Batterij- en energiebeheer

Uw apparaat beschikt over een ingebouwde batterij. Haal alles uit de batterij door het energieverbruik van diverse apps en functies bij te houden. Energiebesparingsfuncties op de achtergrond zijn standaard ingeschakeld om het energieverbruik van de batterij te beperken en er zijn extra energiebesparingsmodi beschikbaar als u het energieverbruik van de batterij verder wilt beperken.

Energiebesparingsfuncties verlagen de prioriteit van niet-essentiële apparaatfuncties, zoals betere beeldprestaties, netwerkactiviteiten zoals locatieservices, app-synchronisatie en op de achtergrond scannen van ‎Wi-Fi‎ . Als u een bepaalde applicatie niet wilt beïnvloeden, kunt u deze uitsluiten in het menu Batterijoptimalisatie. Telefoongesprekken en SMS-berichten worden niet beïnvloed.

Note

Systeemupdates kunnen de beschikbare energiebesparingsfuncties van uw apparaat wijzigen.

Batterijverbruik, geschatte tijd en tips voor energiebesparing weergeven

1. Tik in het Startscherm op Icn sony and app tray tablet.
  2. Tik op Instellingen > Batterij. Er wordt een overzicht weergegeven met het batterijpercentage en de geschatte batterijduur.
  3. Tik op BATTERIJGEBRUIK WEERGEVEN voor een lijst met functies en services die energie hebben verbruikt sinds u het apparaat voor het laatst hebt opgeladen. Tik op een item voor informatie om het energieverbruik ervan te verminderen.

Batterijverbruik voor applicaties weergeven

1. Tik in het Startscherm op Icn sony and app tray tablet.
  2. Tik vervolgens op Instellingen > Apps.
  3. Selecteer een applicatie en bekijk het batterijverbruik onder Batterijverbruik.

Algemene gebruikstips om de batterijduur te verlengen

Aan de hand van de volgende tips kunt u ervoor zorgen dat de batterij langer meegaat:
  • Het helderheidsniveau van het scherm verlagen. Zie Scherminstellingen.
  • Schakel Bluetooth®, ‎Wi-Fi‎ en locatieservices uit als u deze functies niet gebruikt.
  • Schakel uw apparaat uit of gebruik de vliegmodus in een gebied met een lage netwerkdekking. Anders scant uw apparaat herhaaldelijk naar beschikbare netwerken en dit verbruikt ook energie.
  • De synchronisatie-instellingen wijzigen voor e-mail, kalender en contacten. Zie Synchroniseren met online accounts.
  • Controleer welke applicaties een hoog batterijverbruik hebben en lees de tips over batterijbesparing voor deze applicaties op dit apparaat.
  • Het meldingsniveau voor een applicatie wijzigen. Zie Meldingen.
  • Schakel de toestemming voor het delen van locaties voor een applicatie uit. Zie Applicatie-instellingen.
  • Verwijder applicaties die u niet gebruikt. Zie Scherm Toepassingen.
  • Gebruik een originele headset van Sony om naar muziek te luisteren. Handsfree-apparaten verbruiken minder energie dan de luidsprekers van het apparaat.
  • Start het apparaat af en toe opnieuw op.

Bepaalde applicaties uitsluiten voor accuoptimalisatie

1. Tik in het Startscherm op Icn sony and app tray tablet.
  2. Tik op Instellingen > Batterij.
  3. Tik op Icn sony key menu en selecteer Accuoptimalisatie. U ziet een lijst met applicaties die niet geoptimaliseerd zijn.
  4. Als u applicaties aan de lijst wilt toevoegen of uit de lijst verwijderen, tikt u op Apps en selecteert of deselecteert u een applicatie in de lijst om de instellingen voor optimalisatie ervan aan te passen.
  5. De lijst met applicaties die niet worden geoptimaliseerd, wordt conform uw aanpassingen bijgewerkt.

Tip

U kunt ook Accuoptimalisatie configureren vanuit het Applicaties-menu door op Icn sony menu settings te tikken.

Stroombesparingsmodi

Wanneer u langer met de batterij wilt doen, heeft u meerdere stroombesparingsmodi tot uw beschikking:

STAMINA-modus
Afhankelijk van het STAMINA-niveau kunnen bepaalde functies zijn beperkt of uitgeschakeld om de batterij te sparen. Dit zijn de functies voor het weergeven van de prestaties, animatie en helderheid van het scherm, het verbeteren van afbeeldingen, het synchroniseren van achtergrondgegevens van apps, trillen (behalve bij inkomende gesprekken), streamen en GPS (als het scherm uit is). Icn sony stamina on verschijnt op de statusbalk.

STAMINA-modus activeren of deactiveren

1. Tik in het Startscherm op Icn sony and app tray tablet.
  2. Tik op Instellingen > Batterij.
  3. Tik op STAMINA-modus en vervolgens op de schuifregelaar om de functie te activeren of deactiveren. Als de STAMINA-modus is geactiveerd, kunt u extra opties kiezen, bijvoorbeeld het percentage Automatisch starten aanpassen.

Tip

In het menu Batterijoptimalisatie kunt u applicaties uitsluiten voor optimaliseren door STAMINA-modus.