Het virtuele toetsenbord aanpassen

Tijdens het invoeren van tekst met het virtuele toetsenbord heeft u toegang tot toetsenbordinstellingen en andere instellingen voor tekstinvoer, waarmee u bijvoorbeeld opties kunt instellen voor schrijftalen, tekstvoorspelling en -correctie. U kunt woordsuggesties voor een taal tegelijk ontvangen door de functie Smart language detection uit te schakelen.

Het toetsenbord kan tekst uit berichten en andere toepassingen gebruiken om uw schrijfstijl te leren kennen. Verder is er een personalisatiehandleiding die u helpt bij het uitvoeren van de basisinstellingen, zodat u snel aan de slag kunt. U kunt kiezen om andere toetsenborden te gebruiken en wisselen tussen toetsenborden. U kunt bijvoorbeeld het toetsenbord Xperia™ Chinees of het toetsenbord Xperia™ Japans selecteren.

De instellingen van het virtuele toetsenbord openen

1. Wanneer u tekst invoert met het virtuele toetsenbord, tikt u op Icn sony textinput numbers symbols.
  2. Tik op Icn sony menu settings en vervolgens op Instellingen voor toetsenbord en wijzig de instellingen als gewenst.
  3. Voor het toevoegen van een schrijftaal voor tekstinvoer, tikt u op Schrijftalen en markeert u de desbetreffende selectievakjes.
  4. Tik op OK om uw keuze te bevestigen.

De instellingen voor woordsuggesties wijzigen

1. Wanneer u tekst invoert met het virtuele toetsenbord, tikt u op Icn sony textinput numbers symbols.
  2. Tik op Icn sony menu settings en vervolgens op Instellingen voor toetsenbord> Woordsuggesties.
  3. Selecteer een optie.

Een ander toetsenbord selecteren

1. Tik bij het invoeren van tekst met het schermtoetsenbord op Icn sony select keyboard rechtsonder in het scherm.
  2. Selecteer een optie.

De schrijftaal wijzigen met het schermtoetsenbord

Note

Deze functie is alleen beschikbaar als u meer dan een invoertaal hebt toegevoegd en als de functie slimme taaldetectie is uitgeschakeld, of als de geselecteerde talen niet-Latijnse alfabetten bevatten.

• Als u tekst invoert met het schermtoetsenbord, tikt u op het pictogram voor de schrijftaal om te wisselen tussen de geselecteerde schrijftalen. Tik bijvoorbeeld op Icn sony textinput language en tot de gewenste schrijftaal verschijnt.

Uw schrijfstijl gebruiken

1. Wanneer u tekst invoert met het virtuele toetsenbord, tikt u op Icn sony textinput numbers symbols.
  2. Tik op Icn sony menu settings, tik op Instellingen voor toetsenbord > Mijn schrijfstijl gebruiken en selecteer vervolgens een thema.

Slimme taaldetectie in- of uitschakelen

Note

Slimme taaldetectie is alleen beschikbaar voor Latijnse alfabetten.

1. Wanneer het schermtoetsenbord wordt weergegeven, tikt u op Icn sony textinput numbers symbols.
  2. Tik op Icn sony menu settings en vervolgens op Instellingen voor toetsenbord.
  3. Tik op Schrijftalen en vink de vakken aan van de talen die u wilt gebruiken.
  4. Tik op de schuifregelaar Slimme taaldetectie.

Een variant van een toetsenbordindeling selecteren

Note

Indelingsvarianten voor het virtuele toetsenbord zijn mogelijk niet voor alle schrijftalen beschikbaar. U kunt verschillende toetsenbordindelingen voor elke geschreven taal kiezen.

1. Wanneer u tekst invoert met het virtuele toetsenbord, tikt u op Icn sony textinput numbers symbols.
  2. Tik op Icn sony menu settings en vervolgens op Instellingen voor toetsenbord.
  3. Tik op Schrijftalen en vervolgens op Icn sony text input kb layout naast een schrijftaal.
  4. Selecteer een variant van een toetsenbordindeling.
  5. Tik op OK om uw keuze te bevestigen.