Accessoires en instellingen beheren met Smart Connect™

Gebruik de applicatie Smart Connect™ om in te stellen wat er op uw apparaat gebeurt wanneer u een accessoire aansluit of loskoppelt. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de applicatie FM-radio altijd te starten als u een headset aansluit.

U kunt Smart Connect™ ook instellen om binnenkomende berichten voor te lezen. Of u kunt de applicatie ook gebruiken om een bepaalde actie of een aantal acties in te stellen die op bepaalde tijdstippen op uw apparaat moeten worden gestart. Als u bijvoorbeeld tussen 7:00 en 9:00 uur een headset aansluit, kunt u ervoor kiezen dat:
  • De applicatie FM-radio start.
  • Uw favoriete sociale netwerkapp, bijvoorbeeld Facebook, wordt geopend.
  • Het belvolume wordt ingesteld op trillen.

Met Smart Connect™ kunt u ook een aantal accessoires beheren, zoals Xperia™ SmartTags of een horloge uit de Sony SmartWatch-reeks. Raadpleeg de gebruikershandleiding van de betreffende accessoire voor meer informatie.

Note

Als u een apparaat met meerdere gebruikers deelt, moet u inloggen als de eigenaar, oftewel de primaire gebruiker, om de applicatie Smart Connect™ te gebruiken.

Overzicht Smart Connect op Sony-apparaten
1 Tik om beschikbare accessoires weer te geven
2 Voeg een accessoire of een gebeurtenis toe
3 Geef de menuopties weer
4 Tik om alle gebeurtenissen weer te geven
5 Tik om een gebeurtenis te activeren
6 Tik om details van een gebeurtenis weer te geven

Een Smart Connect™-gebeurtenis maken

1. Tik in uw Startscherm op Icn sony and app tray tablet en ga naar en tik op Icn sony app smart connect.
  2. Als u Smart Connect™ voor het eerst opent, tikt u op OK om het introductiescherm af te sluiten.
  3. Tik in het tabblad Gebeurtenis op Icn sonynew window holo dark.
  4. Als u voor het eerst een gebeurtenis maakt, tikt u opnieuw op OK om het introductiescherm af te sluiten.
  5. Voeg voorwaarden toe waaronder u de gebeurtenis wilt activeren. Een voorwaarde kan zijn de verbinding met een accessoire of een bepaald tijdsinterval, of beide.
  6. Tik op Icn sony create event next om verder te gaan.
  7. Voeg toe wat u wilt dat er gebeurt wanneer u verbinding met een accessoire maakt en stel andere instellingen naar wens in.
  8. Tik op Icn sony create event next om verder te gaan.
  9. Geef een naam aan de gebeurtenis en tik op Voltooi..

Note

Om een Bluetooth®-accessoire toe te voegen, moet u die eerst koppelen met uw apparaat.

Een Smart Connect™-gebeurtenis bewerken

1. Start de applicatie Smart Connect™.
  2. Tik in het tabblad Gebeurtenis op een gebeurtenis.
  3. Als de gebeurtenis is uitgeschakeld, sleept u de schuifregelaar naar rechts om deze in te schakelen.
  4. Tik op Gebeurtenis bewerken en wijzig de instellingen als gewenst.

Een gebeurtenis verwijderen

1. Start de applicatie Smart Connect™.
  2. Houd op het tabblad Gebeurtenis de gebeurtenis aangeraakt die u wilt verwijderen en tik vervolgens op Gebeurtenis verwijderen.
  3. Tik op Verwijderen om uw keuze te bevestigen.

Tip

U kunt ook de gebeurtenis openen die u wilt verwijderen en op Icn sony key menu > Gebeurtenis verwijderen > Verwijderen tikken.

Smart Connect™ instellen om binnenkomende berichten voor te lezen

1. Start de applicatie Smart Connect™.
  2. Tik op Icn sony key menu en vervolgens op Instellingen.
  3. Markeer het selectievakje naast Tekst naar spraak en bevestig vervolgens indien nodig de activering.

Note

Als deze functie is ingeschakeld, worden alle binnenkomende berichten voorgelezen. Ter bescherming van uw privacy is het verstandig om deze functie uit te schakelen als u uw apparaat bijvoorbeeld in het openbaar of op uw werk gebruikt.

Accessoires beheren

Gebruik de applicatie Smart Connect™ waarmee u een aantal handige accessoires voor het apparaat kunt beheren, zoals Xperia™ SmartTags of een horloge of draadloze headset uit de SmartWatch-reeks van Sony. Smart Connect™ downloadt de benodigde applicaties en vindt applicaties van derden als deze beschikbaar zijn. Accessoires die eerder zijn aangesloten, worden weergegeven in een lijst met meer informatie over de functies van de accessoires.

Een accessoire koppelen en aansluiten

1. Start de applicatie Smart Connect™. Als u Smart Connect™ voor het eerst opent, tikt u op OK om het introductiescherm af te sluiten.
  2. Tik op Accessoires en vervolgens op Icn sonynew window holo dark.
  3. Schakel Bluetooth® in als dat nog niet is gebeurd en tik op de naam van het accessoire dat u wilt koppelen en aansluiten.
  4. Voer indien nodig een toegangscode in of bevestig dezelfde toegangscode op uw apparaat en het accessoire.

De instellingen voor een aangesloten accessoire aanpassen

1. Koppel en sluit het accessoire aan op uw apparaat.
  2. Start de applicatie Smart Connect™.
  3. Tik op Accessoires en tik vervolgens op de naam van het aangesloten accessoire.
  4. Stel de gewenste instellingen in.