Wi-Fi

Gebruik ‎Wi-Fi‎ om te internetten, applicaties te downloaden of e-mails te verzenden en te ontvangen. Wanneer u verbinding hebt gemaakt met een ‎Wi-Fi‎ -netwerk, onthoudt uw apparaat dit netwerk. De volgende keer dat u weer in de buurt bent, wordt automatisch verbinding gemaakt met dit netwerk.

Bij sommige ‎Wi-Fi‎ -netwerken moet u inloggen bij een webpagina voordat u toegang krijgt. Neem voor meer informatie contact op met de betreffende ‎Wi-Fi‎ -netwerkbeheerder.

Beschikbare ‎Wi-Fi‎ -netwerken kunnen open of beveiligd zijn:
    • Open netwerken worden aangeduid met Icn sony stat sys wifi signal 4 naast de naam van het ‎Wi-Fi‎ -netwerk.
    • Beveiligde netwerken worden aangeduid met Icn sony stat sys wifi lock naast de naam van het ‎Wi-Fi‎ -netwerk.

Note

Sommige ‎Wi-Fi‎ -netwerken worden niet weergegeven in de lijst met beschikbare netwerken omdat zij hun netwerknaam (SSID) niet uitzenden. Als u de naam van het netwerk kent, kunt u het handmatig toevoegen aan uw lijst met beschikbare ‎Wi-Fi‎ -netwerken.

Wi-Fi in- of uitschakelen

1. Tik in het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
    2. Ga naar en tik op Instellingen > Wi-Fi .
    3. Tik op de schuifregelaar om ‎Wi-Fi‎ in of uit te schakelen.

Note

Het kan een paar seconden duren voordat ‎Wi-Fi‎ is ingeschakeld.

Verbinden met een Wi-Fi-netwerk

1. Tik in het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
    2. Tik op Instellingen > Wi-Fi .
    3. Tik op de schuifregelaar om ‎Wi-Fi‎ in te schakelen. Alle beschikbare ‎Wi-Fi‎ -netwerken worden weergegeven.
    4. Tik op een ‎Wi-Fi‎ -netwerk om hiermee verbinding te maken. Voor beveiligde netwerken voert u het desbetreffende wachtwoord in. Icn sony stat sys wifi signal 4 wordt weergegeven in de statusbalk wanneer u bent verbonden.

Tip

Wilt u naar nieuwe beschikbare netwerken zoeken, tik dan op Icn sony key menu en vervolgens op Vernieuwen. Als u geen verbinding kunt maken met een ‎Wi-Fi‎ -netwerk, raadpleeg dan de betreffende tips voor het oplossen van problemen.

Een Wi-Fi-netwerk handmatig toevoegen

1. Tik in het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
    2. Tik op Instellingen > Wi-Fi .
    3. Blader omlaag en tik op Icn sony fingerprint add aan het eind van de weergegeven items.
    4. Voer de Netwerknaam (SSID)-gegevens in.
    5. Tik op het veld Beveiliging om een beveiligingstype te selecteren.
    6. Voer indien nodig een wachtwoord in.
    7. Als u geavanceerde opties, zoals proxy- en IP-instellingen, wilt bewerken, tikt u op Geavanceerde opties en bewerkt u de opties naar wens.
    8. Tik op OPSLAAN.

Note

Neem contact op met uw ‎Wi-Fi‎ -netwerkbeheerder voor de netwerk-SSID en het wachtwoord.

Het Wi-Fi -signaal versterken

WiFi-antenne op de Sony Smartphone

U kunt de ‎Wi-Fi‎ -ontvangst op verschillende manieren verbeteren:

• Houd het apparaat dichter bij het ‎Wi-Fi‎ -toegangspunt.
    • Plaats het ‎Wi-Fi‎ -toegangspunt uit de buurt van mogelijke obstakels of interferentie.
    • Dek het ‎Wi-Fi‎ -antennegebied van het apparaat niet af (het gemarkeerde gebied in de afbeelding).

Wi-Fi-instellingen

Wanneer u bent verbonden met een ‎Wi-Fi‎ -netwerk of wanneer er ‎Wi-Fi‎ -netwerken beschikbaar zijn in uw omgeving, kunt u de status van deze netwerken bekijken. U kunt op uw apparaat ook instellen dat u een melding ontvangt wanneer er een open ‎Wi-Fi‎ -netwerk wordt gedetecteerd.

Meldingen van het Wi-Fi-netwerk in- of uitschakelen

1. Schakel ‎Wi-Fi‎ in als dat nog niet het geval is.
    2. Tik in het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
    3. Ga naar en tik op Instellingen > Wi-Fi .
    4. Tik op Icn sony menu settings en tik op de Netwerkmelding-schuifregelaar.

Gedetailleerde informatie over een verbonden Wi-Fi-netwerk weergeven

1. Tik in het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
    2. Ga naar en tik op Instellingen > Wi-Fi .
    3. Tik op het ‎Wi-Fi‎ -netwerk waarmee u momenteel bent verbonden. Er wordt gedetailleerde informatie over het netwerk weergegeven.

Een beleid voor de Wi-Fi -slaapstand toevoegen

1. Tik in het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
    2. Ga naar en tik op Instellingen > Wi-Fi .
    3. Tik op Icn sony menu settings en vervolgens op Wi-Fi behouden in slaapstand.
    4. Selecteer een optie.

Het MAC-adres van uw apparaat zoeken

1. Tik in het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
    2. Tik op Instellingen > Wi-Fi .
    3. Tik op Icn sony menu settings. Het MAC-adres wordt weergegeven in de lijst.

WPS

WPS ( ‎Wi-Fi‎ Protected Setup™) is een draadloze netwerkstandaard waarmee u veilige draadloze netwerkverbindingen tot stand kunt brengen. U kunt met WPS eenvoudig WPA-encryptie ( ‎Wi-Fi‎ Protected Access®) instellen om uw netwerk te beveiligen. U kunt ook nieuwe apparaten toevoegen aan een bestaand netwerk zonder lange wachtwoorden in te voeren.

Gebruik een van deze methoden om WPS in te schakelen:
    • Drukknopmethode: druk op een knop op een door WPS ondersteund apparaat, bijvoorbeeld een router.
    • PIN-methode: uw telefoon maakt een willekeurige PIN aan, die u invoert op het door WPS ondersteunde apparaat.

Met een WPS-knop verbinding maken met een Wi-Fi-netwerk

1. Tik in het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
    2. Ga naar en tik op Instellingen > Wi-Fi .
    3. Schakel ‎Wi-Fi‎ in als dat nog niet het geval is.
    4. Tik op Icn sony key menu en vervolgens op Meer functies > WPS-knop en druk op de WPS-knop op het door WPS ondersteunde apparaat.

Met een WPS-PIN verbinding maken met een Wi-Fi-netwerk

1. Tik in het Startscherm op Icn sony home apptray normal.
    2. Ga naar en tik op Instellingen > Wi-Fi .
    3. Schakel ‎Wi-Fi‎ in als dat nog niet het geval is.
    4. Tik op Icn sony key menu > Meer functies > WPS-pin.
    5. Voer op het voor WPS ondersteunde apparaat de PIN-code in die op het apparaat verschijnt.