Zorgen dat uw apparaat beveiligd is

Het apparaat bevat een aantal beveiligingsopties. Deze worden sterk aanbevolen in geval van verlies of diefstal.

De opties zijn als volgt:

• Stel een veilige schermvergrendeling op uw apparaat in met behulp van een PIN, wachtwoord of patroon om te voorkomen dat anderen toegang hebben tot uw apparaat of het resetten.
  • Voeg een Google™-account toe om te voorkomen dat anderen uw apparaat gebruiken als het gestolen of gewist wordt.
  • Activeer de webservice 'Protection by my Xperia' of Android™-apparaatbeheer. Als u een van deze services gebruikt, kunt u een verloren apparaat op afstand vinden, vergrendelen of wissen.

De eigendom van het apparaat controleren

Voor bepaalde beveiligingsfuncties dient u het scherm te ontgrendelen met uw pincode, wachtwoord, patroon, of door de gegevens van uw Google™-account in te voeren. Hieronder vindt u voorbeelden van beveiligingsfuncties en enkele van de benodigde inloggegevens:

• Bescherming voor het herstellen van de standaardinstellingen: U moet uw scherm ontgrendelen voordat u de fabrieksinstellingen kunt herstellen.
  • Protection by my Xperia: Als u deze service gebruikt om uw apparaat op afstand te resetten, dan moet u de gebruikersnaam en het wachtwoord van een Google™-account invullen dat aan de service is gekoppeld. Het apparaat moet verbinding maken met internet voordat het installatieproces kan worden voltooid. Anders kunt u uw apparaat na de resetpoging niet gebruiken.
  • Android™-apparaatbeheer: Als u deze service gebruikt om uw apparaat op afstand te resetten, moet u de gebruikersnaam en het wachtwoord voor een Google™-account invullen. Het apparaat moet verbinding maken met internet voordat het installatieproces kan worden voltooid. Anders kunt u uw apparaat na de resetpoging niet gebruiken.
  • Softwarereparatie: Gebruik de applicatie Xperia™ Companion-software om een softwarereparatie uit te voeren.

Note

Voor Android™-apparaatbeheer is het noodzakelijk om informatie van een Google™-account in te vullen. Dit kan elk Google™-account zijn dat u als eigenaar op het apparaat hebt ingesteld. Als u de relevante accountgegevens niet kunt invoeren tijdens het instelproces, dan kunt u het apparaat helemaal niet gebruiken.