzakelijk om informatie van een Google™-account in te vullen. Dit kan elk Google™-account zijn dat u als eigenaar op het apparaat hebt ingesteld. Als u de relevante accountgegevens niet kunt invoeren tijdens het instelproces, dan kunt u het apparaat helemaal niet gebruiken.

Vond u deze informatie nuttig?
Ja Nee
Uw reactie is waardevol!
Waarom vond u deze informatie niet nuttig?
Verzenden
Bedankt voor uw reactie!
Uw product zoeken
Find
Ga op uw Xperia™-apparaat naar Instellingen > Over telefoon/tablet > Modelnummer