Het apparaat lijkt niet op te laden

Als de batterij leeg is, kan het tot 30 minuten duren voordat het apparaat reageert op het opladen. Gedurende deze tijd blijft het scherm helemaal zwart en wordt er geen oplaadpictogram weergeven. Het kan tot 4 uur duren voordat een volledig lege batterij helemaal is opgeladen.

• Probeer deze stappen om te achterhalen of het probleem te maken heeft met de oplader:
      • Controleer of u een authentieke Sony-oplader gebruikt die specifiek is bedoeld voor het opladen van uw apparaat.

• Gebruik een gewone Sony-oplader die op een stopcontact is aangesloten om uw Xperia™-apparaat op te laden. Uw Xperia™-apparaat laadt veel langzamer op als u uw apparaat via een computer en een USB-kabel oplaadt.

• Haal de USB-kabel uit uw Xperia™ en steek de kabel vervolgens weer in de micro-USB-poort van het apparaat. Zorg dat de oplader goed is aangesloten op de micro-USB-poort op uw apparaat en het opladen niet wordt gehinderd door een beschermcover. Controleer of de oplader goed op een werkend stopcontact is aangesloten.

• Zorg ervoor dat er geen stof, vuil of vocht op de oplaadpoort zit. Een geblokkeerde poort kan verhinderen dat de USB-conncetor goed past en kan het opladen onmogelijk maken. Zorg dat de USB-poort helemaal droog is en verwijder stof en pluizen voorzichtig, bijvoorbeeld met een houten of plastic tandenstoker of tandenborstel.

• Sluit een andere USB-kabel op de USB-poort van een computer aan om het Xperia™-apparaat op te laden. Als het apparaat begint met opladen, dan is dat mogelijk een teken dat de oplader niet goed werkt. Vervang de oplader door een authentieke Sony-oplader die specifiek is bedoeld voor uw apparaat.

• Schakel uw apparaat uit en schakel het vervolgens weer in. Op deze manier schakelt u alle actieve toepassingen uit en maakt u het geheugen vrij, wat het probleem soms automatisch oplost.

• U kunt het apparaat geforceerd herstarten of uitschakelen in situaties waarin het vastloopt of niet normaal kan worden herstart. Er worden geen instellingen of persoonlijke gegevens gewist tijdens het geforceerd opnieuw opstarten.

Meer

Afsluiten van het apparaat forceren

Ill sony 14sn tablet force shutdown gina
      1. Verwijder het klepje van de nano-simkaarthouder.
      2. Gebruik de punt van een pen of een vergelijkbaar voorwerp om de UIT-knop ingedrukt te houden.
      3. Als uw apparaat een aantal keren snel trilt, laat u de UIT-knop los. Het apparaat wordt automatisch uitgeschakeld.
      NoteGebruik geen scherpe voorwerpen die de aan-uitknop kunnen beschadigen.

Het apparaat inschakelen

Ill sony 14sn tablet on

1. Houd de aan/uit-toets Icn sony key and power k90 ingedrukt totdat het apparaat gaat trillen.
      2. Wacht even tot het apparaat start.

• Als geforceerd opnieuw opstarten het probleem niet oplost, probeert u de opstartprocedure van 2 minuten.

Meer

Opnieuw starten 2 minuten forceren

Ill sony 14sn tablet force shutdown gina
      1. Open de cover van de sleuf van de simkaart.
      2. Gebruik de tip van een pen of een vergelijkbaar object en houd de UIT-knop 120 seconden lang ingedrukt, negeer hierbij de trillingen en laat daarna de UIT-knop los.
      3. Laad het apparaat op totdat er een oplaadpictogram op het scherm wordt weergegeven.
      4. Schakel uw Xperia™-apparaat in.
      NoteGebruik geen scherpe voorwerpen die de aan-uitknop kunnen beschadigen.

• Werk uw apparaat bij om u te verzekeren van optimale prestaties en de nieuwste verbeteringen.

Lees meer over hoe u uw apparaat moet bijwerken en de nieuwste software kunt vinden.

• Gebruik de computertoepassing Xperia™ Companion om softwareherstel uit te voeren om uw apparaat opnieuw in te stellen. Alle gegevens in de interne opslag van het apparaat worden verwijderd als u softwareherstel uitvoert. Inhoud, zoals foto's, video's en muziek, die u op een externe SD-kaart hebt opgeslagen, wordt niet verwijderd.

Meer

Een back-up van uw gegevens maken met een computer

1. Zorg dat Xperia™ Companion voor Windows of Mac OS is geïnstalleerd op uw pc of Mac®.
      2. Verbind het apparaat met de computer via een USB-kabel.
      3. Computer: Open de Xperia™ Companion-software. Na enkele ogenblikken herkent de computer uw apparaat.
      4. Selecteer Back-up in het hoofdscherm.
      5. Volg de instructies op het scherm om een back-up te maken van gegevens op uw apparaat.

Uw software repareren met Xperia™ Companion

NoteZorg dat u uw Google™-aanmeldingsgegevens weet voordat u een softwarereparatie uitvoert. Afhankelijk van uw beveiligingsinstellingen moet u die mogelijk opgeven om het apparaat opnieuw te kunnen opstarten na een softwarereparatie.
      1. Zorg dat Xperia™ Companion voor Windows of Mac OS is geïnstalleerd op uw pc of Mac®.
      2. Start de Xperia™ Companion-software op de computer en selecteer Softwarereparatie op het scherm.
      3. Volg de instructies op het scherm om de software opnieuw te installeren en de reparatie te voltooien.