Een verloren apparaat terugvinden

My Xperia op Sony-apparaten

Als u een Google™-account hebt, kan de my Xperia-webservice u helpen uw apparaat te lokaliseren en terug te krijgen, mocht u dit verliezen. U kunt het volgende doen:

• Uw apparaat op een kaart lokaliseren.
  • Een alarm laten afgaan dat zelfs in de stille modus werkt.
  • Het apparaat op afstand vergrendelen en uw contactinformatie op het apparaat weergeven voor de persoon die dit vindt.
  • Als laatste redmiddel kunt u het interne en externe geheugen van het apparaat op afstand wissen.

Note

De my Xperia-service is mogelijk niet in alle landen/regio's beschikbaar.

De service my Xperia activeren

1. Tik in het Startscherm op Icn sony and app tray tablet.
  2. Ga naar en tik op Instellingen > Beveiliging > Bescherming door my Xperia > Activeren.
  3. Markeer het selectievakje en tik vervolgens op Accepteren.
  4. Als daarom wordt gevraagd, meldt u zich aan bij uw Sony Entertainment Network-account of maakt u een nieuwe als u er nog geen hebt.
  5. Schakel locatiediensten op uw apparaat in als deze functie nog niet is ingeschakeld.

Note

Om te controleren of de my Xperia-service uw apparaat kan lokaliseren, gaat u naar myxperia.sonymobile.com en logt u in met het Google™-account of het Sony Entertainment Network-account waarmee u uw apparaat hebt ingesteld.

Note

Als uw apparaat door meerdere gebruikers wordt gebruikt, kan alleen de eigenaar de my Xperia-service gebruiken.

Een verloren apparaat zoeken met behulp van Android™-apparaatbeheer

Google™ biedt een locatie- en beveiligingswebservice die Android™-apparaatbeheer heet. U kunt deze service gebruiken in combinatie met, of als alternatief voor, de Protection by my Xperia-service. Als u uw apparaat verliest, kunt u Android™-apparaatbeheer gebruiken om:

• Naar de locatie van uw apparaat te zoeken en deze te tonen.
  • Uw apparaat te bellen of vergrendelen, alles om uw apparaat te wissen, of een telefoonnummer toe te voegen aan uw vergrendelingsscherm.

Ga voor meer informatie over Android™-apparaatbeheer naar http://support.google.com.

Note

Android™-apparaatbeheer werkt niet als uw apparaat is uitgeschakeld of als het geen verbinding heeft met het internetinternet. De service van Android™-apparaatbeheer is mogelijk niet in alle landen of regio's beschikbaar.

Android™-apparaatbeheer activeren

1. Als u een apparaat met meerdere gebruikers gebruikt, zorg dan dat u bent aangemeld als de eigenaar.
  2. Controleer of u over een actieve gegevensverbinding beschikt en of locatieservices op uw apparaat zijn ingeschakeld.
  3. Tik in het Startscherm op Icn sony and app tray tablet.
  4. Tik vervolgens op Instellingen > Google > Beveiliging.
  5. Sleep de schuifregelaar naast Dit apparaat op afstand lokaliseren en Op afstand vergrendelen en wissen toestaan naar de positie Aan.
  6. Accepteer de voorwaarden door op Activeren te tikken als u hierom wordt gevraagd.
  7. Ga naar www.android.com/devicemanager en meld u aan met uw Google™-account om te controleren of Android™-apparaatbeheer uw apparaat kan vinden nadat u de service hebt geactiveerd.