SIM-kaartbeveiliging

U kunt elke SIM-kaart die u in uw apparaat gebruikt, vergrendelen en ontgrendelen met een pincode (persoonlijk identificatienummer). Als een SIM-kaart is vergrendeld, is het bijbehorende abonnement beschermd tegen ongeoorloofd gebruik. Telkens wanneer u uw apparaat inschakelt, moet u dus een pincode invoeren.

Als u uw pincode vaker onjuist invoert dan maximaal toegestaan, wordt de SIM-kaart geblokkeerd. U moet dan de PUK-code (Personal Unblocking Key) en een nieuwe pincode invoeren. U ontvangt de pincode en de PUK-code van uw netwerkoperator.

Een SIM-kaartblokkering instellen

1. Tik in het startscherm op Icn sony and app tray tablet.
  2. Tik vervolgens op Instellingen > Beveiliging > SIM-kaartvergrendeling instellen.
  3. Sleep de schuifregelaar naast SIM vergrendelen naar de positie Aan.
  4. Voer de pincode voor de SIM-kaart in en tik op OK. De SIM-kaartblokkering is nu actief en telkens wanneer u het apparaat opnieuw start, wordt u gevraagd om deze code in te vullen.

SIM-kaartblokkering opheffen

1. Tik in het startscherm op Icn sony and app tray tablet.
  2. Tik vervolgens op Instellingen > Beveiliging > SIM-kaartvergrendeling instellen.
  3. Sleep de schuifregelaar naast SIM vergrendelen naar de positie Uit.
  4. Voer de pincode voor de SIM-kaart in en tik op OK.

De pincode voor de simkaart wijzigen

1. Tik op het Startscherm op Icn sony and app tray tablet.
  2. Zoek naar en tik op Instellingen > Beveiliging > SIM-kaartvergrendeling instellen.
  3. Tik op SIM PIN-code wijzigen.
  4. Voer de oude pincode voor de simkaart in en tik op OK.
  5. Voer de nieuwe pincode voor de simkaart in en tik op OK.
  6. Voer de nieuwe pincode voor de simkaart opnieuw in en tik op OK.

Een geblokkeerde simkaart met behulp van een PUK-code deblokkeren

1. Voer de PUK-code in en tik op Icn sony text input light enter.
  2. Voer een nieuwe pincode in en tik op Icn sony text input light enter.
  3. Voer de nieuwe pincode nogmaals in en tik op Icn sony text input light enter.

Note

Hebt u te vaak een onjuiste PUK-code ingevoerd, neem dan contact op met uw netwerkoperator voor een nieuwe SIM-kaart.