Virtueel toetsenbord

U kunt tekst invoeren met het virtuele QWERTY-toetsenbord door elke letter afzonderlijk in te tikken, of u kunt de functie Vegen om te schrijven gebruiken en met uw vinger van de ene naar de andere letter schuiven om woorden te vormen. Als u liever een kleinere en verplaatsbare versie van het virtuele toetsenbord gebruikt, kunt u in plaats daarvan het duimentoetsenbord of het minitoetsenbord activeren.

U kunt maximaal drie talen selecteren voor tekstinvoer. De functie Smart language detection detecteert de taal die u gebruikt en voorspelt de woorden voor die taal tijdens het typen.

Virtueel toetsenbord op Sony-apparaten

1 Teken vóór de cursor verwijderen.
2 Nieuwe regel invoegen of tekstinvoer bevestigen.
3 Tussen kleine letters Icn sony text input shift feedback, hoofdletters Icn sony text input shift caps feedback en caps Icn sony text input shift caps lock feedback omschakelen. Voor bepaalde talen wordt deze toets gebruikt om toegang te krijgen tot extra tekens in die taal.
4 Overschakelen naar het verplaatsbare duimen- of minitoetsenbord.
5 Spatie invoeren.
6 Toetsenbord personaliseren. Deze toets verdwijnt nadat het toetsenbord is gepersonaliseerd.
7 Cijfers en symbolen weergeven. Tik op Icn sony textinput symbol pages voor nog meer symbolen.

Het virtuele toetsenbord weergeven om tekst in te voeren

• Tik op een tekstinvoerveld.

Tekst teken voor teken invoeren

1. Als u een teken wilt invoeren dat zichtbaar is op het toetsenbord, tikt u op dit teken.
  2. Als u een tekenvariant wilt invoeren, raakt u een regulier teken op het toetsenbord aan en houdt u dit vast om een lijst met beschikbare opties weer te geven. Selecteer vervolgens een optie in de lijst. Als u bijvoorbeeld 'é' wilt invoeren, raakt u 'e' aan en houd u het ingedrukt tot andere opties worden weergegeven. Sleep terwijl u uw vinger op het toetsenbord houdt, naar 'é' en selecteer deze optie.

Een punt invoeren

• Tik tweemaal op de spatiebalk wanneer u klaar bent met het invoeren van een woord.

Schakelen tussen volledig toetsenbord en kleiner toetsenbord

1. Wanneer u tekst invoert met het virtuele toetsenbord, tikt u op Icn sony text input kb mini, Icn sony text input kb ful small of Icn sony text input kb split.
  2. Selecteer een toetsenbord.

Note

Tik en houd Icn sony text input kb move small vast, en sleep vervolgens het kleine toetsenbord naar de gewenste plaats.

De instellingen voor vegen om te schrijven wijzigen

1. Wanneer het virtuele toetsenbord wordt weergegeven, tikt u op Icn sony textinput numbers symbols.
  2. Tik op Icn sony menu settings en vervolgens op Instellingen voor toetsenbord.
  3. Om de functie voor vegen om te schrijven in te schakelen, sleept u de schuifregelaar naast Vegen om te schrijven naar de aan- of uitstand.

Tekst invoeren met de functie Gebaren

1. Wanneer het virtuele toetsenbord wordt weergegeven, veeg dan met uw vinger van letter naar letter om het woord te traceren dat u wilt schrijven.
  2. Als u klaar bent met een woord tilt u uw vinger op. Uw apparaat stelt een woord voor op basis van de letters waar u langs hebt geveegd.
  3. Als u het woord dat u wilt niet verschijnt, tik dan op Icn sony delete phone number blk voor meer opties en kies daaruit. Als de gewenste optie niet verschijnt, verwijder dan het hele woord en veeg het opnieuw of voer het woord in door op alle letters apart te tikken.