Ik kan geen verbinding maken met mijn Wi-Fi®-thuisnetwerk

• Start uw apparaat opnieuw op en schakel Wi-Fi® vervolgens uit en weer in.

• Start de router opnieuw op. Controleer of uw router geschikt is voor Wi-Fi®. Uw apparaat is geschikt voor Wi-Fi®, dus als de router dit niet is, kunnen uw apparaten wellicht niet met elkaar communiceren.

Meer

Controleren of uw router geschikt is voor Wi-Fi®

• Zoek naar het logo of de tekst 'Wi-Fi® GECERTIFICEERD' op de productverpakking of in de gebruiksaanwijzing, of zoek in de database voor Wi-Fi® GECERTIFICEERDE producten op de website Wi-Fi® Alliance via www.wi-fi.org.

• Controleer of u binnen het bereik van de Wi-Fi®-router bent. Controleer de Wi-Fi®-signaalsterkte Icn sony stat sys wifi signal 4 in de statusbalk. Als het signaal zwak is of er geen signaal is, gaat u dichter naar de Wi-Fi®-hotspot toe, oftewel naar het apparaat dat voor het Wi-Fi®-netwerk zorgt.

• Zorg ervoor dat zowel uw apparaat als de router de nieuwste softwareversies gebruiken.
      • Apparaat: Klik hier om te controleren op software-updates voor uw apparaat.

• Router: Neem contact op met de fabrikant van de router voor informatie over het bijwerken van de routersoftware.

• Controleer de volgende routerinstellingen met een computer. Als u niet zeker weet hoe u de instellingen moet wijzigen, raadpleegt u de gebruiksaanwijzing van de router of neemt u contact op met de fabrikant van uw router.
      • Netwerkmodus/snelheid: Schakel naar de automatische of gecombineerde modus in plaats van b, g of n.

• SSID en wachtwoord: Zorg ervoor dat er geen speciale tekens zijn of tekens die niet tot de standaard ASCII-tekenset behoren.

• DHCP: Zorg ervoor dat het is ingeschakeld. U kunt ook proberen een statisch IP-adres in te stellen als u problemen hebt met toegang tot internet via uw Wi-Fi®-verbinding.

• MAC-filter: Zorg ervoor dat dit is uitgeschakeld. Stel ook uw apparaat in volgens de instructies.

• Kanaal: Probeer een ander kanaal, bij voorkeur 11 of lager.

• Voeg het MAC-adres van uw apparaat toe aan de MAC-filtertabel van de Wi-Fi®-router. Sommige routers hebben uw MAC-adres nodig.

Voor instructies over het toevoegen van MAC-adressen aan de MAC-filtertabel van de router, raadpleegt u de gebruiksaanwijzing van de router of neemt u contact op met de fabrikant van uw router.

Meer

Het MAC-adres van uw apparaat controleren

1. Tik op uw Startscherm op Icn sony and app tray tablet .
      2. Ga naar en tik op Instellingen > Over tablet > Status.
      3. Blader omlaag naar Wi-Fi-MAC-adres.

• Zet de fabrieksinstellingen terug. Dit is soms de beste oplossing als uw apparaat niet meer goed werkt, maar hierbij wordt wel alle persoonlijke inhoud verwijderd in het interne geheugen van uw apparaat. Maak een back-up van de gegevens die u wilt behouden.

Meer

Een back-up van uw gegevens maken met een computer

1. Zorg dat Xperia™ Companion voor Windows of Mac OS is geïnstalleerd op uw pc of Mac®.
      2. Verbind het apparaat met de computer via een USB-kabel.
      3. Computer: Open de Xperia™ Companion-software. Na enkele ogenblikken herkent de computer uw apparaat.
      4. Selecteer Back-up in het hoofdscherm.
      5. Volg de instructies op het scherm om een back-up te maken van gegevens op uw apparaat.

Doe het volgende om de standaardinstellingen te herstellen:

NoteVoordat u begint, maakt u eerst een back-up van alle belangrijke gegevens op het interne geheugen van uw apparaat naar een geheugenkaart of ander niet-intern geheugen. Met de optie Fabrieksinstellingen herstellen wist u alle gegevens uit het interne geheugen van uw apparaat, waardoor u de bestanden op geen van uw versleutelde SD-kaarten meer kunt openen.
      NoteOm permanente schade aan het apparaat te voorkomen, mag u het apparaat niet opnieuw opstarten tijdens het resetten.
      1. Tik vanaf uw Startscherm op Applicatieschermpictogram in Sony Smartphones.
      2. Vind en tik op Instellingen > Back-up maken en resetten >Fabrieksinstellingen resetten.
      3. Tik op Tablet resetten.
      4. Teken uw ontgrendelpatroon als daarom gevraagd wordt, of vul het ontgrendelwachtwoord of de pincode in om door te gaan.
      5. Tik ter bevestiging op Alles wissen.
      NoteUw apparaat gaat niet terug naar een eerdere softwareversie van Android™ wanneer u de fabrieksinstellingen terugzet.
      NoteAls u het wachtwoord voor de schermontgrendeling, de pincode of het patroon vergeten bent, kunt u de herstelfunctie voor het apparaat gebruiken in Xperia™ Companion om de beveiligingslaag te wissen. U dient voor deze bewerking uw inloggegevens van Google te gebruiken. Als u de herstelfunctie uitvoert, installeert u de software voor uw apparaat opnieuw en is het mogelijk dat u sommige persoonlijke gegevens tijdens dit proces verliest.