Onderhoud met behulp van een computer

Xperia™ Companion

Xperia™ Companion is een softwaredienst met een aantal functies en applicaties die u kunt gebruiken als u uw apparaat met behulp van een USB-kabel op een computer aansluit. Met Xperia™ Companion kunt u:

• De software van uw apparaat bijwerken of repareren
  • Inhoud vanaf een ouder apparaat overbrengen met behulp van Xperia™ Transfer
  • Inhoud back-uppen en herstellen op de computer.
  • Multimediabestanden, zoals foto's, video's, muziek en afspeellijsten, tussen uw apparaat en computer synchroniseren.
  • Door bestanden op uw apparaat bladeren.

Om de applicatie Xperia™ Companion te kunnen gebruiken, moet u beschikken over een computer die met internet is verbonden en waarop één de volgende besturingssystemen is geïnstalleerd:

• Microsoft® Windows® 7 of nieuwer
  • Mac OS® X 10.11 of nieuwer

Meer informatie en download Xperia™ Companion voor Windows of Xperia™ Companion voor Mac.

Bestanden beheren met een computer

Gebruik een USB-kabelverbinding tussen een Windows®-computer en uw apparaat om uw bestanden over te brengen en te beheren.

Als de twee apparaten zijn verbonden, kunt u uw apparaat opladen, bestanden overbrengen of voor MIDI-invoer gebruiken. Uw computer detecteert uw apparaat wanneer u de verbindingsmodus Bestanden overzetten selecteert. De standaardverbindingsmodus is ingesteld op Dit apparaat opladen.

Met Xperia™ Companion kunt u toegang krijgen tot het bestandssysteem van uw apparaat. Als Xperia™ Companion niet is geïnstalleerd, installeert u dit als u het apparaat aan op de computer aansluit.

Note

Gebruik altijd een USB-kabel voor uw specifieke Xperia™-model en controleer of deze helemaal droog is.

USB-verbindingsmodus

U kunt de Bestanden overzetten-verbindingsmodus gebruiken om bestanden te beheren en apparaatsoftware bij te werken. Deze USB-modus wordt gebruikt op Microsoft® Windows®-computers. Opladen is standaard ingeschakeld.

Met de Apparaat gebruiken als MIDI-modus kunt u uw apparaat gebruiken als MIDI-invoer voor apps met muziekinstrumenten.

De USB-verbindingsmodus wijzigen

1. Een USB-verbindingsstuk op uw apparaat aansluiten
  2. Sleep de statusbalk omlaag en tik op Dit apparaat opladen.
  3. Tik naar wens op Bestanden overzetten of Apparaat gebruiken als MIDI.