Schermvergrendeling

Er zijn verschillende manieren om het scherm te vergrendelen. Het beveiligingsniveau van ieder vergrendelingstype wordt hieronder weergegeven van zwak naar sterk.
  • Vegen – geen beveiliging, maar u hebt snel toegang tot het startscherm
  • Patroon – teken een eenvoudig patroon met uw vinger om uw apparaat te ontgrendelen
  • Pincode – voer een pincode in van minstens vier cijfers om uw apparaat te ontgrendelen
  • Wachtwoord – voer een alfanumeriek wachtwoord in om uw apparaat te ontgrendel

Note

Het is heel belangrijk dat u het patroon, de pincode of het wachtwoord voor schermontgrendeling onthoudt. Als u deze informatie vergeet, kunt u belangrijke gegevens, zoals contacten en berichten, mogelijk niet meer herstellen.

Een patroon voor schermontgrendeling maken

1. Tik in het startscherm op Icn sony and app tray tablet .
  2. Tik vervolgens op Instellingen > Beveiliging > Schermvergrendeling > Patroon.
  3. Volg de instructies op het apparaat.

Note

Als uw patroon voor schermontgrendeling vijf keer achter elkaar wordt afgewezen als u uw apparaat probeert te ontgrendelen, wacht u 30 seconden en probeert u het opnieuw.

Het schermvergrendelingstype wijzigen

1. Tik in het startscherm op Icn sony and app tray tablet .
  2. Tik op Instellingen > Beveiliging > Schermvergrendeling.
  3. Volg de instructies op uw apparaat en selecteer een ander schermvergrendelingstype.

Het patroon voor schermontgrendeling wijzigen

1. Tik op uw Startscherm op Icn sony and app tray tablet .
  2. Tik op Instellingen > Beveiliging > Schermvergrendeling.
  3. Teken uw patroon voor schermontgrendeling.
  4. Tik op Patroon en voer de instructies op uw apparaat uit.

Een PIN voor schermvergrendeling maken

1. Tik in het Startscherm op Icn sony and app tray tablet.
  2. Tik vervolgens op Instellingen > Beveiliging > Schermvergrendeling > PIN.
  3. Voer een numerieke PIN in en tik op Doorgaan.
  4. Voer PIN opnieuw in, bevestig deze en tik op OK.
  5. Volg de instructies op het apparaat.

Een wachtwoord voor schermvergrendeling maken

1. Tik in het Startscherm op Icn sony and app tray tablet.
  2. Tik vervolgens op Instellingen > Beveiliging > Schermvergrendeling > Wachtwoord.
  3. Voer een wachtwoord in en tik vervolgens op Doorgaan.
  4. Voer uw wachtwoord opnieuw in en tik op OK.
  5. Volg de instructies op het apparaat.

De ontgrendelfunctie Vegen activeren

1. Tik in het Startscherm op Icn sony and app tray tablet.
  2. Tik vervolgens op Instellingen > Beveiliging > Schermvergrendeling.
  3. Teken het ontgrendelpatroon voor het scherm of voer de pincode of het wachtwoord in als een van deze ontgrendeltypen geactiveerd is.
  4. Tik op Schuiven.

Een vergeten schermvergrendeling opnieuw instellen

Als u de PIN, het wachtwoord of het patroon voor de schermvergrendeling bent vergeten, kunt u deze opnieuw instellen met de service Protection by my Xperia. Er gaat geen inhoud op uw apparaat verloren nadat u de schermvergrendeling opnieuw hebt ingesteld met de service Protection by my Xperia.

Zie Een verloren apparaat terugvinden als u de service Protection by my Xperia wilt activeren.

Schermvergrendeling opnieuw instellen met Protection by my Xperia

1. U moet de gebruikersnaam en het wachtwoord voor uw Google™-account weten en de service Protection by my Xperia moet op uw apparaat zijn ingeschakeld.
  2. Ga naar myxperia.sonymobile.com op een apparaat met internetverbinding.
  3. Meld u aan met hetzelfde Google™-account waarmee u uw apparaat hebt ingesteld.
  4. Klik onder Uw apparaten op de afbeelding van uw apparaat.
  5. Selecteer Vergrendelen of PIN2-code wijzigen om de huidige schermvergrendeling te vervangen door een nieuwe pincode.
  6. Volg de instructies op het scherm voor Protection by my Xperia.

Note

Afhankelijk van de beveiligingsinstellingen, kan uw apparaat worden vergrendeld als u de schermvergrendeling opnieuw hebt ingesteld. U moet de gebruikersnaam en het wachtwoord voor uw Google™-account invoeren voordat u het apparaat kunt gebruiken.